Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak se zaokrouhluje je učivo 1.stupně ZŠ. Ale ne všichni učitelé jedou podle průměru. 4.35 je ještě 4.
@Anik6 píše:
Jak se zaokrouhluje je učivo 1.stupně ZŠ. Ale ne všichni učitelé jedou podle průměru. 4.35 je ještě 4.
záleží na učiteli. Znám takové, u kterých je to za pět. Hlavně pokud vidí, že děcko na to dlabe.
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem v prvním ročníku na SŠ. Mám průměr z matiky 4,35 je to ještě 4?
Kolik máš známek a jaké jsou?
Určitě záleží na učiteli.
Držím palec ![]()
S takovým průměrem jsem v pololetí rupla
jakože na škole byl takový zvyk, raději dát v pololetí horší a na konci přilepšit ![]()
Taky záleží z čeho jsou lepší známky, ale pokud se průměrují tak ještě 4 s odřenýma ušima.
@Anonymní píše:
Na střední škole mého syna, už by měl na vysvědčení za 5. Každá škola to má jinak.
@Anonymní píše:
A v jiném předmětu 3,41? To by jste řekli spis 3 nebo 4?
je to pořád to samé, záleží na učiteli.
@Anonymní píše:
A v jiném předmětu 3,41? To by jste řekli spis 3 nebo 4?
Také za 4. Tvoje dítě bude muset máknout, aby mělo na konci školního roku lepší známky.
No ta učitelka na matiku když máme třeba 2,40 dává ještě 2. Ale u toho 4,35 si nejsem jistá hlavně proto ze je to už u ty pětky
@Monique123 píše:
S takovým průměrem jsem v pololetí ruplajakože na škole byl takový zvyk, raději dát v pololetí horší a na konci přilepšit
Jako že jsi v pololetí propadla? To přeci nejde.
Jaká sš? Většinou se nepočítá čistý průměr, každá známka má jinou hodnotu/váhu. Třeba z pololetního testu mohla být 3, tak by pak mohl učitel dát čtyřku. Pokud z velkých testů jsou koule, tak spíš ta pětka.
Ono je to jedno, v pololetí koule ještě není žádná tragedie, hlavně abys pak zabral/a ve druhém pololetí.
Správně by to měla být 4, ale zeptala bych se.
Ještě tě můžou podpořit rodiče a dát škole najevo, že očekávají 4. Mohlo by to pomoc.
@Titty píše:
Jako že jsi v pololetí propadla? To přeci nejde.
Samozřejmě, že na klasické škole to jde, můžeš mít pětek kolik chceš, na konci ale ne. Jinak na naší (distanční studium) máme předmět třeba jen jedno pololetí a ten musíme udělat, protože je tam učivo jako za celý rok.
Holt kdy mají děcka 16 předmětů, tak se ani nedivím, i když za nás to bylo podobné…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.