Jsou opravdu diskuze lepší než deníčky?

4921
31.7.06 17:16

Jsou opravdu diskuze lepší než deníčky?

Ahoj všem, nějak se mi zdá, že se vytrácejí deníčky :cry:

Chybí mi nové těhulkovské deníčky, které se následně změní v maminkovské a dětské, místo toho se zakládají další a další měsíce v diskuzích, což je samozřejmě super, ale ten osobní duch deníčků mi hrozně chybí. Přeci jen není nad to, když si určitý deníček projde tu svou těhulkovskou historii a každý pak hltá porodní příběhy psané novopečenými maminkami.

Poslední těhulkovský deníček jsou myslím Letňátka 2006…a potom už nikdo :cry:

Tak se jen ptám, jsou opravdu diskuze lepší než deníčky? Než ty osobní i téměř odborné článečky, které píšou samy členky deníčků?

Moc se těším až se zase nějaký nový objeví!!!

Berun z deníčku Únorňátka a Březňátka 2006 a Nové snažilky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1352
31.7.06 17:22

víš Berun já to ani nemůžu posoudit, protože jsem objevila emimino a byla jsem těhotná, diskusi jsem našla okamžitě a tak jsem se přidala, jak fungují deníčky jsem nepochopila dosud, je fakt, že jsem po tom nijak nepátrala, ale prostě to nevím, občas si přečtu nějaký článek, který se nabízí, ale nevím jak bych se do deníčku dostala. A myslím, že to tak bude u více lidí. A osobní duch je i v diskusi, už jsme opustily přezdívky a oslovujeme se jmény, víme jak se jmenují naši partneři i děti. A je to takové rychlejší, mám problém, tak se zeptám a za chvili přijde odpověd, povzbuzení, nebo rada. Takže já mám svou diskusi moc ráda!
Blanka z července 2006

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
31.7.06 17:23

Berun, me osobne se treba vice libi diskuse - ta nase Rodime v zari 2005 je uplne super. Denicek vetsinou musi mit nejake tema, ktere clovek musi vymyslet a pak nejak zpracovat (aspon myslim, ze to tak je), kdezto u diskuse kazdy napise neco podle aktualni nalady a da se reagovat na dotazy atd. U denicku mi to pripada tak, ze se napise, chvilku se o tom podiskutuje a pak se stejne pise uplne o necem jinem, coz se pak rovna vicemene te diskusi, ktera se me zda mnohem prehlednejsi.

JANDULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1290
31.7.06 17:28

ahoj Berun,

já mám osobně ráda deníčky, chodím víc jak 3 roky ke Špuntíkům :D a jsem naprosto spokojená.

S pozdravem Zuzka+Emily

:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
31.7.06 17:30

VERBASCUM: to je právě to zajímavé nad čím je asi potřeba se zamyslet, asi je vážně těžké pro nováčka na emiminu objevit kouzlo deníčku. Neorientuje se. Já když jsem začala chodit na emimino tak jsem prostě přečetla deníček Nových snažilek a vložila jsem komentář o sobě a že bych se chtěla přidat…asi stejně jako to dělají ostatní u diskuze. A pak jsem sama založila únorňátka a březňátka o které se taky starám. Je tu asi málo průkopníků kteří by se do toho rádi pustili :lol:

JANDULKO: vaše diskuze je super, to byla a je jedna z těch nejvíce fungujících diskuzí tady na emiminu-hodně jsem u vás čerpala rady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.7.06 17:39

Musim říct, že když jsem sem přišla, spíš jsem nevěděla, kam se můžu přidat, kde mě vezmou. Pomohly mi holky od PSTM, dříve Fantagiro. Jak píše Berun, napsala jsem koment, představila se a čekala, jestli mě vzemou:) Diskuse jsem objevila o hezkou chvíli pozdjěi, asi až v těhu. Brala jsem jí jako něco, kde si můžu najít odpovědi na konkrétní otázky a problémy, kdežto deníček byl takový „osobní“ (veřejně osobní), tam jsem řešila každodenní starosti.
mezi náma zhruba v té době se tu rozjížděla sposuta deníčků a musim říct, že mě naopak přišlo, že tu bylo moc lidí, kteří (mě to přišlo, snad se nikdo neurazí) mají potřebu vést svůj deníček, že jim moc nevyhovovalo se někam přidat. Je fakt, že nastoupit do rozjetého vlaku jde někdy poněkud hůř…Naopak musim říct, že mě jednu dobu celkem odrazovalo, že se tu objevovalo, co deníček, to jeden měsíc TP a každou chvíli na mě vykukoval deníček s názvem, co bylo nedávno o kus dál. Přišlo mi to tak trošku jako opakované diskuse…
Deníčky nejsou o tom, že tam musí být nějaké téma. Třeba PSTM začaly vůbec tím, že tam holky psaly, v podstatě jak jde čas. A probíraly spoustu potíží okolo. Až postupně se nějak stalo, že přešlo jakoby téma (nevim, jak jinak to popsat) a přesně, po zhodnocení článku a diskusi o tématu se opět probírala běžná denní témata.
Diskuse s TP porodu nepročítám. Nemam na to čas (leda za těhu a zkraje po porodu, když malá spala, jsem stíhala tak jarní a letní miminka 04, patřím ještě do podzimat, ale teď stěží zvládnu svůj a podzimní - spíš mě výjimečně něco zaujme podle názvu a počtu si). Je jich hrozně moc.
Spíš bych tam viděla jeden rozdíl. O přehlednosti se bavit nelze, každému vyhovuje něco jiného. Ale na deníčcích se mi víc líbí, že mají svůj začátek a svůj konec a tak nemusím, když chci něco najít, sáhodlouze něco vyhledávat na x-stránkách. Někdy je spousta komentářů, ale odhadnu, kdy jsme něco probíraly a odhadnu, kde to hledat.
Navíc mam pocit, že ono to tak je asi přehlednější, když to holkám vyhovuje. Vezměte, že spousta deníčků se často píše proto, že jsou zapadlé a ne na hlavní stránce, takže se hůř hledaj. No a kdyby tu měl každý TP svůj deníček, buď by byla příšerná smršť deníčků, což by vedlo k další nepřehlednosti, nebo by naopak spousta deníčků i zapadla. Tím nemyslím, že by holky psát nemohly. Probůh, jen to doufám, že tak nevypadá:)
Toť můj názor:)
Gabča a Bára z PSTM a Podzimat 04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
31.7.06 17:42

