Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem v prvním ročníku na SŠ. Mám průměr z matiky 4,35 je to ještě 4?
Je to ještě 4, ale známku dělá učitel. Pokud máš z minulých testů nějaké mínusy, tak se klidně může přiklonit k horší známce.
Zajdi za učitelem a zeptej se, jaká známka ti vychází na vysvědčení a dle toho se domluvte, co dál. Mohl by ti dát šanci na opravu, možná ještě budete psát nějaký test. Zamakej a držím palce.
@Blondiena píše:
Je to ještě 4, ale známku dělá učitel. Pokud máš z minulých testů nějaké mínusy, tak se klidně může přiklonit k horší známce.
Zajdi za učitelem a zeptej se, jaká známka ti vychází na vysvědčení a dle toho se domluvte, co dál. Mohl by ti dát šanci na opravu, možná ještě budete psát nějaký test. Zamakej a držím palce.
Další test nebude a známky máme 3
@Anonymní píše:
Další test nebude a známky máme píše: Více
Jj, tak to někdy bývá na SŠ, tři známky, udělá se průměr a hotovo. Když se jeden test nepovede, není moc prostoru na vylepšení. Za mě nesmysl, ale co naděláme. Určitě bych se zeptala učitele, jaká známka ti vychází.
@Blondiena píše:
Jj, tak to někdy bývá na SŠ, tři známky, udělá se průměr a hotovo. Když se jeden test nepovede, není moc prostoru na vylepšení. Za mě nesmysl, ale co naděláme. Určitě bych se zeptala učitele, jaká známka ti vychází.
Učitelka dává prý do 1,40-1, do 2,40-2 atd. snad to platí i v případě 4
@Anonymní píše:
Učitelka dává prý do 1,40-1, do 2,40-2 atd. snad to platí i v případě píše: Více
co tu chceš pořád slyšet. Musíš se zeptat jí. Nebo jí řekneš, na epipi říkali, že je to za čtyři, tak já ji musím mít?
U syna je ve školním řadě stanoveno, že od 4,2 je za 5.
Ale jak říkám, mají to v ŠŘ
@Anonymní píše:
Záleží na učiteli. Ale tedy jen tři známky z matiky mi přijdou na střední škole dost málo. Z matiky a češtiny jsme vždy měli nejvíc známek. Tohle jsou snad jen nějaké větší testy, ne? Vy nepíšete nějaké desetiminutovky? To se u nás psalo pomalu každý týden.
@Anonymní píše:
Učitelka dává prý do 1,40-1, do 2,40-2 atd. snad to platí i v případě píše: Více
Tak jestli vám to říkala osobně přímo vaše učitelka, tak to platí i u 4. ![]()
@Titty píše:
Jako že jsi v pololetí propadla? To přeci nejde.
Jakoby rupla, měla jsem hodnocení „Neprospěla“ ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem v prvním ročníku na SŠ. Mám průměr z matiky 4,35 je to ještě 4?
Já bych tě vyzkoušela a podle známky ze zkoušení se přiklonila ke čtyřce nebo k pětce.
@Anonymní píše:
Twl, jak jako tři známky? Já mám všude minimálně deset.
A do pololetí píšu ještě tři testy.
@Monique123 píše:
Jakoby rupla, měla jsem hodnocení „Neprospěla“
Tak to jo! ![]()
@SAJ píše:
Twl, jak jako tři známky? Já mám všude minimálně deset.![]()
![]()
Syn má na gymplu z fyziky jen jednu známku. Teprve zítra píšou druhý test a v pondělí už mají uzavření klasifikace. Tak doufám, že se mu ten test povede, šance na opravu už potom není - nestíhá se. ![]()
@Livi92 píše:
Záleží na učiteli. Ale tedy jen tři známky z matiky mi přijdou na střední škole dost málo. Z matiky a češtiny jsme vždy měli nejvíc známek. Tohle jsou snad jen nějaké větší testy, ne? Vy nepíšete nějaké desetiminutovky? To se u nás psalo pomalu každý týden.
Dcera má z matematiky 4 známky. Gympl.
@SAJ píše:
Twl, jak jako tři známky? Já mám všude minimálně deset.![]()
![]()
Učíš na ZŠ? I na gymplu je 10 známek z jednoho předmětu za pololetí spíš rarita.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.