Jsem tak hrozná dcera?

Anonymní
26.9.22 16:58

Jsem tak hrozná dcera?

Dobrý den, je mi necelých 17 let a mamka používá účet u banky na moje jméno kvůli exekucím. Já svůj účet požadují vrátím a nechci aby ho dál používala. Jsem fakt tak špatná? Máma to odmítá pochopit

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65292
26.9.22 17:00
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi necelých 17 let a mamka používá účet u banky na moje jméno kvůli exekucím. Já svůj účet požadují vrátím a nechci aby ho dál používala. Jsem fakt tak špatná? Máma to odmítá pochopit

a ty tam máš nějaké peníze? On ten účet úplně tvůj pořád není, dokud ti nebude 18. Pořád má zákonný zástupce právo s ním taky něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.22 17:02
@vokishka píše:
a ty tam máš nějaké peníze? On ten účet úplně tvůj pořád není, dokud ti nebude 18. Pořád má zákonný zástupce právo s ním taky něco dělat.

Nemám tam žádné peníze.

• Citovat
  • Upravit
24892
26.9.22 17:09

Achjo, nejsi sama :,( dost mladistvých má na svá jména účty a obsluhují je zaexekuovaní rodiče, bohužel je to v ČR celkem běžné
smutné je, že tam (u některých bank) může aktivovat např. kontokorent a kreditku a vlastně tě zadlužit už v tomhle věku :(, minimálně bych chtěla mít přístupová hesla pro kontrolu.. brzo ti bude 18, úderem 18 bych jí to zrušila, taky bych si to nepřála, protože lidem s exekucemi prostě nevěřím - nebývají finančně gramotní..
drž se, zatím to asi moc nehroť, máma tě živí a bydlíš u ní.. máš brigádu? možná by bylo lepší po 18tém roku věku kouknout po brigádě a spolubydlení a postavit se na vlastní nohy, takhle nedostáváš dobrý příklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.22 17:10
@Lucy75 píše:
Achjo, nejsi sama :,( dost mladistvých má na svá jména účty a obsluhují je zaexekuovaní rodiče, bohužel je to v ČR celkem běžné
smutné je, že tam (u některých bank) může aktivovat např. kontokorent a kreditku a vlastně tě zadlužit už v tomhle věku :(, minimálně bych chtěla mít přístupová hesla pro kontrolu.. brzo ti bude 18, úderem 18 bych jí to zrušila, taky bych si to nepřála, protože lidem s exekucemi prostě nevěřím - nebývají finančně gramotní..
drž se, zatím to asi moc nehroť, máma tě živí a bydlíš u ní.. máš brigádu? možná by bylo lepší po 18tém roku věku kouknout po brigádě a spolubydlení a postavit se na vlastní nohy, takhle nedostáváš dobrý příklad.

Takže říkáte v 18.letech normálně nechat účet zrušit?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.22 17:14
@Lucy75 píše:

Přesně tak, ono tak není taková legrace, mě tohle máma dělala taky…hrozně jí to vadilo, že jsem v 18 začala protestovat, že mi to prostě vadí, netušila jsem co všechno mým jménem dělá, jestli tam neudělala nějaký dluh, i za mě podepisovala běžně nějaké pojistné smlouvy a tak, vždycky každého ukecala, že je přece maminka tak o co jde. Dokonce protože se znala se ženskými na poště roky a jmenujeme se stejně, vydávaly jí doporučenou poštu pro mě. Nejde jen o to, čí peníze to jsou, ale že se to ani nesmí, z nějakého důvodu ze zákona banky mají mít osoby identifikované a vědět komu peníze patří ve skutečnosti, a ne využívat své dítě k podvodům. Mám pořád vydírala tím, že je to přece naše společné, že ona se se mnou taky o peníze a jídlo dělila dokud jsem byla dítě atd…nechala jsem to být než jsem se odstěhovala po maturitě, a hned pak jsem si zřídila jiný účet, ten původní zrušila. Bylo doma pak hodně zle, ale než mít strach co se stane a ještě řešit, čí jaké peníze jsou, jsem radši měla čistý stůl a co jsem si vydělala, to jsem měla.

• Citovat
  • Upravit
24892
26.9.22 17:15
@Anonymní píše:
Takže říkáte v 18.letech normálně nechat účet zrušit?

to je jedna možnost.. druhá možnost je si ho nechat, ale zrušit matce dispoziční právo..
nechť si své fin. sra-čky laskavě řeší bez tvé asistence… jinak vycházíte ok? jaký máte vztah? stará se o tebe, máš vše, co potřebuješ? pokud ano, tak bych tak tvrdá nebyla, ale já měla matku tyranku, takže pro ni opravdu nikdy nic a za žádnou cenu.
Záleží fakt, jaké máte vztahy. Mnoha jiným lidem, i z rodiny, jsem pomohla, ale zrovna nechat si vést účet na své jméno a spravovat někým jiným je obrovské riziko i do budoucna..
vem si, že za pár let budeš třeba chtít hypo a kvůli zásekům, co tam nyní jsou/budou, ji nedostaneš…
můžeš si taky tajně zajít do své banky jen se zatím nezávazně poradit jaké máš možnosti..
ale prioritně opravdu záleží, jaký máš s mámou vztah.. pokud se stará, snaží a jen měla prostě 1 problém a snaží se ho řešit, tak je to jiná situace, než kdyby šlo o povalečku s pěti až deseti exe, ze kterých se nikdy nedostane.. kdyžtak mi písni do sz, s exekucemi pracuji, můžeme to probrat méně veřejně, pokud chceš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.22 17:19
@Lucy75 píše:
to je jedna možnost.. druhá možnost je si ho nechat, ale zrušit matce dispoziční právo..
nechť si své fin. sra-čky laskavě řeší bez tvé asistence… jinak vycházíte ok? jaký máte vztah? stará se o tebe, máš vše, co potřebuješ? pokud ano, tak bych tak tvrdá nebyla, ale já měla matku tyranku, takže pro ni opravdu nikdy nic a za žádnou cenu.
Záleží fakt, jaké máte vztahy. Mnoha jiným lidem, i z rodiny, jsem pomohla, ale zrovna nechat si vést účet na své jméno a spravovat někým jiným je obrovské riziko i do budoucna..
vem si, že za pár let budeš třeba chtít hypo a kvůli zásekům, co tam nyní jsou/budou, ji nedostaneš…
můžeš si taky tajně zajít do své banky jen se zatím nezávazně poradit jaké máš možnosti..
ale prioritně opravdu záleží, jaký máš s mámou vztah.. pokud se stará, snaží a jen měla prostě 1 problém a snaží se ho řešit, tak je to jiná situace, než kdyby šlo o povalečku s pěti až deseti exe, ze kterých se nikdy nedostane.. kdyžtak mi písni do sz, s exekucemi pracuji, můžeme to probrat méně veřejně, pokud chceš :kytka:

Nebude mít dispoziční právo, bude používat její přístupy, případně kartu…

• Citovat
  • Upravit
33843
26.9.22 17:21
@Anonymní píše:

Tak on ten účet není tak úplně jen tvůj, nejsi plnoletá. K čemu ho tedˇpotřebuješ? Čtu, že žádné peníze tam nemáš. Tobě vadí, že ho máma používá kvůli těm exekucím že? Protože podvádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.22 17:21
@Lucy75 píše:
ale prioritně opravdu záleží, jaký máš s mámou vztah.. pokud se stará, snaží a jen měla prostě 1 problém a snaží se ho řešit, tak je to jiná situace, než kdyby šlo o povalečku s pěti až deseti exe, ze kterých se nikdy nedostane.. kdyžtak mi písni do sz, s exekucemi pracuji, můžeme to probrat méně veřejně, pokud chceš :kytka:

Vycházíme víceméně. Ale tohle mi vadí. Takže to hned v 18 nechám zrušit celý účet a udělám si pak účet u jiné banky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.22 17:22
@arinecka píše:
Tak on ten účet není tak úplně jen tvůj, nejsi plnoletá. K čemu ho tedˇpotřebuješ? Čtu, že žádné peníze tam nemáš. Tobě vadí, že ho máma používá kvůli těm exekucím že? Protože podvádí.

Vadí mi to celkově.. a ve svém věku nemám svůj účet na moje používání…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.22 17:23
@arinecka píše:

Je její, je vedený na její jméno. Není to tak, že jakýkoli majetek psaný na dítě patří rodiči a ten si s ním může dělat co chce. A vadit by jí to mělo proto, že jí máma může nadělat dluhy, dostat ji do registru dlužníků, vyrobit mizernou bankovní historii, případně kdyby se zjistilo, že tím páchá trestnou činnost a krátí věřitele, tak ji do toho zatáhnout s sebou, když řekne, že byly domluvené.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.22 17:23
@Anonymní píše:
Nebude mít dispoziční právo, bude používat její přístupy, případně kartu…

Nechala bych ho asi zrušit úplně.

• Citovat
  • Upravit
33843
26.9.22 17:24
@Anonymní píše:
Vadí mi to celkově.. a ve svém věku nemám svůj účet na moje používání…

Chápu, tohle by mi taky vadilo. Jak už se tady píše, až budeš plnoletá, tak ten účet zruš a založ si nový. Tam už se ti máma nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.22 17:24
@arinecka píše:
Chápu, tohle by mi taky vadilo. Jak už se tady píše, až budeš plnoletá, tak ten účet zruš a založ si nový. Tam už se ti máma nedostane.

A nemohu mít z toho nějaký problém? Že ještě čekám 2 roky… a nikdo v okolí to tak určitě nemá

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel