Jsme na miminko moc mladí?

Anonymní
16.5.13 13:25

Jsme na miminko moc mladí?

Zdravím, nejprve se omlouvám za anonym, ale mohl by tu být někdo známý… Teď k problému: hrozně bych chtěla mít miminko, ale… je mi 25, příteli 24. On rok pracuje, já jsem nedávno dodělala školu, práci si ale hledám marně. Oba dva se na děti těšíme, přítel ale jasně prohlásil, že jsme na to mladí, nemáme nic našetřeno, nemáme svoje bydlení a to že on nechce. Do ničeho ho netlačím, na oko s ním souhlasím, říkám, že taky nechci miminko ještě několik let, ale popravdě bych ho chtěla. Jsme spolu s přítelem už 3 roky, bydlíme spolu, rozumíme si, nemáme žádné problémy (kromě těch všedních blbostí) a společnou budoucnost oba plánujeme. Já už hrozně dlouho čekám až mě tenhle mateřský pud pustí, ale ono pořád nějak ne… Potřebovala jsem se spíš vykecat protože příteli to říct nemůžu… Nějaká rada, jak na to pořád nemyslet?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
16.5.13 13:28

Myslíš, že zůstaneš celý život s člověkem, kterému už teď neříkáš pravdu? :think: Jako tohle je poměrně dost zásadní, odkývat mu něco takového a chtít pravý opak. Přítel by měl vědět, co chceš ty, ne aby ses mu tiše přizpůsobovala, nakonec to v sobě stejně neudržíš a bude mezi vámi akorát zle. Dva lidi by měli hlavně spojovat společné představy o budoucnosti, pak spolu můžou být velice spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
16.5.13 13:29

Když nechce druhá polovička, tak je vymalováno..on k tomu dospěje..zatim si užívejte jeden druhýho, jeďte někam na hezkou dovču…a nechte čas plynout..v tomhle nemá smysl vyčítat, když si ho vynutíš, tak s eto obrátí proti tobě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6598
16.5.13 13:29

Buď ráda, že máš tak rozumného přítele…:-) Tím myslím, že nemáte nic našetřeno ne věk :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
16.5.13 13:31

Asi si bych si nejdřív našla práci a pracovala… Ono přece jenom začínat skoro z ničím je dost blbý… ale tyhle rady nechceš…Myslím, si že věk je akorát, že zase tak mladí nejste :-) Ale souhlasím s tvým přítelem… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
16.5.13 13:31
@SarkaLo píše:
Buď ráda, že máš tak rozumného přítele…:-) Tím myslím, že nemáte nic našetřeno ne věk :-)
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
16.5.13 13:32

On by to možná viděl jinak, kdyby věděl, jak moc po mimču toužíš. Radím svěřit se mu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21941
16.5.13 13:33

Je rozumnej..byt tebou, sehnala bych si praci, uz kvuli materske a taky kvuli tomu, ze po materske se ti prace bude shanet o to hur.Ono je nekdy opravdu lepsi, ridit se v nekterych vecech rozumem a ne srdcem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
16.5.13 13:35

Myslím si, že to není tak o věku, jako spíš o způsobu života. Nám s manželem je oboum 23 a o miminko se snažíme už skoro rok. Oba ho moc chceme, ale začali jsme se snažit, až jsme věděli, že se o sebe (a o něj) dokážeme sami postarat. Manžel chodí do práce už 4 roky, kde má velmi dobré zázemí, já jsem v práci 3 roky a mám dobu neurčitou, takže se mám kam vrátit po mateřské. Ale každopádně to, že mu lžeš, není zrovna moc dobré :cert: Jinak jak tu ostatní píšou - navrhuji jít napřed do práce :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
16.5.13 13:35

Zdržím se komentáře, jestli jste nebo nejste mladí, jen popíšu svou zkušenost. Rodila jsem ve 23 letech, muži bylo 22, když se stal otcem. Svůj dům nebo byt nemáme, ale budeme kupovat. Školu dodělávám dálkově (vysokou), našetřeno jsme taky neměli (v době, kdy jsem otěhotněla). Sice je fakt, že jsem k těhotenství přišla jak slepej k houslím, ale nemyslím si, že bych o něco přišla tím, že jsem rodila takto „mladá“ (podle mě věk akorát). Školy, hypotéky apod. člověku neutečou, ale věk uteče ani nevíš jak. Takže já bych do toho šla :) S přítelem bych si o tom promluvila, ujasnila si priority, šla bych třeba na rok do práce (abys měla nárok na mateřskou a mohla si zvolit délku čerpání rodičáku) a pak měla to miminko (i bez baráku, auta apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
16.5.13 13:38

Nechci strašit, ale může se stát, že ani za 5 let nebudete mít nic našetřeno. Donekonečna to dítě stejně nejde odkládat. Tím tě nechci samozřejmě nabádat, abyste si pořídili dítě teď hned, minimálně by to chtělo, aby sis něco ty sama odpracovala, protože jinak bys měla hodně nízký rodičák a s tím se žije blbě. Ale nijak extra mladí mi teda nepřijdete (podle názvu diskuze jsem čekala nějakou osmnáctku :lol: ) a pokud by i přítel byl pro dítě teď hned, tak v tom až takový problém nevidím. Ale já osobně totiž nejsem moc zastánce toho trendu kariéra-vlastní vyšolichané bydlení-úspory a pak v pětatřiceti hurá do CARu, chceme dítě teď hned, páč nám ujíždí vlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
16.5.13 13:39

No mě je 20 a mimčo mam, ve věku to nebude :nevim: jak dlouho myslíš, že budete čekat na vlastní bydlení a kolik chcete našetřit? Podle mě je to dost zásadní problém, kterej byste měli řešit, abyste naopak neměli všechno, ale na dítě nebylo už pozdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
16.5.13 13:39

Za mně teda taky je potřeba mít něco našetřeno :nevim: My teda nejprve vyřídili bydlení, pak našetřili nějaký peníze a měsíc před 27. narozeninama se nám narodil syn..manžel má příští měsíc 31..synovi bude příští týden 3 měsíce, je plánovaný, chtěli jsme ho oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
16.5.13 13:40
@Lo píše:
Za mně teda taky je potřeba mít něco našetřeno :nevim: My teda nejprve vyřídili bydlení, pak našetřili nějaký peníze a měsíc před 27. narozeninama se nám narodil syn..manžel má příští měsíc 31..synovi bude příští týden 3 měsíce, je plánovaný, chtěli jsme ho oba.

Tak takhle nějak bych si to taky přála :palec: :potlesk: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
16.5.13 13:41

@opinka pokud má odpracováno přítel, tak nemusí, dneska stačí jeden z biologickejch rodičů a je jedno kterej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí