Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Zuzaniee počkám na radu, naší je 8 měsíců a to co popisujes, dělá od narození. Prostě se svijí, jak kdyby kadila, ale nekadi. Rudne. Občas u toho zabreci.
@Zuzaniee jsou to prdíky. Večer jsou děti citlivější… jesti kvůli tomu nemůže spinkat, dávej mu cca od 14hod. před každým jídlem kapky Babycalm- jsou přírodní - do večera doputují do střev a bude mít klidné spaní.
A jestli kojíš, pomůže vyřadit mléčné produkty ze stravy.
@3HE Ano plne kojim a v noci musime budit jeste co 3-4 hodinky na krmeni(maly se narodil o mesic drive, tak aby pribiral),ale se spankem problem nema…Pred usnutim si chvilku tak zatlaci a pak usne na ty 3 hodinky do dalsiho krmeni
Kazdopadne dekuju za tip na ty kapky, kdyby to nepreslo, urcite vyzkousime! ![]()
Příspěvek upraven 25.04.16 v 10:59
@Zuzaniee píše:
@3HE Ano plne kojim a v noci musime budit jeste co 3-4 hodinky na krmeni(maly se narodil o mesic drive, tak aby pribiral),ale se spankem problem nema…Pred usnutim si chvilku tak zatlaci a pak usne na ty 3 hodinky do dalsiho krmeniKazdopadne dekuju za tip na ty kapky, kdyby to nepreslo, urcite vyzkousime!
proč ten kulomet? ![]()
@Zuzaniee ano jsou to prdiky resp. brisko (mlecko jim v brisku kvasi a je to pak tlaci). Vecer a v noci je to trapi nejvic. My to tak meli pul roku, vecer usnul, vzbudil se v 1 na mleko a od te jedne hodiny uz jen mrcel, tlacil a vetsinou to koncilo ve 4 rano revem. A tak to bylo kazdou noc. My teda neprdeli vubec, ani snad jednou za den. Nasad probiotika a jak pise @3HE zkus Babycalm pred kazdym jidlem, jsou jedine prirodni. Jinak masiruj nahrivej a holt chce to vydrzet. Preju pevne nervy
![]()
Příspěvek upraven 25.04.16 v 10:58
@Lišák1 Jeeee,vy jste me mile potesila
Nastesti opravdu neplace, tak snad se mu to nezhorsi
Cvicit a mazat Pupikem brisko budeme urcite ![]()
@Zuzaniee Určitě jsou to prdíky, ale zvládne to sám. U nás to bylo daleko horší, propínal se, mostoval, a hlavně-jen řval a řval-museli jsme až do nemocnice a pak mu doma pomáhali kakat s takovou kovovou tyčinkou, pak už jen rektární rourkou. Ale u vás to není potřeba řešit, běžné prdíky ![]()
@Zuzaniee Neboj,z toho sám vyroste. To už byste s ním měli teď daleko větší problémy, ten náš už od začátku vůbec nespal a vyloženě prořval první měsíce, jestli někdy spal 2 hodiny v kuse, tak to byl balzám na duši. Nedal se ničím uklidnit, brečel v kočáru, po jídle, před jídlem, v náručí-prostě všude-fakt očistec(pro celou naší širokou rodinu).Takže se tím nenervuj ![]()
Dobrý den maminky, jdu si za Vámi pro radu. Mám 17denní miminko a přes den me krásne spinká a v noci moc nespí. Pořád hejbe nozickama a tlačí az je z toho celý červený a obcas si zaplace. Myslíte si ze by mohl mit prdiky? Děkuji Vam za radu ![]()
Zkuste dávat od cca 12hod. kapky babycalm před každým kojením… uvidíte, jestli se něco zlepší. poku kojíte, vynechejte ze stravy mléčné výr.
Dobrý den syn se narodil 30.5. 2016. Teď asi poslední 3 dny pláče před jídlem po jídle skoro pořád. Není kojen dáváme mu Sunar a teď jsme koupili Nutrilon. Dáváme mu i fenyklový čajík. Dávám mu Espmisan, máme probiotické kapky a trubičku. Prohýbá se rudne a pláče. Prdí normálně, i když občas mi připadá, že má takový hodně bolavý prdík. Zrudne a pak příjde velký prdík. Nevím jak dál je mi ho moc líto. Propláče skoro celý den i noc. Pořád se kroutí. Jsem zoufalá moc bych si přála, aby se vyspinkal a vlastně i zbytek rodiny. Jak mu mám pomoci? Prosím o radu a děkuji za odpovědi.
Zdravim maminky a prosim o radu…Maly ma 4 tydny a asi nas trapi prdiky, ale nevim to jiste
Ja vim, zni to divne, ale mam tento problem…Prcek si sem tam za den prdne, to slysim, tak cca 2× denne ma v pline solidne nalozeno
a skoro pri kazdem prebalovani ma v pline jen trosku prcle…Ale kdyz spinka(dela to teda hlavne v noci pred usnutim)zcervena a vydava zvuky, jako kdyby tlacil, dela to treba par minut a pak usne…Neplace! Brisko jsme masirovali Pupikem, hybali nozickama…Pripada mi, jakoby ho tam neco drazdilo a nejde to ven, tak se trapi…Nemate s timto nekdo podobnou zkusenost???