berun, me je na diskuzi asi nejvic sympaticke, ze mi chodi na mail upozorneni o poslednim prispevku…takze kdyz jich par prosvihnu, tak me odkaz hodi na ten, co jsem cetla posledni, a nemusim treba dlouze hledat, kde jsem skoncila…
dalsi rozdil mezi denicky a diskuzi typu Stejna situace ci Stejny mesic porodu vidim jen v tech uzasnych clancich, ktere teda na diskuzi nejsou a ktere samozrejme smiruju, kdyz vyjde nejaky novy…
jinak co se tyka obsahu, tak mi prijde, ze je to to same, do nasi diskuze chodi sice hodne novych holek, ale ty vetsinou behem nekolika mesicu odpadnou a zustanou jen ty „skalni“ :) , pripadne ty, co mezi nas zapadly… ale ani vy v denicku byste asi nevyhnaly nekoho, kdo se chce pridat :)
zdenka z Profi snazilek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
31.7.06 17:46

Gábinko pod to bych se mohla podepsat, to je moc dobrá úvaha! Pro mě jsou stejně tak diskuze nepřehledné, protože nemají svůj počátek a svůj konec. Pokud jde o měsíce porodu tak je rozhodně lepší když se spojí několik měsíců dohromady jako právě jaro…léto…Je to zajímavější a napínavější a čím víc duší tím rozmanitější názory a povídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
31.7.06 17:47

BERUN - diky za pochvalu :-) Myslim, ze nase diskuse je hodne osobni i proto, ze se podle moznosti potkavame nazivo - treba my Brnacky mame pravidelne stredecni vyletiky :lol: a i holky z ostatnich mest se potkavaji. Ale to uz spis zalezi na lidech nez na tom, jestli je to denicek nebo diskuse :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.7.06 17:54

Hlavně, když to teda zmiňuju pořád dokola, tak se mi hrozně líbilo, že v tom deníčku to byl nepřetržitě jeden porod za druhym. Nejdřív jsem četla neustále nové a nové zkušenosti a pak ty porody a přitom jsem nemusela sledovat „tolik“ osudů:)
Ale jak řikam, diskuse i o jiném tématu jsem objevila dost později:)

Je fakt, že na deníčcích mi taky možná chybí to upozornění na nový příspěvek, zato když mi někdo odpoví, tak to jo. Ale je to i o zvyku

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
31.7.06 17:54

Zdeníku , to s tím upozorněním na mail funguje i při reakcích v deníčku .. :wink:

Osobně jsem „deníčková“, diskuse beru jako místo, kde hledám odpovědi na maminkovské a batolecí problémy …

A hlavně - nenaštvěte se na mě za to - mě hrozně štve POČET diskusí… Vím, že některé maminky tu jsou jen občas, ale když se v pondělí objeví diskuse Kočárek - trojkolka , v úterý Trojkolka - kterou vybrat ? a ve středu Pomozte s výběrem trojkolky , tak rostu :twisted:
Pak už jsou ty diskuse nepřehledné a najít konkrétné téma je nadlidský výkon :(

Baghira z Jarních miminek 2004

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
31.7.06 17:57

No jo, gábinka má vlastně pravdu - ono chodí jenom upozornění, když někdo odpoví přímo na můj příspěvek v deníčku … ale to mi neva, jsem furt online, tak prostě kouknu a vidím (nebo nevidím) :D

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
31.7.06 17:59

BAGHIRA: tak to s tebou souhlasím, sto diskuzí na téma Jané Slalom apod. přitom stačí použít vyhledávač…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.7.06 18:01

Baghiro s tím počtem deníčků souhlsaím. Co se týče těch TP, tak tam to chápu, zbytek (a nemusí to být v řádech dnů, ono se to opakuje x-krát i během dne a někdy dokonce od jedné uživatelky) je možná dán tím, že je někdy potíž s vyhledávačem. Je fakt, že mam někdy taky potíž vyhledat nějakou konkrétní diskusi, na druhou stranu mi kdosi poradil tam zaškrtnout jinou položku a funguje to prkticky ve 100% případů.
Už se zlepšilo i zařazování do skupiny diskusí, takže můžu říct, že to je o něco přehlednější.
Takže možná až se vyřeší vyhledávání (možná bude stačit jen funknční nápověda), je možné, že by se mohl vyřešit i problém se zbytečnými (neuražte se, ale z mého pohledu jsou některé dost zbytečné) diskusemi.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
31.7.06 18:07

Ahojky!
Já jsem z deníčků,tak na ně samozřejmě nedám dopustit :lol: ,ale na diskusích se mi moc líbí ti smajlíci-ksichtíci,možnost psát velkým,nebo barevně,nebo zvýrazněně(to jde i v deníčku,ale jak to netuším :wink: )

KIRA z červenčátek 2005

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová