Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zkusit mateřské centrum? Placené hlídání? Nevím, jak jste na tom finančně…
No co ti na to napsat jinýho, než že potřebuješ odpočinek?
odjeďte někam do hotelu/pensionu s hezkou přírodou a koupáním a hřištěm pro děti nebo co budete chtít, kde vám budou vařit, převlíkat postele a měnit ručníky a uvidíš, jak si odpočineš. A doporučuju vybírat hotel/pension, kde budu ochotní i jeden dva večery pohlídat prcky a vy si zajdete na večeři/vínko sami. Prostě potřebujete oba dovolenou, stejně jako v pracovním náporu a stresu. Tak si jí v zájmu nezhroucení se naordinujte ![]()
@Háta_x píše:
No co ti na to napsat jinýho, než že potřebuješ odpočinek?![]()
odjeďte někam do hotelu/pensionu s hezkou přírodou a koupáním a hřištěm pro děti nebo co budete chtít, kde vám budou vařit, převlíkat postele a měnit ručníky a uvidíš, jak si odpočineš. A doporučuju vybírat hotel/pension, kde budu ochotní i jeden dva večery pohlídat prcky a vy si zajdete na večeři/vínko sami. Prostě potřebujete oba dovolenou, stejně jako v pracovním náporu a stresu. Tak si jí v zájmu nezhroucení se naordinujte
Souhlas!
Preji vam vsem a hlavne malickymu a tobe hodne zdravi.
Necvič Michaels, ale Pilates. To je cvičení, co nabíjí
když se teda dělá pořádně.
@micelinka píše:
Zkusit mateřské centrum? Placené hlídání? Nevím, jak jste na tom finančně…
No, snad jedině placené hlídání, ale jsem člověk krajně nedůvěřivý.
S dětmi se vyhýbáme větším kolektivům (doporučení od lékařů - kvůli snížené imunitě - žádné z dětí by nemělo marodit a především ne syn). Ju a finančně, to je na delší povídání. Stala se nám na konci minulého roku taková nemilá věc, která nás finančně (tedy nejen finančně) zase posunula úplně někam jinam. Je to na delší povídání. ![]()
Ano, je to tak, potřebuješ prostě vypnout…jinak se z toho zblázníš.
Sama se taky zdravotně citim pod psa, takže snad alespoň částečně tvou situaci chápu a soucitim s tebou…Prostě to stojí za prd ![]()
Ja si myslím, ze by ti pomohlo děti někam odložit a odpočinout si. Nejlépe pravidelně, ne jen jednorázově. V tvé situaci asi nejlip vyuzit placené hlídání. Sama nad tim uvažuji…
Ovšem nevím, jaká je tvá fin. situace.
Každopádně se drž a dej vedet, jak se situace vyvíjí.
@cybele Já jsem měla preeklampsii a půl roku mi trvalo, než jsem se dala zdravotně do pořádku. Nemáš náhodou špatné jaterní testy nebo zvýšený tlak?
Hlídání..pokud nesmíte onemocnět, tak jedině pozvat si slečnu domů
![]()
To chápu. Zkuste třeba na slevomatu aspoň prodloužený víkend nebo tak něco. Ohledně hlídání - taky bych děti nesvěřila cizímu. Takže mam chůvu jen proto, že jedna z mých dobrých kamarádek (co má na vedení dětí stejné názory, jako já), přišla o práci a sama má dítě. Jinak bych taky raději padla na tlamu a byla bez chůvy
jestli něco takového v okolí nemáš, vyber si dva večery, kup si hůlky na nordic walking, vem kolo, in-liny,,, předej děti manželovi a jdi dobít baterky pohybem, aspoň na hodinu. Vypneš, odpočineš si, doplníš endorfiny pro dobrou náladu a ještě zhubneš. Další dva večery může jít partner ![]()
@cybele píše:
No, snad jedině placené hlídání, ale jsem člověk krajně nedůvěřivý.S dětmi se vyhýbáme větším kolektivům (doporučení od lékařů - kvůli snížené imunitě - žádné z dětí by nemělo marodit a především ne syn). Ju a finančně, to je na delší povídání. Stala se nám na konci minulého roku taková nemilá věc, která nás finančně (tedy nejen finančně) zase posunula úplně někam jinam. Je to na delší povídání.
Ahoj, byla jsem na tom dost podobně a ve 14m děti jsem si našla kamarádku na hlidani. Chodí 1× týdně na 2-3hodiny a musím přiznat, že to byla ohromná úleva. Taky u nas funguje stridava péče přes vikendy, kdy jeden odpočívá a druhý je s dětmi. Jinak to uz nešlo.
Hmm, jak na to tak koukám, zkusíme tu dovolenou. Tedy přítel se na ní příliš netváří (v práci uzávěrky, reporty a rozpočty na příští rok) takže hafo práce (znám to). Snad ho ukecam. Že prý si není jist, že by si tu dovolenou užil. Já bych řekla, že tohle není o užívání, ale o nabrání sil na příštích pár měsíců.
Jinak kamarádku hledám, všechny se někam rozutekly. Buď mají velké děti, nebo žádné. A kupodivu i nemoc našeho mrňouse udělala své a lidi se mne snad bojí nebo co.
Tak díky za názor, musim přežít. ![]()
Ahoj,
já se teda přiznám, že představa dovolené někdy mimo domov se 14m dvojčaty mě neskutečně děsila a nikam jsme nejeli. Jenom ty problémy, které jsou s tím spojené mě odradily a vím, že bych si neodpočinula ani náhodou a chlap taky. A ve stavu v jakém se nacházíš, bych to nedala ani omylem. Jediné, co jsem v té době chtěla, bylo se na chvíli těch dětí zbavit a být sama, nic nedělat.
Ahoj, no já to chtěla pojmout trochu jinak. Přítel s tím ale asi nebude souhlasit. Chtěla jsem vypadnout na chvíli k našim. Prostě mít alespoň na chvíli změnu, než sedět v paneláku. Je tam kam jít na procházku, do lesa, do kavárny. Můžu našim nechat na 3 hodiny děti a zajet si třeba do kina. Pro mně by to byla obrovská změna. Nicméně přítel by nesouhlasil, neb by u našich neměl soukromí a vychází s nimi taktak (já jeho matku nesnášim, takže jsme si kvit - miluju rodinné vztahy).
No, ještě se neodhodlal a vzhledem k tomu, že máme chemo za další tři týdny, tak by se měl rozhodnout rychle. ![]()
@cybele A nemůžeš tam jet sama jen s dětma? Tak by si odpočinul i přítel. ![]()
Mě příjde cokoliv lepší než sedět v paneláku v těchto vedrech. Přítel by to měl respektovat. Když toho bylo na mě moc, tak jsem nechala malou manželovi a odjela jsem na víkend do hotýlku, kde jsem si skvěle zavegetila, úplně sama.
…
Příspěvek upraven 23.05.13 v 04:58