Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Posílám
, znám to. 2×. U druhého a třetího. Pokud se někdo zeptá, tak říc klidně jak se cítíš, ono je to ptaní přejde. Mě nejvíc dostávalo, když se někdo (u druhého teda, u třetího si pitomou otázku dovolila akorát sousedka - viděla mě jít ze schodů a zeptala se „vy ještě chodíte?“
) ptal, zda jsem celá a přitom se na mě díval. ![]()
Přeju pevné nervy a pěkný pohodový porod. Bude líp, neboj. ![]()
jo a ještě dopíšu: všechny tři porody vyvolávané, druhý a třetí po termínu, takže náladu jsem měla úměrnou tomu čekání (=příšernou)
Ja byla z tech otazek zdeptana uz u prvniho tak jsem ted pro jistotu moc nikde termin nerikala, ocekavaj to mezi koncem listopadu a Vanocema, to uz snad budem davno doma:) ale to uz ti ted asi nepomuze. Tak se drz ![]()
Ja byla z tech otazek zdeptana uz u prvniho tak jsem ted pro jistotu moc nikde termin nerikala, ocekavaj to mezi koncem listopadu a Vanocema, to uz snad budem davno doma:) ale to uz ti ted asi nepomuze. Tak se drz ![]()
Já jsem 37. tt.. čekám páté miminko.. a přesto mě teď o víkendu přepadl šílený strah z proodu, nevím, proč najednou… a když někomu volám a první se ozve: už? nebo hluboký nádech a no? nebo děje se něco?
![]()
Ahoj, jsem na tom také podobně, zítra mám nástup v porodnici na příjem, jsem 38+5, mám těh. cukrovku tak už mě tam chtějí mít pod kontrolou.co mě na tom štve je ta představa že tam budu třeba ještě týden ležet než se rozhodnou vyvolávat, jak já bych brala kdyby to přišlo samo už doma
jinak ty řeči lidí mě také totálně štvou ale horší bude až se zeptají, tak kdy to bude a já už budu po porodu
![]()
@Krrysa píše:
Já jsem 37. tt.. čekám páté miminko.. a přesto mě teď o víkendu přepadl šílený strah z proodu, nevím, proč najednou… a když někomu volám a první se ozve: už? nebo hluboký nádech a no? nebo děje se něco?![]()
Měla jsme to úplně stejně, u pátého šílený strach. Celej devátej měsíc
. Přitom nebyl důvod, předchozí porody OK. Když se někdo zeptal na blížící se porod, začla jsem kolikrát brečet
. A nejvíc mě vytáčely řeči, proč ten stres, vždyť už rodím popátý
!
No, s prvním stahem to ze mě spadlo, věděla jsem, že teď už „to“ prostě běží a nejlepší přístup je spolupráce s vlastním tělem. Za pár hodin byla malá na světě.
Takže teď už nabízím chápající „náruč“ i mamině, která má před porodem třeba desátého dítka ![]()
@pe-terka děkuju, uklidnila jsi mě, taky to nechápu a necjápe to ani okolí, mají pocit, že pátý porod už ani nebolí… normálně mě popadla taková fobie, že mi bylo zle, nespalal jsem, zinice, vedro, klepalal jsem se… bylo to v noci, kdy se mi udělalo blbě, že jsem myslela, že budu rodit a já strašně věděla, že enchchi, že to bolí atd.. no taškařice jako… a přitom mám za sebou krom prvního porodu, ketrej se vlekl ( měla jsem si v prodnici ale dupnout) tři krásný, rychlý porody…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám před termínem a jsem už z toho čekání psychicky zdeptaná, je to můj druhý porod, prvního jsem se nebála, ted už druhého se bojím strašně, je mi z toho už do breku, a to čekání. nic mě nebaví, jen o chci mít už za sebou a být doma, už ě otravuj jen to věčný vyptávání, tak co, kdy to bude, jak se každý ptá. Je miz toho všeho na nic.
tohle znám, do toho věčné dotazy, kdy už, ideál, když 14 dní přenášíš.. neboj, pár dní a máš to za sebou, to čekání je nejhorší. Taky jsem se bála, ale ten výsledek
![]()
@Holbinka píše:
Ahoj, jsem na tom také podobně, zítra mám nástup v porodnici na příjem, jsem 38+5, mám těh. cukrovku tak už mě tam chtějí mít pod kontrolou.co mě na tom štve je ta představa že tam budu třeba ještě týden ležet než se rozhodnou vyvolávat, jak já bych brala kdyby to přišlo samo už domajinak ty řeči lidí mě také totálně štvou ale horší bude až se zeptají, tak kdy to bude a já už budu po porodu
![]()
To se stalo mě
,byla jsem v obchodě pár dní po porodu a ženská od kasy, prý kdy máte termín?
A já, že už mám po porodu, no ta byla rudá až na zadku
,ale co brala jsem to sportovně…
A když bych čirou náhodou byla ještě někdy těhotná, tak všem sdělím termín minimálně o měsíc dozadu
![]()
Mám do prvního termínu 2 dny.. a mám přesně ty stejné pocity.. Navíc mám za sebou dva vyvolávané porody a hrozně bych chtěla porodit tedkom přirozeně. Chvíli se hrozně bojím.. chvíli se hrozně těším. no prostě zoufalost. A už radši ani nikomu nevolám… Když už si odpustí větu „už rodíš?“ tak aspoň „jsi v pořádku?“ a nebo úlevný oddech… jako bych měla jít na operaci srdce snad…
@Krrysa píše:
@pe-terka děkuju, uklidnila jsi mě, taky to nechápu a necjápe to ani okolí, mají pocit, že pátý porod už ani nebolí… normálně mě popadla taková fobie, že mi bylo zle, nespalal jsem, zinice, vedro, klepalal jsem se… bylo to v noci, kdy se mi udělalo blbě, že jsem myslela, že budu rodit a já strašně věděla, že enchchi, že to bolí atd.. no taškařice jako… a přitom mám za sebou krom prvního porodu, ketrej se vlekl ( měla jsem si v prodnici ale dupnout) tři krásný, rychlý porody…
holka, nejseš Ty já
? Já to měla úplně stejně, ještě ted si tu noc vybavím. Usnula jsem až k ránu, stulená k manželovi. Rodila jsem za 14 dnů poté a zcela bez problémů ![]()
@pe-terka děkuju, moc děkuju, že nejsem magor a že tenhle blbej blok ještě nutně nezmaneá, že díky tomu budu mít nějakej příšernej porod!!! taky jsem z toho neusnula…
Ahoj holky, mám před termínem a jsem už z toho čekání psychicky zdeptaná, je to můj druhý porod, prvního jsem se nebála, ted už druhého se bojím strašně, je mi z toho už do breku, a to čekání. nic mě nebaví, jen o chci mít už za sebou a být doma, už ě otravuj jen to věčný vyptávání, tak co, kdy to bude, jak se každý ptá. Je miz toho všeho na nic.