Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lively píše:Takže tenhle mladý tatínek může být dorbý tatínek, když vysloveně řekl, že si dítě nepřeje a že interrupce je lepší? Nikdo tu neříká, že mladý = špatný, ale že mladý, který studuje a dítě teď nechce = špatný.
já reagovala na to že 21 letý tatínek nemůže být dobrý!!! ne že tatínek co posílá ženu na potrat dobrý je!! Mě chlap poslat na potrat tak ho pošlu tak akorát do háje. Ale nelíbí se mi jak anonymní uvedla že tatínek ve 21 letech je zralý tak akorát na střídání ženských. ![]()
@Anonymní píše:
Já si potrat nevyčítám vůbec. Naopak jsem moc ráda, že jsem děti měla až o 11 let později a nejen proto, že jsme teď po všech stránkách zabezpečeni, ale i proto, že ze zpětného pohledu tehdejší přítel nebyl ten pravý a hlavně já mohu svým dětem s odstupem let a zkušeností dát mnohem víc po psychické stránce, když jsme se s manželem prostě oba na děti cítili a byl na ně ten pravý čas.Jinak i po interrupci jsem otěhotněla ještě 4× a vždy napoprvé. (Mezi dětmi samovolný potrat a zamlklé těhotenství a ani tehdy mi to nebylo nijak líto, je to příroda.) Takže bych se vážně nebála.
Se neboj
.
Tohle je boj zakladatelky.
V teto situaci bych si dite urcite nenechala. Plánované nebylo, tak proc si ho v takto těžké situaci nechávat. Rizika potratu jsou v dnešní dobe minimalni, ze nebudes mit jednou dite bych se vůbec nebala, a privedes ho za par let do lepších podmínek. Jednou se to stát holt muze. Pak bych nasadila nějakou spolehlivější antikoncepci. Co nesnáším je kdyz někdo chodi na interrupci opakovaně protoze na antikoncepci kašle, i takove pripady bohužel znám.
@Haňulík píše:
já reagovala na to že 21 letý tatínek nemůže být dobrý!!! ne že tatínek co posílá ženu na potrat dobrý je!! Mě chlap poslat na potrat tak ho pošlu tak akorát do háje. Ale nelíbí se mi jak anonymní uvedla že tatínek ve 21 letech je zralý tak akorát na střídání ženských.
No ale ve většině pripadu tomu tak opravdu je. 95% rekla bych ![]()
@veria píše:
Plánované nebylo, tak proc si ho v takto těžké situaci nechávat.
Takhle to zní fakt hrozně…
@Anonymní píše:
Nejhorší že že dnes se nepostará ani ten stát. Ten jenom hledí kde by sebral. Řeknu ti že obdivuju dneska ty mladé rodiny jak s těmi almužnami co od státu berou dokážou při dnešních cenách vyžít. Ale z nás mluví zkušenosti nasbírané věkem, on si to musí každý zažít sám, aby viděl. Zakladatelce můžeme jen popřát aby ať už se rozhodne jakkoliv, jednou nelitovala.
No já si právě myslím, že nás stát je štědrej a řeší nezodpovědnost některých lidí až až, když jsem nezodpovědná, tak taky nemůžu čekat nějaký luxus, že jo. Navíc takových je fakt moc a ty prachy prostě nejsou.
tak právě proto, by zakladatelka potřebovala objektivní názor, který se jí ale na webu pro matky nedostane, každej tu bude říkat „nějak“ se to zvládne, ale že jí třeba děcko budou šikanovat, když nebude mít iPhone, to už je fuk (záměrně přeháním, ale děti jsou v tomhle fakt zlé), že bez praxe a s dítětem práci nesežene, to jí taky nidko neřekne atd. no a samozřejmě jí žádná z těch, které se jí snaží nasadit ty růžové brýle sama nepomůže.
Tvrdá realita hned na začátku, když ještě to dítě „není“ je mnohem lepší než poté, co bude na světě.
@veria píše:
No ale ve většině pripadu tomu tak opravdu je. 95% rekla bych
@Litta píše:
Takhle to zní fakt hrozně…
jo jsem si toho vědoma ale mám to tak. Asi cynicke. Podotýkám ze ja na interrupci nikdy nebyla ale vim skoro jiste ze ve 21 letech byt na tom jak zakl, jednala bych takto. ![]()
@veria píše:
No ale ve většině pripadu tomu tak opravdu je. 95% rekla bych
Potom jsem ráda že já našla toho 5%
![]()
@Haňulík píše:
Potom jsem ráda že já našla toho 5%![]()
jj, holt obcas někdo vyhraje v loterii ![]()
Dekuju vsem za nazory, at jsou jakekoli!;-), pritel mi neustale opakuje, ze je to krasna predstava, ze vi, ze bych se postarala i o to, aby on v klidu dostudoval, a mohl si i on splnit sen, ale ze realita by byla uplne jina. Ze rozhodnuti je stejne na me, ale ze bych znicila zivot vsem trem. Ze bych byla nestastna ja, ze nemohu dat diteti vse, on protoze by uz nikdy nemel to co by chtel, a nejvice ten prcek..
Vim, ze ho to silene mrzi, a nevi kudy kam. Doma to chce rict, az kdyz se napevno rozhodnu, jeho rodice by byli urcite proti, porad nam rikaji at si davame pozor a hlavne synacka vidi nejmene na ministerstvu, a ja bych byla dokonce zivota, ta co mu znicila zivot.
Kdyz se o tom bavime, a ja reknu ze bych si to chtela nechat, tak mi tim nestastnym hlasem rekne, ze ok, ale ze on to tak nechce, ale nic s tim neudela. A ja nejak nevim, stavi me do situace on nebo dite, protoze se bojim, ze mi to bude vycitat do konce zivota..
Kdyby zalezelo jen na me, tak ja bych si mrne nechala, to je jasny. Vim, ze kdybych mu nemohla dat uplne vse, tak lasku ano.
Jenze co ted… Stale rikam, ze timhle by se mi splnil sen a pote bt byla rada na nem, ze nevi aby se vseho vzdal, ze naopak na to budeme tri, a ze ho budeme podporovat…
Souhlasím s @Lively, která z vás jí přijde pomoct, když na to všechno zustane sama? Stát je štědrý jen k jedné určité skupině našeho státu a všichni ostatní musí žít skoro na ulici, aby nějaký příspěvek dostali. Takže holky, navíc si uvědomte, že nežijeme v Polsku, ale máme možnost volby. A která z Vás se do téhle situace nedostala, tak neví, o čem mluví, nebo která z Vás si nechala dítě nezabezpečená v 21 letech?
@Haňulík píše:
Potom jsem ráda že já našla toho 5%![]()
Já taky. Proto si taky nemyslím, že by to bylo 5 %. Zase vycucaná procenta z prstu, podle mě je to klidně víc a ještě víc bude záležet na situaci. Někdo se tváří jako nezdopovědný střídač holek, ale i ten se někdy zamiluje a může se v něm probudit ta rozumnější stránka - zvlášť když to vidí u sebe doma.
Já si potrat nevyčítám vůbec. Naopak jsem moc ráda, že jsem děti měla až o 11 let později a nejen proto, že jsme teď po všech stránkách zabezpečeni, ale i proto, že ze zpětného pohledu tehdejší přítel nebyl ten pravý a hlavně já mohu svým dětem s odstupem let a zkušeností dát mnohem víc po psychické stránce, když jsme se s manželem prostě oba na děti cítili a byl na ně ten pravý čas.
Jinak i po interrupci jsem otěhotněla ještě 4× a vždy napoprvé. (Mezi dětmi samovolný potrat a zamlklé těhotenství a ani tehdy mi to nebylo nijak líto, je to příroda.) Takže bych se vážně nebála.