Partner chce potrat. Jít či nejít?

25.3.14 14:20

Partner chce potrat. Jit ci nejit?

Ahoj, jsem tu nova, ale potrebuji to nekomu rict a slyset nejakou kloudnou radu, nez jen od pritele. Je mi 21let, hledam praci, s rodinou po rozvodu nasich nejsem pomalu vubec v kontaktu, proste ziju na vlastni pest uz par let a nyni bydlim s pritelem (take 21let), ale studuje vysokou skolu. Jeho rodice a i on sam si zaklada na vzdelani a jednou dobre praci v zahranici. Deti a rodinu by planoval az nekdy po 30 citce, az bude zajisten a az si uzije mladi. Antikoncepci nemohu brat ze zdravotnich duvodu, ale pouzivane cely rok a pul ve vztahu kondom. Ale ejhle i pres nej jsem otehotnela. Jsem v 6 tydnu. Ja bych si miminko rada nechala, ale pritel je proti. Pry jednou chce planovane ditko, o ktere se opravdu bude moct postarat. Ze by mu to znicilo zivot, nesplnil by si sen, a on ze deti kdyz uz tak az v pozdejsim veku. Dite bychom podle nej neuzivili, kdyz studuje, jsme radi ze poplatime ted co mame. On dostava penize od rodicu a ja chodim na brigady. Na jednu stranu ma pravdu, nevim, zda to zvladneme, a jestli by to male bylo s nami stastne. Ale na druhou stranu bych si ho chtela nechat a nevim jak partnera presvedcit. Nechce to rict ani doma, coz chapu, myslime si, ze by to nemelo moc dobry zaver a prisli bychom o jakoukoli podporu uz ted. Nevim, co mam delat. Dle pritelovych slov nam takhle fefakto "znicim "zivot.. i tomu malemu… Ale.. podle me, zvladli to jiny, zvladnem to taky… Nikdo jiny o tom nevi, drby jdou rychle.. proto bych rada slysela nejaky nazor odnekoho.. dekuji za kazdou odpoved, ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11439
25.3.14 14:26

To je těžké, pokud si to necháš, tak je velká pravděpodobnost, že tě přítel opustí a zůstaneš na to sama (říkáš, že podporu rodičů nemáš), pokud sotva poplatíte byt ve dvou, tak nevím, jak bys to dělala sama.

My tvůj život neznáme, nevíme, jaké máš možnosti. Já bych si to v tvé situaci mohla dovolit (báječná rodina), jiná zase ne (špatné vztahy), tohle si opravdu musíš rozmyslet. Ale mysli na to s alternativou „jsem na to sama“, s partnerem nepočítej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
25.3.14 14:27

:think: nemáš to jednoduchý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
25.3.14 14:29

Jestli máš jít nebo nejít to si musíš stejně rozhodnout sama, jen po potratu je i dost velké riziko že už nemusíš otěhotnět nikdy. Doporučuju si napsat na papír všechna pro a proti a podle toho se rozhodnout

• Citovat
  • Upravit
5177
25.3.14 14:29

Těžko radit, ale když to dítě nechce, tak by se ti mohlo opravdu lehce stát, že na to všechno zůstaneš sama. Škoda, že nemáš podporu ve své rodině…to by bylo opravdu o něco jednodušší rozhodování…Zvládla bys to sama, myslim i po finanční stránce? Kdyby se na tebe i malé vyprdnul? Takové otázky si pokládej a odpovídej si na ně…to by ti mohlo pomoct v rozhodnutí, které je jen a jen na tobě!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
25.3.14 14:30

No, to je dilema :think: nechat si dítě, když ho přítel nechce, není dobrá cesta, mohla by jsi na něj zustat sama, co když po 30 Vám ty děti nepujdou? a když si to necháš vzít, dokážeš to překousnout? nenaboří to váš vztah?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
25.3.14 14:31

Ufff, tak ty mu znicis zivot? on snad nesoulozil? to sis to dite udelala sama? mel by se zacit chovat jako chlap, a ne nezodpovednej fracek. netroufam si davat rady, jen si dobre zvaz, aby sis to pak cely zivot nevycitala. Pokud se rozhodnes pro potrat, tak ja za sebe rikam, ze s clovekem, ktery mi udela dite (ac pres kondom, ale snad vsichni vime, ze ta ochrana neni 100%) a pak me posle na potrat, nemohla byt. Obcas ten potrat udela paseku nejen psychickou, ale i na tele a dalsi mimco se nemusi podarit. Ja za sebe rikam, ze neni nic krasnejsiho nez detsky usmev a obejmuti rucickama upatlanyma od susenky, ale je fakt, zeja sem starsi nez ty a mame tatinka, kterej se o nas zvlada postarat financne.Tak at se rozhodnes spravne, at uz to bude jakkoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164

Ahoj no těžko radit to je jen na tvém rozhodnutí. Na jednu stranu mužeš vychovat dítě a přitel muže pracovat i třeba v zahraničí a nebo tam můžete žít všichni. Ale jste docela mladí teda hlavně přítel myslím si pokud by jsi si dítě nechala tak by tě asi opustil? těžko radit ja sama jsem porodila v 19ti a sama vše zvladla. A neměnila bych takže každého rozhodnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316

Pokud se k tomu partner staví tak jak jsi to napsala, tak počítej s tím, že s tebou opravdu nebude, ovšem já už bych po téhle větě ztratila zájem o takového partnera. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933

Bez souhlasu přítele bych do toho nesla muže to vas vztah narušit a muže se sťat ze by si potom zůstala sama na dítě nebo ti to muže vycitat cely život

Je to těžký ale vždy je lepší když jsou na dítě dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2178

@Kaculinka21 nazor pritele znas, takze si rozmysli, co by jsi delala jako svobodna matka.. :nevim: To je v 21 bez prace a rodicu tezke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103

@Kaculinka21 ahoj, mě je 30 a měla jsem stejný názor jako tvůj přítel. Byla jsem pro VŠ, něco si užít a pak mít rodinu. Tak jsem to tak udělala. Po dítěti jsem začala toužit kolem 28. Jenže najednou to nešlo ze zdr. důvodů partnera, bral silné léky a nebylo nám to doporučováno. Pak když už by to šlo, tak jsme zjistili, že mám problém já. No a začalo honění po doktorech. Beznaděj, nervy a od doktorů jen rada, že bez IVF to nepůjde atd. Dnes už konečně dítko mám a zase tak moc mi to život nepřevrátilo, jak mi každý předtím říkal. Takže když to shrnu, šla bych do toho daleko dřív a spousta věcí se dá podnikat i s prckem. Kdybych byla na Tvém místě, tak si mimčo nechám. Člověk si kolikrát plánuje, ale zbytečně…dnes jsem na sebe i zlá, že jsem do toho nešla mnohem mnohem dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105

Nechala bych si dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
25.3.14 14:34

Spoléhat jen na kondom, v době, kdy dítě ještě nepřichází v úvahu…je holt málo. Vím, že pro Tebe už je asi pozdě, ale snad si to tu přečte nějaká holka,, které to ještě pomůže…dvojitá antikoncepce… :mavam:

S přítelem nevím, ale moc bych s ním raději nepočítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.14 14:34

Dle jeho slov, kdyz si mimco necham, tak nas neopusti, jen bude cely zivot nestastny. Svedomi by mu nedovolilo nas jen tak nechat, to vim na stopro, ale… Jaky by to melo smysl, to male by to vycitilo… Kazdopadne diky za odpovedi, nikdo jiny o tom nevi, tak je fajn, se nekde sverit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí