Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mam za to, ze do skoly se nechce nikomu az na par vyjimek. Vsak i na kurs, ktery sis zaplatila, rada nejdes, kdyz nekdy odpadne. Deti si to neplati, nemaji vuli a nevidi cile.
Jednou na Tebe budou vdecne vzpominat, ale prozatim se musis smirit s trpkym udelem nedostatecneho vdeku.
Viděla jsem děti v 5.tride, jak nadávaly na učitelku, někdy i dost sprostě. No a pak bylo loučení a pár děti se rozbrečela a bylo jim líto, že už nebudou chodit do té školy, k těm učitelkam. To by tě mohlo potěšit.
Copak Tys jako malá neměla radost, když si nemusela do vzdělávacího procesu? Kdybys slyšela to drzkovani mých kluků každé ráno (2. a 3.trida)
a pak když si je po obědě vezu dom, tak vypráví, co dělali a jsou happy jak dva grepy. Takže si to neber, jsou to jen takové řeči
Vezmu to z opačné strany - mně se taky skoro každý den strašně nechce do práce, i když jsem si ji sama vybrala, mám ji ráda a nic jiného bych dělat nechtěla. Myslím, že dětem a lidem obecně vadí hlavně ta povinnost - to, že někam musí. Pokud jsou děti jinak ve třídě spokojené a spolupracují s tebou i navzájem, vůbec bych si to nebrala osobně. Každý je radši doma nebo kdekoliv jinde než tam, kde zrovna musí být.
A tobě se vždy chce? Mám učení ráda. Většina tříd je super, ale taky se mi kolikrát nechce. A co. Nechce se mi vstávat, nechce se mi jít ráno do té zimy a co. Až tam dojdu, tak bude vše v pohodě a odpoledne se mi zase nebude chtít oblékat a jít zase do té zimy a domů. ![]()
@Happy Hippo píše:
A už dost. Už mám sebe plné zuby. Kdykoliv někdo z dětí řekne něco negativního, moc si to beru.Jsem úča a myslím, že díky svojí povaze, vcelku kliďas a zodpovědný člověk s výraznou empatií, mám ve třídé fajn atmošku. Ale prostě, když zaslechnu, že se třeba děcka baví o tom, že se jim nechtělo do školy, nebo že je lepší být doma a tak, tak se mě to dotkne a je mi to líto, i když vím, že je to vlastně normální a přirozené. Jasně, jsou i děti, které říkají opak. Ale převážně kluci mají ten negativní názor, i když se tak ve škole obvykle netváří a zdají se spolojení. No, asi se mi vysmějete.
hodně se tam kluci ovlivňují navzájem a vytváří pózu. Jsou někteří dost vyspělí na 2.třídu. Budu moc ráda i např. z pohledu rodičů dětí či učitelů za slova podpory
![]()
![]()
Mějte se krásně!!
Bereš si vše moc osobně. Náš syn má hezké známky, učitelka je s ním spokojená a když měl napsat do Prvouky, co by si přál, tak seděl a nic neříkal a já na něj, tak, co by sis přál. Kouknul se na mě a řekl, „aby škola vybouchla a já nemusel chodit do školy“. Tak jsme se zasmáli, já řekla, že tam musíme napsat něco normálního a tím ho to zase přešlo. Nikdo se z toho nestresuje.
Jj, jednou jsem suplovala za dlouhodobě nemocnou a těsně po zvonění mě jedna dvojka nazvala „chlupatým prasetem“, nebylo to nic příjemného ![]()
(jinak jo, mám PCOS a chlupatá jsem a i nadváhu mám) prosim anonym
@Happy Hippo píše:
A už dost. Už mám sebe plné zuby. Kdykoliv někdo z dětí řekne něco negativního, moc si to beru.Jsem úča a myslím, že díky svojí povaze, vcelku kliďas a zodpovědný člověk s výraznou empatií, mám ve třídé fajn atmošku. Ale prostě, když zaslechnu, že se třeba děcka baví o tom, že se jim nechtělo do školy, nebo že je lepší být doma a tak, tak se mě to dotkne a je mi to líto, i když vím, že je to vlastně normální a přirozené. Jasně, jsou i děti, které říkají opak. Ale převážně kluci mají ten negativní názor, i když se tak ve škole obvykle netváří a zdají se spolojení. No, asi se mi vysmějete.
hodně se tam kluci ovlivňují navzájem a vytváří pózu. Jsou někteří dost vyspělí na 2.třídu. Budu moc ráda i např. z pohledu rodičů dětí či učitelů za slova podpory
![]()
![]()
Mějte se krásně!!
Jsem učitelka a taky se mi nechce do školy ![]()
Chodím doučovat jednoho žáčka na 1. stupni. Když jsem se ho zeptala, zda se těšil, tak mi upřímně odpověděl, že jen blázen by se těšil na učení ![]()
Tak osobně by sis měla brát to, když by zaznělo tvoje jméno, že jsi hrozná učitelka. To by ses měla nad sebou hodně zamyslet. Ale pokud slyšíš jak žáci nadávají na školu jako takovou, tak to není proti tobě. Nebo jsi jejich třídní?
Také jsem učitelka, u některých dětí jsem oblíbená (na to, že je učím hlavně ČJ
), dávají to dost najevo. A u jiných ne. Nic s tím nenadělám. Mně se také lépe pracuje s tou první skupinou, než s tou druhou drzou (je to naštěstí mnohem menší skupina). Samozřejmě jim to nedávám najevo. Zase mně ta jejich drzost zoceluje nervy
.
@Anonymní píše:
Jj, jednou jsem suplovala za dlouhodobě nemocnou a těsně po zvonění mě jedna dvojka nazvala „chlupatým prasetem“, nebylo to nic příjemného
(jinak jo, mám PCOS a chlupatá jsem a i nadváhu mám) prosim anonym
No tak to je pěkný teda. ![]()
Nas mladej skoro kazdy rano rika, ze se mu nechce, to uz je tak takovy kolorit
tohle si fakt neber k srdci ![]()
A to ma skvelou tridni, cestinarku, anglictinarku. A dalsi jsou taky v pohodě, aspoň syn nic nerika proti.
Ame se taky casto nechtělo, a dodnes na kolik učitelů vzpominam a kdyz obcas nejtereho potkam, dame se i do řeči. Necekej vděčnost od dětí, pokud jim nerozdáváš zmrzlinu
casem to prijde, a myslim, ze to i vic zahreje, kdyz te pak tricetileti bývalí žáci pozvou na sraz nebo te s usmevem pozdraví na ulici ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
A už dost. Už mám sebe plné zuby. Kdykoliv někdo z dětí řekne něco negativního, moc si to beru.
Jsem úča a myslím, že díky svojí povaze, vcelku kliďas a zodpovědný člověk s výraznou empatií, mám ve třídé fajn atmošku. Ale prostě, když zaslechnu, že se třeba děcka baví o tom, že se jim nechtělo do školy, nebo že je lepší být doma a tak, tak se mě to dotkne a je mi to líto, i když vím, že je to vlastně normální a přirozené. Jasně, jsou i děti, které říkají opak. Ale převážně kluci mají ten negativní názor, i když se tak ve škole obvykle netváří a zdají se spolojení. No, asi se mi vysmějete.

Mějte se krásně!!