Začátky s miminkem - jsem "ztracená" :-D

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7421
1.11.11 19:22

ahoj, odpovím jen částečně-
1.
přebalovat jsme musela před jídlem, malá byla blinkací a přebalovat po jídle znamenalo krmit znova…

3. koupání-
koupej podle potřeby. Dřív byl trend koupat každý den a dítě přitom pořádně namydlit.Dnes se koupe podle potřeby a já třeba dodnes koupu pouze v čisté vodě. (I tu čtyřletou) Myslím si, že 2× týdně je na suchou pokožku tak akorát. Zkus se na to zeptat v poradně u Dr., určitě ti to potvrdí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
1.11.11 19:30

Týjo, to je jak anketa :) A je zajímavé si počíst, jak se to dělá jinde.

• přebalovala jsem před kojením, teď (ve 4 měsících) jak kdy, nejspíš fakt záleží, co vám vyhovuje;
  • opruzený zadek nevím, na malou zabrala ta rybilka (původně jsem měla kalciovou mast);
  • my koupali na příkaz dermatoložky jednou týdně kvůli suché kůži, teď zvyšujeme na 2×;
  • někde jsem sebrala, že dítě má vypít zhruba 1/6 své váhy (tedy např. šestikilové dítě - 1 litr mléka), ale netestovala jsem to nikdy, páč kojím;
  • nemůžou tě ty záda a nohy bolet spíš z únavy a nevyspání než ze zátěže? jinak mě spasil šátek, dovoluji si doporučit.

Chlapa nech jeden víkendový den, aby se „jen staral o mimi a nic jiného nemusel dělat“ ;)
Takhle zlovolně jsem na jeden den odjela do školy - při příjezdu jsem se dozvěděla, že by matka na mateřské teda být nechtěl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
1.11.11 19:32

1. Já přebaluji před, protože mi u kojení usne a spinká a za to jsem moc vděčná a nechci budit :mrgreen:
2.Nám vyhovuje ta rybilka, ale zkus bepanten?
3.Koupu obden.. v létě, když byla spocená každý den. Podle potřeby. Určitě si do toho nenech kecat od mamky 8-o
4. Kojím, takže nevím..
Ta bolest no mě se to pak uklidnilo… v 6nedělí mě bolelo snad uplně všechno jako kdyby mi někdo zmlátil :-D
Jo a chlapovi to přenech na celý den a vyjeď někam.. ono ho to přejde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
1.11.11 19:37

Ta mast s lanolinem se jmenuje Purelan ( od medely) je to cisty lanolin a je nejlepsi na popraskane bradavky a zaroven na opruzene zadky, popraskane rty atd:D …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
1.11.11 19:41
Anonymní píše:
Ahojky, potřebuju poradit holky. Jsem sice v šestinedělí, ale beru to celkem sportovně, nejsem plačtivá, nemám pocit, že to nezvládám, ale potřebuji pár rad:
  • Mám miminko přebalit před krmením nebo po?
  • Co na opruzený zadeček. Zatím jsem zkoušela rybilku, nic moc, teďka lékařská vazelína, tak uvidim, navíc ji myjeme před každým přebalováním po vodou a žádná změna.
  • Jak často koupat? KOUpem dvakrát týdně a moje mamka mě seřvala, jak kdybych byla nějaká špína. (Malá má prostě po nás s chlapem suchou kůži, dvakrát se mi zdá korát zatím). :nevim:
  • Teďk odstříkávám, kolik by měl vypít měsíční kojenec? Malá prostě toho vypije strašně moc, pořád nemá dost, když jsme kojila, nebylo to takové? :cry: Kojit ji nemohu, protože mám teďka bradavky v háji.
  • Bude mít tak 4 kg, a bolí mě neskutečně záda a nohy, ještě víc než v těhotenství a to ji nijak extremně nenosim.
Děkuji moc, raděj píšu anonymně. Chlap mi řekl, že co bláznim, však se „jen starám o mimi a nic jiného nemusim dělat“. :nevim:

