Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky. Mám dotaz, včera jsem byla na ultrazvuku v 6+5 a doktor mi řekl, že by tam mohli být dvě. Viděl dvě srdíčka ale nedokázal rozlišit dvě embrya. Říkal, že se mu to může zrcadlit a jde tedy o omyl. Nemáte s tím některá zkušenost? ˇ4ekání na další ultrazvuk bude nekonečné.
My tu nic nerozhodneme, možné to je, ale také ne, hlavně si říkej, že čekáš jedno, aby jsi nebyla zklamaná. kdyby to byl jenom jedno embryo
Nezbude ti než čekat na další UTZ
nechci strašit, ale jako první po přečtení „dvě srdíčka, ale nedokázal rolišit dvě embrya“ mě napadlo siamská dvojčata
ale nejsem dr. ani nemám zkušenost, jen mě toto napadlo ![]()
@CokeLady
2 kusy jsou to nejbáječnější co rodiče může potkat (ale che to pevné nervy) ![]()
@CokeLady píše:
No počkej, to říkáš jako by 2 kusy byla nějaká hitparádaže by z jednoho měla být zklamaná.
2 kusy??,
![]()
@Lucies1000 dost dobře nechápu, proč ti doktor něco takového sděloval, když si nebyl jistý
Akorát se budeš stresovat ![]()
@CokeLady píše:
No počkej, to říkáš jako by 2 kusy byla nějaká hitparádaže by z jednoho měla být zklamaná.
no tak né
,, tak víme, jak se někteří maminky těší, že to jsu dvě, a pak jen jedno, ![]()
@madi píše:
@Lucies1000 dost dobře nechápu, proč ti doktor něco takového sděloval, když si nebyl jistýAkorát se budeš stresovat
s tímto plně souhlasím, neměl říkat nic, jen že vidí embryo se srdíčkem…
@CokeLady píše: Á paní slovíčkařkaMy teda o dětech normálně mluvíme jako o kusech
kamarádka taky říkala, že další nechce, že 2 kusy stačej. Já mám jen jeden kus
a to ti bude stačit, a nebo budeš chtít jeste jeden kud(dítě)
?
@CokeLady píše:
Jaem diabetička takže těhotenství s dvojčaty by byl velký problém a taky mám doma 21 měsíčního roubíře takže bych určitě byla radši za jedno. Před víc jak dvěma týdny jsem dokonce ležela v nemocnici, protože jsem začala krvácet a hcg bylo přes 800 a v děloze ani náznak těhotenství tak měli podezření na mimoděložní ale nakonec se mimčo vyklubalo. A včera mě vyděsil že by mohli bejt dvě. Říkal že můžou bejt uplně za sebou a prosvítá jenom srdíčko. Ale jistej si prostě nebyl.
@Lucies1000 píše:
Jaem diabetička takže těhotenství s dvojčaty by byl velký problém a taky mám doma 21 měsíčního roubíře takže bych určitě byla radši za jedno. Před víc jak dvěma týdny jsem dokonce ležela v nemocnici, protože jsem začala krvácet a hcg bylo přes 800 a v děloze ani náznak těhotenství tak měli podezření na mimoděložní ale nakonec se mimčo vyklubalo. A včera mě vyděsil že by mohli bejt dvě. Říkal že můžou bejt uplně za sebou a prosvítá jenom srdíčko. Ale jistej si prostě nebyl.
Aha mno,, tak se modli za jedno ![]()
@Lucies1000 Tezko ti reknemem neco na dalku. Mne to teda spis prijde, ze tam ty dve budou. A souhlasim presne s tim, ze nechapu, proc ti to rika, kdyz si neni jisty.
Ja kdyz jsem lezela u holek v nemocnici s nevolnostma, tak prisla doktorka na vizitu a koukla se na snimek z utz z predelyho dne a pravila, ze jedno dvojce zaniklo, ze to vypada jako hematom. Nastesti jsem se nenechala moc zviklat, protoze jsem den predtim na tom utz videla dve srdicka a ta doktorka, co to delala, rikala, ze ji nejdou obe dobre zabrat na jednu fotku, ze jsou daleko od sebe.
Pani si me teda po vizite vzala na utz a rekla jo tak dobry, obe jsou v poradku. No jako fakt obcas nechapu, proc si doktori ty domnenky nenechaji pro sebe, dokud si nejsou jisti ![]()
Příspěvek upraven 26.03.14 v 13:22
@tumpach píše:
s tímto plně souhlasím, neměl říkat nic, jen že vidí embryo se srdíčkem…
Mi přijde normální, že doktor řekl, že by se mohlo jednat o dvojčata. Je to dost důležitá informace.
Zakladatelko, všechny (které máme těhotenství za sebou) víme, jak dlouhé je čekání na utz pokud se čeká na potvrzení těhotenství, srdíčka a podobně. Přeju pevné nervy a nejlépe se vůbec myšlenkami na těhotenství nezabývej, čas tím rychleji neuběhne. Zkus se zabavit něčím jiným.