Partner chce potrat. Jít či nejít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3733
25.3.14 14:39
@88petra píše:
zakladatelka ze zdrav duvodiu nemohla brat HA

nemusí brát HA :* je i tělísko pro ty, co ještě nerodily a další metody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995

@Kaculinka21 Bod zlomu. Pokud bych se na Tvém místě rozhodla pro potrat, nedokázala bych se přes to přenést a s přítelem bych se rozešla, pokud bych se rozhodla pro dítě, zůstala bych také sama. Takže co je lepší? Jak to cítíš? Já bych na potrat nešla, nedokázala bych to…s podporou rodiny, nebo bez ní. Je to hrozně těžké, ale jen čas ukáže jestli zvolíš správně. Dej na svou intuici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179

Na tvém místě bych šla na potrat. Oni to možná zvládli jiní, ale určitě měli zázemí, pomáhali rodiče, což si v tvém případě nemyslím. S vašima se nestýkáte, jeho rodiče si zakládají na vzdělání, to je pro ně priorita, tam pomoc nečekej. Sama to nezvládneš :think: Promiň, jestli jsem to napsala drsně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701

To je těžký, pokud se k tomu postavil takto, kdo říká, že se zachová jinak, i když bude „starší a připravenější“? Podle mého myslí jen na sebe, vidí jen sebe, co by tomu řekli rodiče, kdo by ho podporoval… ale co ty?

• Citovat
  • Upravit
7601
25.3.14 14:40

Mela jsem na zacatku neco podobneho, pritel sice nestudoval, ale mimco jeste nechtel, ja se rozhodla do toho jit i za cenu toho, ze zustanu sama a to mi bylo 20. Po par tydnech semu to rozlezelo v hlave a kradne se o me staral.. Male je skoro 11 mesicu, neni to nejlehci, penez taky nemame na rozdavani, ale za zadnou cenu bych to nevratila zpet ;) je to jen na tobe, preji hodne stesti :-) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
@Nina_M píše:
Kazdopadne bych to dite poslala do pr…Nestoji za tebou a nemysli si, ze se to zmeni. S tim se clovek musi narodit. Holky a nedeste ji, ze by po potratu nemohla mit deti. Tak by ji to snad neudelal nejakej felcar na hlavaku :nevim:

Také si říkám, že se to tu trochu přehání s riziky.

Riziko je, ale malé, ne velké, jak zde bylo napsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024

VŠ lze studovat i později, nebo dálkově při zaměstnání. Jinak vše už zaznělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
25.3.14 14:42

@Kaculinka21 podle toho, co píšeš, by sis potrat vyčítala celý život. Přítel si možná myslí, že bude celý život nešťastný, ale je to přesně naopak.
Mimochodem pokud jde o mě, obětovala bych všechno svoje štěstí za život dítěte, protože to je pro mě nejdůležitější. To dítě, které sice zatím měří jen pár milimetrů, přece jen není bradavice, kterou necháš ušmiknout, protože se ti nelíbí.
A jako bonuse můžeš brát to, že budeš zpátky na pracovním trhu a pořád ještě dost mladá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
25.3.14 14:43

Neporadím. Rozhodnout se musíte vy.
Každopádně při pročítání reakcí nezapomeň, že se svěřuješ na serveru pro maminky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989

@Kaculinka21 Jsi v nejlepším věku mít dítě, za 10 let taky může být pozdě, potrat tě jako ženu zasáhne, ne, že ne. Studovat se dá i s dítětem, kariéra se dá taky zvládnout, vzala bych to jako životní výzvu, ne, jako překážku, která se nám teď nehodí. Pokud chceš studovat, tak to lze zvládnout i s dítětem a pokud je to první vnouče, tak jistojistě roztají i jeho rodiče. Partner není jistý nikdy navždy, pokud vás toto rozhodnutí rozdělí, tak to ten pravý nebyl. Řiď se svým srdcem. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765

Já bych v tomhle případě dala na své srdce. Na potrat bych nešla a hodně bych zvažovala, jestli zůstanu s člověkem který řekl to co řekl i když to bude asi tím, že byl v šoku.
V tomhle se nedá radit snad jen říct názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
25.3.14 14:44
@Nina_M píše:
Kazdopadne bych to dite poslala do pr…Nestoji za tebou a nemysli si, ze se to zmeni. S tim se clovek musi narodit. Holky a nedeste ji, ze by po potratu nemohla mit deti. Tak by ji to snad neudelal nejakej felcar na hlavaku :nevim:

každý lékař jí řekne že tento zákrok má svá rizika i když to dělá odborník a bohužel u potratu je jedním z rizik potrat, prostě je třeba aby zakladatelka si uvědomila i toto. Konečné rozhodnutí je pouze na ní. Jinak bych to nebrala jako strašení ale jako realitu která taky může nastat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.14 14:45

Ahojky. Kočko ono je to strašně těžké v tomhle radit, protože každá varianta, kterou ti tu kdo poradí má své pro i proti. Na jednu stranu se mi příčí chování tvého přítele a na druhou ho i chápu. Jste moc mladí a nemáte nic a v tom případě by byl na místě potrat, ale na druhou stranu… mám známé, kteří se zachovali stejně, jako tvůj přítel a na prvním místě byla kariéra a zabezpečení a dnes na miminko můžou zapomenout!! Jí je 34 let a jemu 35 let!! Mají dům, oba velice slušné prac. místo, ale mimčo si svoje nikdy nepořídí. Je paradox, že to všechno co teď mají by dali právě za mimi!! :( Jestli se bojíš interupce, tak tě uklidním. Já sama na ní byla. Dnes mám syna 14 let a čekáme miminko. Jsem ve 32.tt. :) Takže, ať se rozhodneš jakkoliv, tak věřím, že dobře. :hug: Obě dvě varianty se dají normálně zvládnout. ;) Moc držím palečky. :hug:

• Citovat
  • Upravit
4658

I když mě tu ted asi ukamenují za mu nezodpovědnost, dítě bych si nechala, já bych to prostě nezvládla jít na potrat..ano finance dělají v dnešní době hodně, ale taky nejsou všechno
Moje maminka mi tenkrát, když jsem rozhodovali, jestli mít dítě nebo ted nebo později(strašně jsme ho chtěli)řekla: Hlavně nepočítej, nekalkuluj! Nikdy nebudeš mít dost peněz, aby to stačilo.
Ale rozhodnutí musíš udělat Ty! Tohle je jen MŮJ názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne

Dle mého, pokud tvoje srdce chce dítě a půjdeš na potrat, tak to poneseš hodně těžko psychicky a budeš si to jednou vyčítat. Pokud na něj nepůjdeš, tak možná zůstaneš bez chlapa, ale… On není chlap, ale děcko, který neumí š…

Kde máš tu jistotu, že půjdeš na potrat a vztah vám vydrží - bude to pro něj velký zásah i tak, takže jednou možná budeš bez chlapa, dítěte a pocitem, žes to jedno svoje nechtěla

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky