Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den, zajímalo by mě jestli gynekologové přihlíží v těhotenství k postavě ženy, jsem velmi hubená až anorektická. A hlavně hodně slabá, takže si nedovedu představit, že rodím přirozeně a chci cs. Zkoumá gynekolog pánev ženy?
Jestli jsi schopná dítě donosit, tak určitě nejsi anorektická a slabá. Pánev se měří, ale když není dítě obřík, tak většinou není důvod nezkusit rodit přirozeně. Řekla bych, že máš spíš strach.
V tomhle případě bys měla spíš řešit to, že v takovém stavu dítě zřejmě nedonosíš.
Me taky při první těhotenství pánev měřili. Mam 155 cm a 45 kg a všechny deti jsem rodila normalne
a to dcera mela 3600g. Velikost panve asi moc společného s postavou nema ![]()
Pánev by určitě měřit měli. Každopádně kdybys byla tak anorektická a slabá, tak nejspíš ani neotěhotníš, natož abys dítě donosila, takže pokud vše probíhá v pořádku a pánev bude jak má být, tak nevidím důvod proč do sebe nechat řezat…
@anairda já ještě těhotná nejsem, ale chtěla bych, vůbec nevim, jestli to půjde, protože jsem opravdu vyžle. Při výšce 175 cm mám asi jen 48 kilo.
@Anonymní píše:
@anairda já ještě těhotná nejsem, ale chtěla bych, vůbec nevim, jestli to půjde, protože jsem opravdu vyžle. Při výšce 175 cm mám asi jen 48 kilo.
Jo aha… No tak to asi prvně řeš vůbec zdravotní stránku věci, pak až otěhotnění a úplně naposled to, jak budeš rodit. ![]()
Taky jsem byla hubená (174č na 53kg na začátku těhu). Malýho jsem donosila do 37 týdne a měl 3,5 kila.
Pokud máš dost širokou pánev a jinak jsi zdravá, tak hubenost není důvod k císaři, myslím.
@speedyy píše:
Me taky při první těhotenství pánev měřili. Mam 155 cm a 45 kg a všechny deti jsem rodila normalnea to dcera mela 3600g. Velikost panve asi moc společného s postavou nema
tak to jsi na tom podobně jako moje máma. Ale ta měla váhu jen 40 kg a v těhotenství nabrala 10 kg. Rodila 4kilové děti přirozeně.
Já jsem taky drobnější a dítě 4,3 kg mě taky nechali rodit přirozeně. Ale neprošlo ![]()
Záleží na porodnici a na konkrétním doktorovi. Já už na vstřícnost v porodnicích moc nevěřím ![]()
@anairda já právě chci mít tak trochu jistotu, že pokud se otěhotnět povede, že budu mít cs, já rodit přirozeně nechci, protože už jen jak mě bolí gynekologická prohlídka zrcadly, tak opravdu si nedokážu představit, že tudy proleze dítě, když nezvládám zrcadlo
@Anonymní píše:
jenže v těhotenství můžeš přibrat klidně 40 kilo
Rozhodně ti nikdo nedá kvůli váze indikaci k císaři už před otěhotněním.
@Anonymní píše:
@anairda já právě chci mít tak trochu jistotu, že pokud se otěhotnět povede, že budu mít cs, já rodit přirozeně nechci, protože už jen jak mě bolí gynekologická prohlídka zrcadly, tak opravdu si nedokážu představit, že tudy proleze dítě, když nezvládám zrcadlo
Zkus se na to podívat tak, že i ten CS bolí. Je to velká břišní operace…
Já bych se opravdu zbytečně neděsila dopředu. A hlavně, u gynekologa je to nepříjemné všem, vždyť je to úplně jiná situace.
Dobrý den, zajímalo by mě jestli gynekologové přihlíží v těhotenství k postavě ženy, jsem velmi hubená až anorektická. A hlavně hodně slabá, takže si nedovedu představit, že rodím přirozeně a chci cs. Zkoumá gynekolog pánev ženy?