Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem
chtěla jsem se zeptat jsem poprvé těhotná ve 4tt je to hodně brzo na všechno ale trápí mě takový problém. Minulý týden jsem byla u lékaře pro bolesti břicha v podbřišku nasadil mi léky a poslal domu. Všechno se jeví Ok ale občas mě poboliva břicho v oblasti pupíku a k tomu mám belavy výtok bez zápachu s tím ze jsem furt mokrá jako kdybych to pustila. Jsem poprvé těhotná tak zkoumám všechno a ze všeho jsem vyplasena. Prosím poraďte dekuju L. ![]()
@Lucka_0077 neplaš, nestresuj, tohle jsou naprosto normální záležitosti.
@martina.se Jsem ze všeho vyplasena aby vše bylo v pořádku. Jinak dekuju
Zvýšená vlhkost sliznic je v těhotenství normální. I lehké pobolívání v podbřišku. Jen na ně nejez žádná analgetika, pro plod to není zdravé. Spíš odpočívej a doplň si hořčík do těla.
@Lucka_0077 píše:
@martina.se Jsem ze všeho vyplasena aby vše bylo v pořádku. Jinak dekuju
@pe-terka píše:
Zvýšená vlhkost sliznic je v těhotenství normální. I lehké pobolívání v podbřišku. Jen na ně nejez žádná analgetika, pro plod to není zdravé. Spíš odpočívej a doplň si hořčík do těla.
Od začátku těhotenství beru Ibalginy a spol, kvůli bolesti hlavy a migrénám. A to téměř denně. Paralen nepomáhá. Dítě je v pořádku. Ze začátku těhotenství jsem měla brutální chřipku s šílenými záchvaty kašle. Normálně jsem brala kapky na kašel i do nosu.
Bolest podbřišku mám od začátku, většinou pomáhají hořčíky.
@Šmoulice píše:
Od začátku těhotenství beru Ibalginy a spol, kvůli bolesti hlavy a migrénám. A to téměř denně. Paralen nepomáhá. Dítě je v pořádku. Ze začátku těhotenství jsem měla brutální chřipku s šílenými záchvaty kašle. Normálně jsem brala kapky na kašel i do nosu.
Bolest podbřišku mám od začátku, většinou pomáhají hořčíky.
no ho, jenže ty seš přírodní úkaz
Na normální lidi tyhle věci neplatí ![]()
@pe-terka píše:
no ho, jenže ty seš přírodní úkazNa normální lidi tyhle věci neplatí
A to jsem se ještě asi ve 4tt ožrala jako prase na jedné akci
Ale to jsem těhotenství ještě nevěděla. Moje dítě bude ukázkové klíště ![]()
@Šmoulice píše:
A to jsem se ještě asi ve 4tt ožrala jako prase na jedné akci![]()
Ale to jsem těhotenství ještě nevěděla. Moje dítě bude ukázkové klíště
spíš nezmar, zvládne naprosto všechno ![]()
@pe-terka píše:
spíš nezmar, zvládne naprosto všechno
Ať si zvyká
Co se v mládí naučíš… ![]()
Když to vezmu, co vše jsem zažila v tom prvním, nejrizikovějším trimestru jak se říká..
Já o těhotenství věděla asi od šestého týdne, takže první dva týdny co si pamatuju jsem se jednou opila
a denně vykouřila tak 5 cigaret
Pak jsem taky měla celkem děsnou chřipku nebo co to bylo, v podbřišku mě bolelo snad do nějakého 16. týdne každý den (píchalo mě tam) a i teď v třetím trimestru mě břicho bolí.. výtok jsem měla taky, a pořád mám. Miminko je naprosto v pořádku, má se čile k světu
takže jak píší všechny ostatní, neplašit a nestresovat, to je to hlavní. A taky selský rozum. ![]()
@Šmoulice píše:
Ať si zvykáCo se v mládí naučíš…
to rozhodně! Když bude mít za matku takovouhle divošku, je to přímo nutnost ![]()
Ahoj holky, tak dnes jsem byla u p. doktorky a potvrdila mi, že jsem ve 4tt, na UZ ještě nebylo nic vidět, mám zvýšenou sliznici jinak je vše ok, podle posledni ms to vycházi na 6tt, ale chápu:) každopádne mě popadl divný strach.. jsem tedy tehotná? bojím se aby se něco nestalo.
nechci být strašpitel, jen se chci ujistit a zeptat na zkušenosti ve 4tt, jak to slo dal apod..
moc vsem predem dekuji za odpovedi ![]()
jinak posledni test, je ze včerejška. mamatest 10 a čárky už jsou značně silnější, že?