Ahoj,

• tak já přebalovala před krmením, děti byli blicí a dost často to letělo ven
  • na opruzený zadeček jsem dávala bepanthen, ten jsem dávala po každém přebalení (rybilka mi strašně smrdí)
  • koupala jsem obden a od 3m denně, po koupání mazala olejem (např.slunečnicový, pak bubchen)
  • kolik vypít netuším, každé dítě je jiné a když nekřičí a je spokojené, tak bych neřešila
  • a to poslední bych viděla na klasickou únavu, hodně jez a spi
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
1.11.11 19:45

Takže pár postřehů od nás:

• přebalovala jsem před jídlem, protože pak by ublinkávala a často i usnula jak byla napucnutá
  • na opruzeniny pomáhal Imazol a nebo Rybilka (sice smrdí, ale lepší než známý Bepanten a taky levnější :pankac: )
  • koupaly jsme první týden obden (střídáno s otíráním žínkou), když jsme se sžily tak každý večer, byl to pro nás s taťkou a Terkou rituál :hug: Ale koupala jsem často jen v čisté vodě, mimi je čisťoučké a nedráždí nic pokožku, i teď ve 3 letech si dáme převážně čistou vodu, jen občas Oilatum nebo nějakou pěnu aby měla zábavu ve vaně. Na suchou kůži nám pomáhá mazat Excipial U Lipolotio (nebo tak nějak) je to na předpis, ale je to super mléko, takže i já si ho půjčuju po holení nohou a super, žádné šupinky :palec:
  • kolik vypila nevím, ze začátku jsme se jen kojily, pak přišly příkrmy a čajík.
  • po porodu mě taky všechno bolelo, hlavně jsem byla odvápněná jak mě Terka vycucla, takže zvedání jí z postýlky byl masakr - bolelo mě zápěstí a klouby, že jsem se bála, že jí upustím :zed: Pomohly vitamíny a pak cvíčo pro maminky s miminky. :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
1.11.11 19:46

Jestli má prdelku moc bolavou,dávej obklad z černého čaje a pytiol.Je na něm sice napsaný,že je pro děti od 10ti let,ale my ho dávaly a nikdy se dětem nic nestalo.Vnouček má taky choulostivou prdelku a jeho mudr. mi řekl,že v nemocnici nic jiného nepoužívají a ,že je nejlepší.A opravdu zabírá.Lukynkovi se dělají úpně puchýře.

• Citovat
  • Upravit
2872
1.11.11 19:46

AHoj přebalovala jsem po kojení vždycky se mi u jídla podělali a dělá to i tet.
Koupeme každej den chci aby to měl zažitý ale spousta mamin koupe ob den „já ne“
na zadeček bepantjhen nebo tet když už byl opruzenej dostala jsem sudokríém a je po všem jinak preventivně jsem nemazala ničim jen občas aviril tekutym pudrem
Kojit se říká jak miminko chce měsíšní je ještě maličký a teprve se mu to upravuje takže bych ho nechala papat jak chce sám/sama
Záda i nohy bych přisoudila ještě regeneraci po porodu mně boleli celí šestinedělí ale nic jsem s tim nedělala.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
1.11.11 19:50

. v porodnici jsem poctivě přebalovala před, jak nám řekli. Ale pak sem zjistila že pro nás je lepší přebalovat po . na opruzený zadece bepanten. Pak jako preventivně rybilku .koupeme obden, malá je atopik .kojili jsem tak nevím přesně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
1.11.11 19:57

Miminko - kojenec má vypít 150 ml/kg/den, našla jsem to v sešitu z pediatrie, batole snad 120.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
1.11.11 20:00

1. Přebalit- já jsem přebalovala ze začátku pokaždé jindy. Asi po 2 měsících se to ustálilo po krmení.
2. Opruzeniny- většinu dne jsem si s ním hrála, a byl nahatý. Dávala jsem jen pozor, aby se nepočural, nepokakal. Trochu se mi oprudil, když byl delší dobu v kočárku, někde ve městě, tak jsem dala Sudokrém, Rybilka taky dobrá, nebo z DM krém Babylove.
3. Koupání- tak nejvýš 3× týdně. I doktorka v porodnici a potom i dětská doporučily takhle. Určitě né víc. A na maminku nedej, teď je to jiný než za nich.
4. Odstříkávání- zkus kloboučky, když Ti to normálně dělá problémy. Když byla kojená, tak si vezme, kolik potřebuje. Kolik teď odstříkáš, tolik bude stačit.
Já jsem denně odstříkala kromě kojení +- 150 ml.
5. Záda- po 6tinedělí to bude lepší. Já jsem si doma od začátku válela na gymbalonu a dost mi to pomohlo. Zkus říct manželovi nebo ať Ti koupí dárek pod stromeček nějakou masáž. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
1.11.11 20:02

Ahoj,

1. přebaluju po kojení, protože se ze začátku se při kojení skoro pokaždé pokadila, tak by to byly dvě plíny… teď už ne, ale už jsem si na to zvykla :). většinou si sice ublinkne, ale už jsem zjistila, že je to fuk, blinká kdykoliv a v jakékoliv poloze, klidně po hodině spánku najednou hrc, a je to :). když je kojení cca v době, kdy tuším, že by mohla usnout, přebalím před jídlem :)

2. používám už jenom sudocrem, ale ani jedno moje dítě nemělo a nemá žádné problémy, tak nevím …

3. koupeme vtšinou obden, když je hodně poblitá, i denně. a občas zase třeba jednou za tři dny, jak to vyjde :oops:

4. kojím, jednou jsem jí zkusila zvážit před a po, vypila cca 190ml, ale dr říkala, že je to strašně moc, že je pažravec. což je, napije se a pak blinká, protože přeteče :zed: .
syna jsem taky jenom kojila, ale měla jsem velké problémy, vpáčené bradavky, používala jsem docela dlouho kojicí kloboučky, měly by chránit i poškozené bradavky, možná by stálo za to je zkusit :nevim:

5. s bolením zad problémy nemám, mě bolí kolena, jak si furt klekám na zem k malé, pak vybíhám k synovi, pak si zase kleknu kvůli stavění z lega, pak malou kousek poponáším, …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.11.11 20:09

Pokud čekám kadění, přebalím po kojení. Pokud už má ten den splněno, tak přebalím před, hlavně když čekám, že usne. Asi hlavní, aby miminko po koju nezůstalo ležet v pokaděný plínce.

Na prdelku hlavně větrat a větrat. Můžeš na dítě napatlat klidně celou drogérku a nepomůže to. Jinak na prdku v případě potřeby patlu bepanthen, někdy lanolin.

Koupání, koupem maximálně 1×týdně, starší generace lomí rukama, ale mimino není žádný horník, stejně mu člověk prdelku umeje minimálně jedenkrát denně, pusinku taky a ručičky a ostatní části spíš kontroluju, když třeba do faldíků za krkem nateče mlíčko, tak aby se tam dítko neoprudilo. A dr nás děsně chválí, jakou má úžasnou kůži :lol:

Záda, jak máš řešené přebalování? Někdo třeba přebaluje na posteli či na gauči a to předklánění není na záda moc dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
1.11.11 20:09

prebalovat pred jidlem,na opruzeny zadecek zkus odstrikane mliko,to je stara babska rada,nebo krem penaten.koupat 2× tydne uplne staci,denne se to delalo driv a je to uuuuuplne zbytecne a taky to nejhorsi co muzes pokozce kojence udelat! jinak tveho mlicka muze vypit kolik chce a proti bolesti uz radili jini.mam 5 deti a strasne se divim,ze ti nikdo v nemocnici neporadil.krome toho existuji predporodni kurzy a taky chodi po porodu domu detska sestra,ne? ja chodila do kurzu i pri patym tehotenstvi,zaprve clovek se seznami s jinyma maminkama a pak je radost videt v porodnici „zname tvare“,za druhe se vzdy dozvis neco noveho........zdravi iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
1.11.11 20:12

jo a predchazet opruzeninam muzes tak,ze nebudes jist ostre veci,v tomto rocnim obdobi ani pomerance atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí