Jsou tu prosím učitelky SŠ?

Anonymní
27.8.20 20:00

Jsou tu prosím učitelky SŠ?

Milé paní učitelky, učila jsem na VŠ, jdu poprvé učit ČJ na SŠ. Připr. týdne se neúčastním. Vím, že mi vše pak kolegové vysvětlí, nicméně si doolím otázky, abych věděla už teď:

1. srovnávací testy-co to je?
  2. mám se účastnit kurzu CERMAT, abych mohla jako češtinář k maturitám. Jak kurs probíhá? Časová náročnost? Musím jej dělat hned letošní školní rok? Maturitní ročník nemám. Jak často je vypisován-věděl by někdo?

Děkuji moc. Anonym, osobní důvody, známí nemusí vědět co kde dělám. Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66806
27.8.20 20:11
@Anonymní píše:
Milé paní učitelky, učila jsem na VŠ, jdu poprvé učit ČJ na SŠ. Připr. týdne se neúčastním. Vím, že mi vše pak kolegové vysvětlí, nicméně si doolím otázky, abych věděla už teď:
  2. mám se účastnit kurzu CERMAT, abych mohla jako češtinář k maturitám. Jak kurs probíhá? Časová náročnost? Musím jej dělat hned letošní školní rok? Maturitní ročník nemám. Jak často je vypisován-věděl by někdo?

Děkuji moc. Anonym, osobní důvody, známí nemusí vědět co kde dělám. Děkuji :kytka:

ad 2 kurzy probihaji e-learning formou, casova narocnost je par hodin-prectes si nekolik prezentaci, vyplnis testy. Prihlasi te skola. Muzes byt prisedici u maurity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
27.8.20 20:18

Pokud jdeme na kurS, nechápu, že učíte češtinu :lol: :lol: potěš koště, chudáci studenti, pak To školství má nějak vypadat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14102
27.8.20 20:24
@Anonymní píše:
Pokud jdeme na kurS, nechápu, že učíte češtinu :lol: :lol: potěš koště, chudáci studenti, pak To školství má nějak vypadat..

Vždyť je správě obojí.
Pravda, obě varianty v jednom textu trochu bijí do očí.

Zato zneužívat anonym pro rýpání by se zneužívat neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65079
27.8.20 20:24
@Anonymní píše:

https://www.pravopisne.cz/…kurz-x-kurs/

takže klídek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
27.8.20 20:25
@Anonymní píše:

Tak hlavně anonym. Kurs i kurz je správně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
27.8.20 20:29
@Anonymní píše:

https://prirucka.ujc.cas.cz/?…
hrdinny anonyme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.8.20 20:29
@Anonymní píše:

To je tak debilni prispevek, se hned tak nevidi :roll:
A ta statecnost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
27.8.20 20:31

@Baba To je absolvent maximálně 7. obecné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
27.8.20 20:34

Na epipi je pomerne nova uzivatelka, jeji nazory jsou zajimave. Ale ma dva blbe zvyky-vyka a kritizuje ostatnim pravopis. 8) A ted pridala treti-bezduvodny anonym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
27.8.20 20:36
@matkabagristy píše:
Na epipi je pomerne nova uzivatelka, jeji nazory jsou zajimave. Ale ma dva blbe zvyky-vyka a kritizuje ostatnim pravopis. 8) A ted pridala treti-bezduvodny anonym

Která? Jsem tu v létě moc nebyla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
27.8.20 20:38
@Anonymní píše:

Děkuji moc. Anonym, osobní důvody, známí nemusí vědět co kde dělám. Děkuji :kytka:

1. Srovnávací testy se dělají na začátku školního roku v 1. ročnících. Jde o látku základní školy a jednotlivé prváky se srovnávají mezi sebou. A je to důležité pro ty studenty, aby věděli, jak na tom jsou, a zároveň pro nás učitele, abychom aspoň zhruba tušili, s jakými znalostmi na SŠ přichází.
2. Do kurzu přihlašuje škola, učiteli pak ve správný čas na mail přijde pozvánka. Kurz je klasický e-learning a testy probíhají online. Většinou je na studium kolem 14 dní. Vypracování testu je někdy lehčí, někdy těžší. Na odpovědi bývá od 10 do 20 minut a máš celkem tři pokusy. Jinak tyto kurzy jsou určené pro hodnotitele, tzn. že u maturity můžeš zkoušet nebo přísedět. A pak jsou kurzy pro zadavatele, takže můžeš zadávat písemné didaktické testy. Ještě se to trochu liší v tom, jestli se jedná o intaktní žáky, nebo žáky s uzpůsobeny mi podmínkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65079
27.8.20 20:43
@matkabagristy píše:
Na epipi je pomerne nova uzivatelka, jeji nazory jsou zajimave. Ale ma dva blbe zvyky-vyka a kritizuje ostatnim pravopis. 8) A ted pridala treti-bezduvodny anonym

Taky nevím, která. A to tu šmejdím pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
27.8.20 20:45
@Anonymní píše:

Srovnávací test - většinou celohodinová písemka z učiva ZŠ, inspekce se z ní pupínkuje - víš jak, evaluace… Bývá jednotná, zeptej se kolegů.

Kurs na zadavatele maturit - online, je to jednoduché slovíčkaření, to dáš. Samotné zadávání je v klidu, postup je absolutně blbuvzdorný. Kurs uděláš tehdy, až ti ho zaměstnavatel uloží udělat.

Hodně štěstí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.20 21:28

@matkabagristy i mě by zajímalo kdo tedy jsem, jelikož jsem přidala komentář asi po 2 měsících :lol: :lol: ale prosím, pověz mi mou přezdívku, když si taková chytrá :potlesk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat