Noční návraty z práce

142
30.8.20 19:19

Noční návraty z práce

Ahojky, potřebovala bych poradit… Budu se stěhovat do Prahy a našla jsem si tam i novou práci. Mají o mě zájem a já se mám do středy vyjádřit, zda práci napevno beru. Práce je zajímavá, dobře ohodnocená, ale je tam jeden problém. Jedná se o to, že je tam dost nestandardní pracovní doba, která ani není napevno daná. Někdy se mohu vracet domů např. v 6 večer, jindy v 11, někdy ve 2 v noci, někdy ve 4 v noci. Není to nic nelegálního, šlapat chodník nebudu, ale ta pracovní doba je prostě nestandardní 8) Místo práce bych měla asi 15 - 20 minut tramvají/busem. Koukala jsem na spojení, jezdí i noční busy, takže to by bylo v pohodě. Zastávka je zhruba 300 m od místa, kde budu bydlet. No a teď ten problém. Jsem dost posera a mám prostě strach, že když se budu vracet třeba ve 3 ráno z práce, tak mě někdo přepadne. Bydlet budu sama, nemá na mě kdo čekat např. dole u vchodu, takže prostě nevím, co mám dělat. Jestli to mám vzít nebo se kvůli tomuhle té práce radši vzdát. Posílala jsem životopisy všude možně, ale zatím jsem nic lepšího neobjevila a nutně potřebuji práci s nástupem ihned. Co byste dělaly na mém místě? Příp. máte nějaké tipy jako prevenci, jak se bránit v případě nějakého útoku nebo přepadení? Pepřák je klasika, ale má fakt cenu ho mít, kdyby na mě někdo vytáhnul třeba nůž? Nechci v žádném případě nic přivolávat, nikdy jsem přepadena nebyla ani nemám žádné podobné negativní zážitky, ale mám prostě z toho dopředu už strach :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3990
30.8.20 19:31

@Nattally3
Zálěží kde buddeš bydlet? U nás na sídlišti se nebojím ani v noci…

Jak vypadá cesta od zastávky k domu? Jsou tam lampy? Křoví/stromy?

Všimneš si po cestě kamerového systému?

Jestli to bude dobře placené, tak co na některé vyloženě pozdní příchody zavolat taxík/Uber?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
30.8.20 19:31

@Nattally3 obhlidni místo, kde budeš bydlet, nos v ruce peprak, pro svůj pocit bezpečí ale v Praze je stejně nebezpečno, jako jinde… Celý život tu ziju a jezdila jsem do práce z práce, na kalbu, z kalby fakt ve všechny možné časy a nikdy se mi nic nestalo…

Vyhla bych se osamoceným podchodum a pokud s tebou bude někdo vystupovat tak chodit až za ním, ne před ním… Spíš tě v noční MHD okradou, než že by se ti něco stalo :mavam:

Edit a ten Uber je dobrej nápad, můžeš mu říct, aby počkal než vejdeš do domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
30.8.20 19:43

Je to takové menší sídliště, klasika paneláky. Cesta od MHD je po chodníku - lampy tam jsou, křoví taky :mrgreen: Pak se jde kousek takovým parčíkem a pak už je panelák. Bojím se i toho, že by třeba někdo čekal vevnitř domu nebo ve výtahu a tak :oops: Přijdu si fakt paranoidní, ale prostě mám strach… Kamerový systém netuším, jestli tam někde je. Já právě s tímhle žádné zkušenosti nemám… Vždycky jsem bydlela na vesnici nebo malém městě a vracela se z práce v „normální“ dobu.
Ten taxík mě taky napadl, jenže to bych si ho musela brát téměř denně…

Děkuju za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22447
30.8.20 19:49

Ahoj, predem bych si rozmyslela, jestli se fakt chci stehovat do Prahy, protoze ceny nemovitosti jsou zde abnormalne velike a kdyz tu nemate nejake dalsi vazby, tak jestli je to dobre misto i pro dalsi zivot. Ja jako rodila prazacka jsem se nebala nikde, ale nesla jsem tomu naproti. Takze zadne vyzivave obleceni, ale pekne kapuci na hlavu, at neni videt oblicej/vlasy, kalhoty, nikomu v noci nekoukat do oci, nechodit kolem zaparkovanych aut, kde nekdo sedi a podezrelych vchodu, nemit viditelne nejake sperky a hlavne se nebat. Pri navratu ve 2 v noci zvazit auto/taxi. Ve ctyri uz lidi jezdi do prace. Prepadnout vas mohou i za bileho dne. Rika se, ze zbran, kterou neumite pouzit, tak patri utocnikovi. Chodila jsem s klicema v ruce, ale pochybuji, ze by mi to bylo k necemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
30.8.20 19:49

Bydlela jsem tam 10 let, delala v baru tak taky nocni navraty. Jeste jsem musela podchodem a pres park. Nekdy jsem jela taxikem hlavne v zime. Tuky tuky nic se nestalo. Ono ikdyz se to nezda tak v praze je zivo i v nocnich a rannich hodinach dost. V baraku az na jednoho exota bydleli starsi lidi. Kamaradka ta se taky bala a vzdy predstirala ze s nekym mluvi o judu :D jinak peprakem nebo paralyzerem nic nezkazis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
30.8.20 19:52

Já mám kubutan v ruce, když takhle někde jdu. Není to klasifikované jako zbraň a můžeš tím bodnout i skrz silnou vrstvu oblečení. Na youtube jsem koukla na videa, jak se to používá a kam bodnout. Naštěstí ještě nebyl použit, ale v ruce ho večer nosím vždy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
31.8.20 06:39

A co si udělat nějaký kurz sebeobrany?
Já jsem v práci taky jeden čas končila 1-4 hod ráno a měla jsem to noční tramvají přes celou Prahu. Nikdy se nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
31.8.20 07:00

Já bych si spíš udělala řidičák a pořídila auto :think: Než se takhle nervovat. Bude se ti to hodit i v budoucnu. Já takhle kdysi taky chodívala z práce v noci 3 km od vlaku úplnou pustinou bez lamp, kde mi přes cestu přebíhala divoká prasata :mrgreen: Jako bylo to dobrodružo, ale v autě se cítím lépe :lol: A místo pul hodiny, jsem doma za 3 minuty.

• Citovat
  • Upravit
3990
31.8.20 07:04

@Sonarka
Do Prahy auto fakt nedoporučuji na ježdění z a do práce. Parkování, hustý provoz a projezdi dost benzínu…mhd to je rychlejší a pohodlnější.

Já bych si to prošla za světla, zda je možná nějaká více pocitově bezpečná trasa a v hodně pozdních hodinách ten taxík nebo uber.

Pořídila bych si takovou ochrannou pomůcku, která mi bude dodávat pocit bezpečí (peprak asi ne, když se zakladatelka boji i uvnitř, tam ho nepouzijes).

Obecně ale v domě bych se nebála, často se twm na noc zamyká, mívají i kamerové systémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.20 07:11

Ahoj, já bych se nebála, víš riziko je všude. Můžeš chodit po nocích domů městem a nic se ti nestane a za bílýho dne na malý vesničce tě někdo přepadne. Sprej je dobrej, taky ho mám. Nic víc udělat nemůžeš, pak jedině zbroják :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat