Dítě nechce chodit do školy

Anonymní
9.1.24 10:16

Dítě nechce chodit do školy

Moje dítě nesnáší školu a nechce tam chodit. Bylo to to samé i se školkou. Učení taky nesnáší. Strašně mě to mrzí, že je mé dítě nešťastné. Máte někdo radu, podobnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
9.1.24 10:21
@Anonymní píše:
Moje dítě nesnáší školu a nechce tam chodit. Bylo to to samé i se školkou. Učení taky nesnáší. Strašně mě to mrzí, že je mé dítě nešťastné. Máte někdo radu, podobnou zkušenost?

Jak je staré? Řekne ti, co mu na škole vadí? Učitelka, kamarádi, nutnost sedět v klidu na místě, vstávat ráno, poslouchat „příkazy“? Od toho bych se odpíchla a snažila se na tom zapracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.24 10:25
@unuděná píše:
Jak je staré? Řekne ti, co mu na škole vadí? Učitelka, kamarádi, nutnost sedět v klidu na místě, vstávat ráno, poslouchat „příkazy“? Od toho bych se odpíchla a snažila se na tom zapracovat.

Vadí mu učení. A vadí mu asi i to, že tam musí být. Učitelku už měli lepší, ale tím to určitě není. Asi mu vadí vše, co píšeš. Možná to vstávání je to nejmenší.

• Citovat
  • Upravit
41130
9.1.24 10:28
@Anonymní píše:
Vadí mu učení. A vadí mu asi i to, že tam musí být. Učitelku už měli lepší, ale tím to určitě není. Asi mu vadí vše, co píšeš. Možná to vstávání je to nejmenší.

No a kolik mu je let? takže se mu tam nic zlého neděje? je to jenom o tom, že tam nechce chodit, nechce se učit? a co by chtěl? ležet doma u tv? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.1.24 10:28
@Anonymní píše:

A jde mu to? Nebo se musí hodně učit i doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79938
9.1.24 10:34

Mně taky vadilo chodit do práce, a co? Dětem jsme tohle vysvětlili jednoduše, jsou povinnosti, které se nám nemusí líbit, ale musí se plnit. Mají je děti i dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.1.24 10:37
@inkakřivák píše:
Mně taky vadilo chodit do práce, a co? Dětem jsme tohle vysvětlili jednoduše, jsou povinnosti, které se nám nemusí líbit, ale musí se plnit. Mají je děti i dospělí.

Přesně, ale u těch dětí je to často nějaká drobnost, co je prudí a dala by se snadno změnit ke všeobecné spokojenosti. Jen rozkličkovat, co je vlastně ten problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
9.1.24 10:41
@Anonymní píše:

Já třeba brečela ráno ve školce - jen proto, že mě tam mamka dala a šla pryč. Pak jsem tam byla v pohodě a nechtěla jsem zase odpoledne domů. A brečela jsem i každé ráno v první třídě. Nikdo mi nikde nic špatného nedělal. Ani nevím, proč ta škola, jen vím, že mě tam starší ségra vodila a mamka to zjistila až za X měsíců, že jsem vždy ráno taková :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15191
9.1.24 10:44
@Anonymní píše:

A jde dítěti učení, jakou má povahu? Zřejmě introvert?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
9.1.24 10:46
@Anonymní píše:

Já bych se hlavně snažila zjistit, co konkrétně mu vadí a podle toho se zařídila.
Nechápu to, že nesnáší učení - to mu to nejde nebo proč? Učí se přece pro sebe, ne pro paní učitelku nebo rodiče. Zajímá ho něco, co by rád dělat v budoucnu - podle toho upravit vysvětlování, že učení je v jeho zájmu a co všechno se bude pro svá přání potřebovat naučit.
Pokud mu nevyhovuje to, jak se ve škole vyučuje, hledala bych něco vhodnějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
9.1.24 10:55

Tak jasně, jsou povinnosti, které člověk dělat musí a k tomu patří vždělávání.
Neseděla by mu jiná forma vzdělávání?
Jiná škola?
Dle mého je škoda v dítěti zabít touhu po učení špatným systémem, který mu nevyhovuje.
Vždyť učit se nemusí být sedět v lavici od do, naštěstí máme dnes různé možnosti.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
9.1.24 10:58

@inkakřivák to přeci nikdo nerozporuje, ale asi nesedíš v práci, kterou 8 hodin denně 5 dnů v týdnu nesnášíš ne?

Vzdělávat se dá přeci různě a jsou různé možnost, jak toho dosáhnout, než koukat na nešťastné dítě. Ano jsou děti, které asi vzdělání nebude super bavit nikdy, ale proč tu cestu neudělat co nejpříjemnější. Bylo by dobré zjistit kde přesně je u dítěte zakladatelky problém. Že musí mít nějaké vzdělání chápe asi i to dítě a to mu předpokládám vysvětlili i doma.

• Citovat
  • Upravit
79938
9.1.24 11:09

@kocourGarfield A třeba se mu prostě jen nechce ráno vstávat, nebo se mu nechce namáhat. Co potom? A věř, že občas jsem to v práci hezký nesnášela. A teď ke konci jak mi lezli na nervy klienti, chytří jak rádio Jerevan. Br. Ale práce je nutná.
U toho děcka zjistit, proč nechce chodit do školy, a podle toho. Třeba se chce s někým kamarádit a on nechce. Budeš Kvůli tomu měnit školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.24 11:17
@Keyllah píše:
No a kolik mu je let? takže se mu tam nic zlého neděje? je to jenom o tom, že tam nechce chodit, nechce se učit? a co by chtěl? ležet doma u tv? :think:

3.třída Chtěl by radši chodit do práce. TV by byla taky lepší než škola.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.24 11:20
@unuděná píše:
A jde mu to? Nebo se musí hodně učit i doma?

Nejde mu to. A doma se nechce učit už vůbec. Dělá vše pro to, aby nemusel. Dělá u toho blbosti, bojkotuje, dělá to jinak než má. Hlavně to chce mít za sebou co nejrychleji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin