Kariérní poradce

Anonymní
30.8.20 15:22

kariérní poradce

Ahoj, stydím se, proto dnes radši anonym. Hledám nějakého schopného kariérního poradce, ideálně severomoravského případně on-line. Jsem 7 let s malou pauzou na rodičovské, za rok a 3 měsíce bych měla nastoupit do práce. V podstatě jsem od ukončení VŠ nepracovala. Po předběžném pohovoru minulý týden si nejsem jistá, jestli budu schopná sehnat práci ve svém původním oboru, 7 let, respektive příští rok 8 let je údajně nepřekonatelná propast. Mám i doplněno vzdělání v trochu jiném oboru, ale ani tam si nejsem jistá, že najdu místo. Už jsem byla u psycholožky, která se na toto specializuje a dala mi pouze radu, že se mám poptat svých nejbližších, co si myslí, že mi jde. Ovšem jak manžel, tak sestra i moji rodiče mi neřekli nic, prý mám jít na ÚP, neb jsem nepoužitelná. A brát podporu. Potřebuju najít někoho, kdo mi pomůže vykřesat i z takového tragéda aspoň něco použitelného. Neznáte někoho? Nebo třeba nějaký dobrý test? Věřím, že každý člověk je uplatnitelný, jen u některých je těžší uplatnění najít.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2330
30.8.20 15:32

Původní obor je co?
Kde jsi pracovala předtím? Třeba při škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5236
30.8.20 15:33

Znam Petru Drahonovskou (Career Designer) a tu muzu doporucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12893
30.8.20 15:37

Tvůj manžel a sestra ti říkají nebo naznačují, že jsi tragéd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
30.8.20 15:59

Není pravda, že nemůžeš po 7 letech pauzy najít práci v oboru - já to tak měla a před RD jsem v oboru odpracovala rok, takže nic extra ;) A doma jsem byla ještě o rok a půl déle…

A velmi doporučuju janu Buchmannovou - https://janabuchmannova.cz
Sama jsem si od ní nechala napsat životopis a právě ten mi hodně pomohl. Je vážně skvělá, odborník a přitom velmi lidský přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
30.8.20 17:08

Co máš za původní obor? Pokud máš maturitu, nejsi moc ambiciózní a máš malé děti, doporučuji Ti udělat kurz AP a jít do školství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.20 17:19

Původně jsem mikrobiolog, nepracovala jsem v oboru nikdy, hned před státnicemi jsem otěhotněla s prvním. Mezi první a druhou mateřskou jsem dělala asistentku pedagoga, mám také kurz AP a pedagogické minimum, ale podle všech lidí kolem a teď mám pocit i podle mých opotřebovaných nervů na rodičáku s 3 vlastními dětmi nevím, jestli se do školství hodím. Rozhodně nemám přirozenou autoritu u dětí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.20 17:32

@Afrikana @Novire Děkuji za tipy :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat