Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Šance je vždy 50:50, z počůraného testu pohlaví opravdu nikdo nevyvěští ![]()
@Barevné klubíčko píše: Více
Touha po určitém pohlaví je v pořádku …
Každý má nějaké preference.
Že ženský věští pohlaví z různých mazanic, co si donesou ze screeningu, no ok … Ale tohle mi fakt přišlo už trochu moc. ![]()
Ještě ani neví, zda těhotná vůbec je, ale už řešit pohlaví … ![]()
Já asi tuším, odkud vítr vane…říká se, že holky dělají pozitivní testy dříve, protože se vylučuje do krve více hcg než v případě kluků. Jestli na tom něco je, nebo ne, to těžko říci. Pozná se to jedině z krve. Já jsem např. měla 14. den po transferu 5 denního embrya hcg 676 a ano, mám kluka. Když měl někdo třeba hcg hodnotu přes 1500 apod, tak to bývala většinou holčička. Ale to jsou hodnoty z krve, z papírovýho počůranýho testu se nic odvodit nedá.
@BrnackaM píše: Více
U me to teda neplati a to jsem to resila 3 krat.
@CindyLove Test je uplne v pohode, je pozitivni. Utrogestan asi uzivej, nic tim nepokazis, ikdyz neni uplne jasne, proc ho mas - kvuli anovulacnim cyklum aby prisla perioda? Pak ho nepotrebujes, protoze ovulace byla a progesteron se ti vytvari sam.
Jinak brani utrogestanu bez indukce ovulace ma sva rizika, protoze kdyz ho vezmes pred ovulaci, tak muze pusobit antikoncepcne. V tem pripade to klaplo, takze si s tim nemusis delat starosti.
Na vtip s holcickou uz tu nekdo reagoval ![]()
Ja si jednou koupila nakej test na urceni pohlavi a stejne to bylo jinak. Ale cekame taký vytouženou holcicku, takze te preferenci naprosto rozumim ❤️. My se snazili dlouho a stejne jsem chtela holku. Nebylo mi to jedno ˇ. Drzim palce dal 🙏
@Shen Ale i kdyby to byl kluk, tak byste ho měla ráda určitě stejně.
Nebo ne? ![]()
@BrnackaM No to je nemeritelna blbina. Vzhledem k tomu, ze nevi, kdy otehotnela (mozna podle bazalni teploty je jisty odhad), tak ani nemuze nic rict, jestli ma vysoke nebo nizke hCG. Ten test klidne 12-13 DC muze vypadat takto, duch 10 DC neni vzacnost i pokud se presne vi termin ovulace (napr. po IVF). Vzhledem k tomu, ze brala clostibegyt bez kontrol, tak bych se spis bala vicecetneho tehotenstvi.
Je to teda docela prasarna davat clostibegyt jen tak na zkousku bez utz kontrol, protoze ten lek ma spoustu nezadoucich ucinku (horsi nez IVF stimulace, ktere se vsichni boji).
@- sedmikráska Tak rada bych byla za cokoliv, po tech vsech potratech, ale stejne jsem preferenci mela
kazdou kontrolu se ptam, jestli to je fakt holka 😀 🙏
@Šmoulice Ja to myslela podle tech temat co jsem zminovala( kdy byl styk a pak ovulace jestli pred nebo po..)
Proto jsem pridala i BT graf. Ale chapu.. podle testu bych se nekomu taky pousmala ale bylo to mysleno jinak. Omlouvaˇ se kockrat ze jsem vas pohorsila ale alespon jste se znechutila a pobavila zaroven ![]()
@- sedmikráska Jak jsem psala hlavne ze to bude zdrave
ja se jen ptala podle temat co jsem cetla jak to nektere resily ze pred ovu holka po kluk… nic vic b tom neni nejsem posedla nebo neco
Takoveho… achjo citim se jako idiot
@CindyLove a co se tyka jeste styku a ovulace, vim, ze jsem kdysi cetla, ze holcicka ceka na vajicko déle. Ale u nas to treba byl styk v den ovulace a vim to presne, protoze jsem chodila na ultrazvuky a chlap byl jinak v zahranici. Dvakrat jsem otehotnela a urcovali pohlavi a vzdy to byla holka.
A pritom chlap vzdycky prohlasoval, ze u nich v rodine jsou jen kluci 😀 🙏
Příspěvek upraven 22.05.25 v 13:16
@BrnackaM to jsem četla spíše se souvyslosti s odběry v 11tt v rámci screeningu..ale hodnoty si uz nepamatuju…jen myslím že u druhého těhotenství mi to sedělo. Ale u prvního nevím, tam jsem ty papíry neměla moc čas zkoumat…
Každopádně zakladatelka si bude muset počkat minimálně do toho 1. screeningu, a spíš až do druhého…pokud tedy je opravdu těhotná a vše bude vporadku
Příspěvek upraven 22.05.25 v 13:17
@Petra Star prvni mi graf ukazoval ze jsem 12dpo a kdyz jsem zadala dnesni teplotu pres 37 tak to ovulacni cara zmizela a ukazal se anovulacni. Mozma to rozhodilo algoritmus i vlastne tóen utrogestan zvysuje teplotu.
No 3 mesice jsem mela nasazeny estrofem, clostik a pote utrogestan bez ani jedne kontroly.. podle bt jsem si utrogestan posunula protoze 2 cykly pred jsem uzivala od 15 dne a to prave ovulaci stoplo a nevysel mi ani pozitivni test. Tento mesic vysel pozitivni 15 den pockala jsem a nasadila myslim 17 dem aby vse probehlo.
Vicecetneho se taky bojim to jsem prave gynekologa prosila i o vysrtreni i kvuli cystam. A rekl ze je vse ojedinele a nemam cist blbiny na internetu.
To pak pujdu na kontrulu za par tydnu? No teda jsem zvedava… snad bude vsechno v poradku
@Shen No presne tohle jsem cetla i ja
a na to se ptala.. a ted jsem tady za magora
dekuju za tuto odpoved