Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jejda jaké kusy
tak třeba budou jendovaječná uvidíš na dalším ultrazvuku, já čekala dvojvaječná tak to dr. viděl hned v tom 7tt akorát to pak neklaplo a zustalo jen jedno. příště už budeš vědět povyroste a uvidí jendo nebo dvě…
@Lucies1000 KLID. Hele řekni si, že pámbu ví, co dělá, jestli jsou dvě, tak jsou dvě, a budete to muset vyřešit. Nejsem nábožná, ale prostě věřím, že věci mají nějaký smysl, a když se nám stanou, tak to je správně (ne že by to vždycky bylo snadný). Si to taky řekni, a nezabejvej se tím. Řekni si, že budeš ráda za to i to, a těš se ![]()
Nebo pokud bys chtěla, tak asi některý soukromý doktoři s dobrým ultrazvukem možná za peníze můžou udělat vyšetření, ale teda nevím, jestli by se mi to ježdění a placení chtělo absolvovat…
I kdyby ti tu někdo napsal, že to měl úplně stejně a že to nakonec byla dvojčata, tak to neznamená, že to tak bude i u tebe.
Prostě ti fakt nezbude, než čekat na další UTZ. A nebo si zajít na UTZ jinam, třeba na placený.
@hartiepa píše:
Mi přijde normální, že doktor řekl, že by se mohlo jednat o dvojčata. Je to dost důležitá informace.Zakladatelko, všechny (které máme těhotenství za sebou) víme, jak dlouhé je čekání na utz pokud se čeká na potvrzení těhotenství, srdíčka a podobně. Přeju pevné nervy a nejlépe se vůbec myšlenkami na těhotenství nezabývej, čas tím rychleji neuběhne. Zkus se zabavit něčím jiným.
tak jí to může říct na další kontrole nee, když už je to jistější? ![]()
@Lucink-a píše:
@Lucies1000 Tezko ti reknemem neco na dalku. Mne to teda spis prijde, ze tam ty dve budou. A souhlasim presne s tim, ze nechapu, proc ti to rika, kdyz si neni jisty.Ja kdyz jsem lezela u holek v nemocnici s nevolnostma, tak prisla doktorka na vizitu a koukla se na snimek z utz z predelyho dne a pravila, ze jedno dvojce zaniklo, ze to vypada jako hematom. Nastesti jsem se nenechala moc zviklat, protoze jsem den predtim na tom utz videla dve srdicka a ta doktorka, co to delala, rikala, ze ji nejdou obe dobre zabrat na jednu fotku, ze jsou daleko od sebe.
Příspěvek upraven 26.03.14 v 13:22
Pani si me teda po vizite vzala na utz a rekla jo tak dobry, obe jsou v poradku. No jako fakt obcas nechapu, proc si doktori ty domnenky nenechaji pro sebe, dokud si nejsou jisti
Nemůžeš srovnávat tyhle dvě lékaři podané informace. Upozornit čerstvě těhotnou, že by se mohlo jednat o dvojčata je podle mě naprosto v pořádku. Na druhou stranu v tvém případě si myslím, že lékařka měla být více empatická a vzít si tě spíš na utz než dělat takové soudy ze snímku
Hlavně, že to dobře dopadlo ![]()
Mě řekl dr.hned dvojčata dvojvaječná bylo to vidět fakt hezky…pokud by si čekala jednovaječná to nevím to by asi bylo vidět hůř v tak nízkém týdnu, nevím.
@tumpach píše:
s tímto plně souhlasím, neměl říkat nic, jen že vidí embryo se srdíčkem…
Doktoři jsou někdy fakt na zabití. Já byla nedávno se synem na EKG a jeho slova po vyšetření, že syn má závažný problém, že má otočené srdce, mi málem přivodily infarkt. Nakonec přišel na to, že dal obráceně papír do přístroje.
U prvního těhotenství mi gyndr v 7. týdnu taky řekl že tam „asi“ vidí 2 srdíčka, ale že mám přijít za 2 týdny ať se to potvrdí nebo ne. nic se nepotvrdilo, byla tam holka sama
Také tvuj dr. muže mít ultrazvuk nanic tak to tak brzy nepozná já měla rizikové od začátku a chodila jsem na genetiku a to byl opravdu hooodně velký rozdíl když jsem koukala na ultrazvuk tam a když u svého dr.
@tumpach píše:
tak jí to může říct na další kontrole nee, když už je to jistější?
To je totéž, jako když jsem se v poradně posledně ptala, jestli mi dr řekne pohlaví a ona mi řekla, že není nejlepší záběr, že to ale vypadá na holčičku. Já bych tedy nebyla radši, kdyby mi řekla, že nic nevidí
Možná je to věc názoru. Já osobně preferuji, aby mě lékař připravil na všechny varianty a informace mi raději podal, byť nejednoznačné.
Zase dneska už spousta žen ví jak vypadá utz, dokáže si z něj vyčíst srdíčko a podobně. Co kdyby jí neřekl nic a ona si dělala hlavu co to tam jako bylo? ![]()
@Paoloska No tak to me poser… Blbon, hlavne ze to neni realita.
@Paoloska píše:
Doktoři jsou někdy fakt na zabití. Já byla nedávno se synem na EKG a jeho slova po vyšetření, že syn má závažný problém, že má otočené srdce, mi málem přivodily infarkt. Nakonec přišel na to, že dal obráceně papír do přístroje.
Mě doktor taky takto vyděsil…ale já byla maličko v jiné situaci…šla jsem na potvrzení těhotenství a on se mě ptal, jestli máme v rodině dvojčata, tak jsem řekla, že hodně a on, že ASI těhotná jsem a že tam vidí dvě dutinky, ale přitom si nebyl jistý ani těhotenstvím, proto mi vzal ještě krev, to jsem dodnes nepochopila…krev moje těhotenství prokázala, pak jsem byla na kontrole v 10. týdnu, tak jsem se hned ptala, zda tam je jedno a on jen řekl…„Zatím jedno!“
někdy je to s těma doktorama na palici… ![]()
@Lucies1000 tak to je kůň. Když to neví jistě, má bejt zticha. Jako kdyby nevěděl, jak se těhule dokáží stresovat. Já si užila díky tomuto ve stresech celý těhotenství

Buď v klidu, vydrž do dalšího utz