Jsem už vyčerpaná - 2 děti

Anonymní
23.7.16 15:24

Jsem uz vycerpana - 2deti

Spis nez pro radu jsem se prisla jen vypovidat, jak uz je toho na me moc.
Mam dva kluky (2 a 5 let). Jsem na ne vetsinu casu sama. A vecne je rev.
Napriklad starsi, ten mluvi strasne nahlas, porad. Spis skoro rve. Porad ho musim pstit, usmernovat at mluvi potichu. Mladsiho porad sikanuje (bere hracky, kdyz neco provede, svadi to na nej). A dostavame se k mladsimu. Ten zase furt pisti. Jakmile nekdo udela neco co se mu nelibi (treba to sebrani hracky), tak okamzite spusti. Je to neco mezi jekotem a pistenim a opet strasne nahlas. Cele dny jen jekot, pisteni a brek. Taky mladsi nechce sedet v kocarku a nechce ani chodit, jakmile nevezmu na ruce, tak piskot. Ale vzit ho musim, protoze uz jsem unavena z okoli. Behem 14 dni jsem se uz slysela tolik kecu, dokonce jsem se jednou kvuli tomu dostala do hadky s jednou starsi pani ktera nakonec rekla „prala bych vam aby vam dal nekdo pres hubu“ - to me doslova polozilo na tri dny. Takze uz se s nima bojim chodit i ven, co zas uslysim, nebo co kde provedou. Hlidani nehrozi, teda jo, tchanovci si kluky vezmou v srpnu na dva dny k sobe. Jinak muz chodi do prace v 8, driv nez v 7 vecer se z prace nedostava a sam je unaveny. Jestli se situace nezlepsi tak asi zesilim. Chuva ani jine placene hlidani nehrozi, ne kvuli penezum, ale cizim lidem bych je na hlidani nedala. Jinak je vychovavam, nenecham si sr. t na hlavu, ale uz to prestavam zvladat. Dekuji tem kdo docetli az sem. Nevim jestli je vubec nejaka rada. Mozna zacnu chlastat :lol: :roll:

Anonym K.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4072
23.7.16 15:27

Ak mám doma to stejný 5 letyho a 2,5 letyho starší je ukecanej a taky pustí ale už se to zlepšuje. Mladší je v pohodě než mu starší něco udělá. Tedka je starší s babičkou tak je doma s mladším klidek:)) neboj ono se to zlepší aspoň v to doufám:)) jak budou starší:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
23.7.16 15:30

Doufam, ze to nebude znit spatne - ale to je balzam na duši toto cist.
Ze to ma take nekdo stejne. U nas 2 a 4 roky.
Vcera jsem byla tak hotova, ze jsem vzteky rizla pet lahvi o zem :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.16 15:37

Jo je to fajn vedet ze na to nejsem sama. Kdyz jsou zvlast tak je to strasna pohoda. Kdyz je starsi ve skolce, mladsi se nevzteka, kdyz mladsi spi, tak je v pohode starsi. Ale dohromady je to fakt des. @Luca82 ja zlomila uz snad vsechny varecky. Ne o deti, ale vzdy je vyndam, pohrozim a trisknu do stolu :roll: prd to drevo vydrzi

K.

• Citovat
  • Upravit
385
23.7.16 15:38

Se ti divím že toho staršího nepošleš do školky. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jinak to ho nemůžeš poslat ven s kamarády?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.16 15:40
@Johli píše:
Se ti divím že toho staršího nepošleš do školky. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jinak to ho nemůžeš poslat ven s kamarády?

Do skolky chodi, ale ted jsou prazdniny a skolka funguje jen pro pracujici rodice a ja jsem jeste rok na rodicaku s tim mladsim. Poslat ven s kamarady nejde, vsude silnice, auta a tak. Musela bych s nim
 K.

• Citovat
  • Upravit
970
23.7.16 15:45

A když je vypustíš na hřiště, to do sebe taky jedou?
Výlety, nějaké letní aktivity, koupák…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.16 15:49
@Ráchelia píše:
A když je vypustíš na hřiště, to do sebe taky jedou?
Výlety, nějaké letní aktivity, koupák…?

Na hristi se starsi prida k nejake bande a mladsi je v poho, ale furt na me visi. Ale je to v poho.
Vylety podnikame, nejhorsi jsou ty cesty, at mhd, vlakem nebo autem, vzdy je to peklo. Nejhorsi ten vlak
 K.

• Citovat
  • Upravit
385
23.7.16 15:50

Nějaké hřiště v okolí není? Nebo bych šla s nima k vodě.
Kluk je starší o 2,5 roku ale neznám že by se děcka pošťuchovaly nebo si navzájem braly hračky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.7.16 15:51

Jinak je vychováváš, ale už to přestáváš zvládat…Nevím tedy, co si pod pojmeme „jinak vychovávám“ mám představit, možná v tom je jádro problému. Možná je na čase se zamyslet, jestli je to správný směr a jestli bys neměla spíše slevit, abys to zvládat nepřestala. Moje prostřední dcera v týdnu denně hlídá malého chlapečka, je z toho nadšená a jeho maminka taky. Ale ona ho vychovává normálně a tak jí to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.7.16 15:51

Buď změníte postoj, že někoho jiného byste je vychovávat nenechala a nebo to budete muset všechno dál táhnout sama, protože vy to umíte nejlíp.

Ať už občasná výpomoc s hlídáním, nebo školky/kroužky/mateřské kluby/nyní příměstké tábory a podobně.

Jestli věříte že vyčerpaná, neurotizovaná a vzteklá matka je přesně to co potřebují, tak možná stojí za to tento postoj přehodnotit. O tom že jaksi vaše stavy musí překousávat i manžel raději nemluvit.

Potřebujete si odpočinou a potřebujete se o péči o děti dělit. Bez toho vám prostě lépe nebude a vyčerpání se bude jen prohlubovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.16 15:52
@Johli píše:
Nějaké hřiště v okolí není? Nebo bych šla s nima k vodě.
Kluk je starší o 2,5 roku ale neznám že by se děcka pošťuchovaly nebo si navzájem braly hračky. ;)

Tak to jsi stastny clovek. U vody je fakt tezky je uhlidat oba.
 K.

• Citovat
  • Upravit
4984
23.7.16 15:54
@hanka.br. píše:
Jinak je vychováváš, ale už to přestáváš zvládat…Nevím tedy, co si pod pojmeme „jinak vychovávám“ mám představit, možná v tom je jádro problému. Možná je na čase se zamyslet, jestli je to správný směr a jestli bys neměla spíše slevit, abys to zvládat nepřestala. Moje prostřední dcera v týdnu denně hlídá malého chlapečka, je z toho nadšená a jeho maminka taky. Ale ona ho vychovává normálně a tak jí to nevadí.

To s tim „jinak je vychovavam“ je zkracene receno „jinak abych jeste dodala…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.16 15:57
@Ou píše:
Buď změníte postoj, že někoho jiného byste je vychovávat nenechala a nebo to budete muset všechno dál táhnout sama, protože vy to umíte nejlíp.

Ať už občasná výpomoc s hlídáním, nebo školky/kroužky/mateřské kluby/nyní příměstké tábory a podobně.

Jestli věříte že vyčerpaná, neurotizovaná a vzteklá matka je přesně to co potřebují, tak možná stojí za to tento postoj přehodnotit. O tom že jaksi vaše stavy musí překousávat i manžel raději nemluvit.

Potřebujete si odpočinou a potřebujete se o péči o děti dělit. Bez toho vám prostě lépe nebude a vyčerpání se bude jen prohlubovat.

Ja jsem o zadnych stavech nemluvila. Ty trpet muj muz nemusi. Ma toho v praci vic nez nad hlavu.
 K.

• Citovat
  • Upravit
802
23.7.16 15:57

Uvažuji o druhém, ale když to tak čtu, tak si asi nechám zajít chuť :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie