Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
1. přebalovala jsem až po nakojení.
2. na opruzeniny bepanthen - ten zabíral.
3. Já jsem koupala ob den - tzn. tak 3× za týden
4. Kojila jsem, takže nevím přesné dávkování. Zkus prolézt web, beztak to tu někde je ![]()
5. na bolení asi neporadím - zkus víc odpočívat
napíšu jak jsem to dělala já:
1. přebalovala jsem jak kdy, někdy před někdy po,neřešila jsem to, výsledek byl většinou stejný - po krmení se totálně pos..a a zároveň při krmení usnula,takže jsem ji stejně musela budit
takže záleží na tobě a mimču co vám víc vyhovuje..
2. nám nejlíp zabíral buď Sudocrem nebo Imazol
3. Koupala jsem prvních 14 dní ob den,pak už denně
4. s odstříkáváním neporadím,obě děti byly pouze plně kojené.
5. s bolestma neporadím, jedině zaúkolovat manžela ať ti udělá nějakou masáž ![]()
toho jsem přebalovala po kojení, nevadilo mu to, neublinkával.
mladší naopak blinkala velmi dlouho, tak jsem s ní po kojení nějakou dobu nemanipulovala
měla reakci na masti s obsahem zinku,což jsou skoro všechny na dětský zadek,jsou to ty, které zanechávají bílý povlak,rybilka mezi ně patří taky,bubchen taky a drtivá většina dalších mastí na zadek
bepanthen je bez zinku a potom vím ještě o jedné mastičce z lanolinem,která je bez zinku,ale název si už nepamatuju
vazelína se moc nedoporučuje,je to tuhá vrstva,kůže nemůže dýchat,já bych tím dítě nemazala
vyhovovalo mi to i k vůli utvoření režimu
starší je letní,tam to byla příjemná součást dne
malá je zimní,koupání měla taky ráda,měla sice taky suchou pokožku,ale suché červené fleky jsem promazala bepanthenem
není atopik,to byla asi jen „novorozenecká vyrážka“,po pár měsících to zmizelo
co kojící kloboučky? Nepomohly by Ti od bolavých bradavek? Nemáš náhodou špatnou techniku kojení,že máš bradavky poškozené?
Přebalovala jsem před kojením, aby se najedené dítě nehýbalo.
Na opruzeniny mi stačila rybilka, ale dobrý je i krém SOS Nieva.
Koupala jsem denně, ale pokud máte problém s pokožkou, 2× týdně může stačit.
S odstříkáváním nemám zkušenosti, zkus se zeptat v poradně.
Záda mohou bolet ještě stále od porodu..Zkus víc odpočívat..
A rada nad zlato - spi když spí dítě - dělá to divy.. ![]()
Sudocrem, jak tu radí Michaela nade mnou,má taky zinek a dcera po něm měla reakci.
Imazol je zase mast s lékem, tu bych použila jen na doporučení lékaře, např. na plíseň na zadečku(malá měla po ATB),ale rozhodně bych to sama nemazala na mimino, které má méně než 6 týdnů.
Ahoj
1. Přebaluju až po krmnení(teda ze začíátku to tak bylo) Je sice pravda, že malá si při trochu nešikovnější manipulaci ugrckla,ale při krmení se po… takže lepší ublinknutí než ji nechat v po..plíně(podle mne-v porodnici na to měla sestra opačný názor)
2.Sudokrem je podle mne bezkonkurenční.
3.Koupu ob den
4.Nekojila jsem takže
(malá na UM pila cca 60ml)
5.Záda tě budou bolet víc teď nosím 8.5 Kg
Dolgit gel-celkem pomáhá. Až nebudeš kojit doporučuju dorsiflex(relaxant na svaly)
Přebalovala jsem řped jídlem protože většinou usnul a budit jsem ho kvůli plínce nechtěla.....koupala sjem každý den nedám dopustit na HIPP kosmetiku i po blbý weledě měl Oli problémy…kolik vypil nevím kojili jsme a ještě jsem i dost odtříkala…co bych dala za 4 kg má přes 9 a často ho musím tahat je to klíště a to marodím se zádama ale nějak jsem s tím naučila žít a tu bolest ani nevnímám.Jo a na opruzený zadeček nám pomáhal bud bepanthen nebo heřmánková mastička
Přebalovala jsem před kojením .
Na zadek neporadím , nám vše sedlo
.
Teda já koupu od narození každý den , jsem na to ujetá. A to má malá ještě atopický ekzém , ale abych ji kvůli tomu nekoupala to ne.
žirafííí píše:
Na zadek neporadím , nám vše sedlo.
Teda já koupu od narození každý den , jsem na to ujetá. A to má malá ještě atopický ekzém , ale abych ji kvůli tomu nekoupala to ne.
my ho měli taky po weledě jakmile jsem přesedlala na hipp je klídek a atopák se neobjevil
Crystal87 píše:žirafííí píše:my ho měli taky po weledě jakmile jsem přesedlala na hipp je klídek a atopák se neobjevil
Na zadek neporadím , nám vše sedlo.
No já vyzkoušela snad vše , ale má to po taťkovi ten tím trpí už od mala. Takže jen doufám že se to nebude dál šířit a časem to zmizí , je to strašný
.
To Vám závidím že už se neobjevil , co bych za to dala ![]()
1. přebalovala jsem před jídlem - po jídle by se mi pozvracely, popř. hned po jídle usnuly.
2. Hlasuju pro Sudocrem, na opruzeniny nezabíralo nic jinýho, ani Imazol
3. koupali jsme a koupeme denně. Dáváš do koupele nějaký olejíčky? pokud má problém s pokožkou, tak si myslím, že 2× jde - ale ještě bych se asi poradila s dr ![]()
4. s kojením neporadím
5. až budeš moct zkus cvičit - posilovat břišní svaly, ať záda nenosí celou váhu tvýho těla a ještě mimi ![]()
na opruzeniny jsem používala krém, ale už nevím jak se jmenoval - kupoval se ve zdravotních potřebách a používá se i pro dospělé jako prevence na opruzeniny - a bylo to super - rychle vyléčené a opruzeniny se pak už nevrátily. Jinak jsem je na začátku léčila i řepíkem.
JInak koupala jsem každý den.
Ano,to jsem zapomněla napsat(díky jani za upozornění) - Imazol mi dala MUDr. na předpis protože nám na opruzeniny u dcerky nic jiného nezabíralo (naštěstí byla opruzená jen 2× za život), u kluka jsem ho použila jen 1× zase když nic dalšího nepomáhalo a do 2 dnů byl klid
Takže pokud vám na opruzeniny nic nezabírá tak bych se zašla poradit k doktorovi.
prebalovala jsem po jidle, protoze sani probudi peristaltiku a mimi se vetsinou pokajdi
omyvat hermankem
koupat, jak to vyhovuje tobe, ja koupu 2× tydne
vypit, no jak kdo, dvojcata pila 50ml a jednojce 120, tak si vyber
zada boli, jelikoz je to zatez pro telo, porod a prsa na kojeni atd ja to mela taky nakonec jsem skoncila u rhb doktora a rikal, ze po porodu je to normalni
Ahojky, potřebuju poradit holky. Jsem sice v šestinedělí, ale beru to celkem sportovně, nejsem plačtivá, nemám pocit, že to nezvládám, ale potřebuji pár rad:
Děkuji moc, raděj píšu anonymně. Chlap mi řekl, že co bláznim, však se „jen starám o mimi a nic jiného nemusim dělat“.