Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
no to už pohyby budou..a neboj,poznáš to a ještě si jich užiješ ![]()
Když si nejsem jistá, dám si na ty místa ruku a cítím vlnění a vrtění.
Ze začátku si vůbec nebudeš jistá, až pokročí čas a pohyby budou silnější, poznáš, zda to bylo či nebylo ono. Já měla podobné pocity asi od 19. týdne, vůbec jsem si nebyla jistá, mám placentu na přední straně, tak proto jsem je cítila méně. Od 22. týdne už nemám pochyby, jsou to pořádně šťouchance, ale v podobném „rytmu a tempu“ jako předtím, takže už vím, že to bylo ono ![]()
Ale podle popisu si myslím, že jsou to pohyby ![]()
určitě jsou to pohyby… na začátku jsem měla taky jakoby vlnění a o týden později štouchance a to ještě nepravidelně ![]()
To budou pohyby
Zezacatku je to tezke rozpoznat, ale popis by odpovidal a jestli se to opakuje, tak je to jasny - a jak uz tady nektera z holek psala, za nejaky ten tyden, az bude kopat nefalsovane, tak si zpetne uvedomis, jestli to uz bylo mimi nebo streva ![]()
Ahoj já začínám 21tt a také cítím už týden takové jemné doteky zevnitř a nejvíce, když ležím na zádech v klidu, tak si myslím, že to bude ono, doktorka mi řekla, že když se to bude opakovat každý den a stejně to budu cítit, že to je ono ![]()
No na pohyby to vipadá
Já taky cítila ze začátku jak bublinky nebo jako dotek zevnitř
Jinak ze začátku jsem taky nevěděla a nebyla si jistá, ale až to ucítíš tak druhý, třetí den tak už budeš vědět ![]()
ahoj já jsem nyní ve 36 tt a doktorky mi řekla že teď už tolik pohybů nebude ,ale opak je pravdou teď se mele čím dál víc a nejvíc si to vybírý v noci mezi 00 a 2 ráno,mam se bát že třeba nepůjdu dřív rodit?díky,jo jinak já pohyby cítila už ve 14 tt a stálo to za to hlavně to šimrání zevnitř ![]()