Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, taky bych se chtěla optat. Od včerejška mám jakoby chvílema bolesti v podbřišku, jako kdybych to měla dostat, občas mi břicho ztvrdne, ale taky ne. Dočetla jsem se, že při poslíčcích břicho ztvrdne pokaždé. Jinak jse 37 + 2, upřímně to fakt nepoznám. A také od té doby mám šílenou náladu, pořád bulím a jsem šíleně hysterická..... ![]()
Děkuji ![]()
Několikrát za den mě chytne menzes bolest v podbřišku, která trvá třeba 30minut bez přestávky. Mezitím mě ale břicho ztvrdne třeba jen jednou, někdy vůbec. pak mám několik hodin klid, kdy mě jen občas ztvrdne břicho-nékdy bezbolestně, někdy mám bolesti až do zad.
Známá říká, že to poslíčci nejsou ty menzes bolesti. Tak co to je? Prý by museli začít, do minutky skončit a nanovo. Ne, že mě to bolí půl hodiny vkuse.
Už to trvá týden a nález na porodních cestách to nezměnilo.
Většinou mě to vzbudí i jednou za noc.
Mě dneska shodou okolností o téhle problematice poučila sestra na gyndě. Poslíčky (prý poslíčky, ne poslíčci, tak nevím
) jsou, když křečovitě ztvrdne břicho a u toho to bolí jako při menstruaci. Pokud jsi při menses bolesti neměla, tak to prostě bolí. Takže by tam měly být ty dva aspekty - ztvrdnutí břicha a bolest. Dokud to nemá oboje, tak to aspoň můj doktor jako poslíčky nebere. Do té doby je to buď jen tvrdnutí břicha a nebo prostě jen bolest. Ale nevím, jestli je nějaká oficiální definice. Je fakt, že tvrdnutí + bolest mám teprve asi týden, předtím vždy jen tvrdnutí a nebo jen bolest. Jsem 38+1.
@Alexka Ono to může být ke konci všechno - bolesti, tvrdnutí, poslíčky. Doktor říkal, že je to projev toho, že je vše v pořádku. Správně by všechny ty trable měly být horší a horší, až to celý završí porod. Jinak hysterka jsem teď taky. Podráždí mě úplně všechno. A řvu i u reklamy
V tomhle směru je to horší než v prvním trimestru…
Jéé já jsem taky 38+1. A co se týče poslíčků, tak sama v tom mám zmatek, protože v prvním těhu jsem nic takového neměla a teď bolesti a tvrdnutí až hrůza…
@goldenka píše:
Několikrát za den mě chytne menzes bolest v podbřišku, která trvá třeba 30minut bez přestávky. Mezitím mě ale břicho ztvrdne třeba jen jednou, někdy vůbec. pak mám několik hodin klid, kdy mě jen občas ztvrdne břicho-nékdy bezbolestně, někdy mám bolesti až do zad.
Známá říká, že to poslíčci nejsou ty menzes bolesti. Tak co to je? Prý by museli začít, do minutky skončit a nanovo. Ne, že mě to bolí půl hodiny vkuse.
Už to trvá týden a nález na porodních cestách to nezměnilo.
Většinou mě to vzbudí i jednou za noc.
mám to takhle stejně, ale vždy jen večer nebo mě to v noci vzbudí, a taky to vždy trvá většinou tu půlhodku. bolesti při menstruaci jsem mívala, ale tahle bolest se s tím srovnat nedá, vždycky mě to uplně zkroutí, co teprve až příjde porod?!
doktorovi jsem to říkala, a jsem teprve konec 30.týdne, můžu jen ležet protože už se mi zkracuje čípek a tak mě straší že porodím dřív, a ty bolesti jsou že už se to na porod pomalu připravuje. takže každý věčer doufám, že to ještě nejsou kontrakce, ale jen poslíčci…
Zdravim, chci se zeptat, zda to mel nekdo podobne jako ja..
Vcera byl sex, potom tvrdlo bricho po 4 minutach.. Pak to ustoupilo na 8, potom na 10min. Sla jsem spat, celou noc jsem se prevalovala, tvrdlo mi porad bricho, ale nemerila jsem, jen vim, ze to bylo snad porad. Za tu noc jsem sla asi 10× na malou, jinak chodim 1-2×. Rano to uz bylo lepsi, brisko tvrdne doted, ale uz ne tak casto, ted je to kolem 20min. Boli me dost spodek, jako by se to tam roztahovalo, taky podbrisek jako ms bolesti.. Jsem 37tt a v utery na kontrole vse v poradku, monitor taky, az na to tvrdnuti. Muze to byt rozbihajici se porod?
Dekuji za odpovedi, Kaja ![]()
Já myslím, že se ti to blíží
taky jsem už netrpělivá a projíždím diskuze o tom, jak to vše začíná a hodně ženských píše právě o těch bolestech v podbřišku a spodku a taky už jsem četla i o tom častém běhání na malou.
Ach jo, kéž už by se tak chtělo malému ven ![]()
@Tris123 kez by
uz je to dlouhe.. Asi tak pred tydnem sem si ve vane vsimla cireho hlenu, myslim, ze to byl asi kousek zatky, ale nikdy jsem to nevidela, tak muzu jen dumat. Na utz vsechno v poradku, neotvirala jsem se nic.. Ale dnes v noci to byl teda mazec, bolelo me v krizi, to tvrdnuti.. A dnes cely den ty bolesti spodku a podbrisku
kez bysme vecer treba jeli ![]()
V kolikatem jsi ty?
@Princess-ka jojo, sice kratkou, ale horkou. Dnes zkusim vanu, protoze to porad neustava.. Uz ne teda ve 4 min. intervalech ale nejak se necitim teda. ![]()
@Princess-ka v krizi uz ne, boli me cela zada
bricho tvrdne zase v intervalech 15 min, docela to boli, jakoby se mi to stahovalo od spodku az po krk. Je mi hrozne horko
kez by to bylo tady. Malej se moc nehybe, asi ho to tam macka.. No jdu si dat tu vanu a uvidime. Kdyby to byli jen poslicci, tak to ustoupi ze? Kdyby porod, tak se to rozjede..?!
@Karolina snažilka zitra začínám 37tt a dnes mě taky bolí břicho jako na MS a spodek taky, ale pravidelně „bolesti“ nemám bolí to furt tak nevím v utery mám kontrolu tak uvidíme ![]()
@Karolina snažilka píše:
@Princess-ka v krizi uz ne, boli me cela zadabricho tvrdne zase v intervalech 15 min, docela to boli, jakoby se mi to stahovalo od spodku az po krk. Je mi hrozne horko
kez by to bylo tady. Malej se moc nehybe, asi ho to tam macka.. No jdu si dat tu vanu a uvidime. Kdyby to byli jen poslicci, tak to ustoupi ze? Kdyby porod, tak se to rozjede..?!
Pokud to neprejde po sprse, jed se nechat zkontrolovat, jestli se maly moc nehybe, at nema treba nejaky problem, ze chce na svet trosku drive…
Přesně tohle jsem měla před dvěma týdny (38. tt). Po sexu se mi objevily bolesti po třech minutách. Trvalo to přes celé odpoledne až do večera a pak se to postupně začalo v noci vytrácet. Teď už mám po termínu a jsem tu pořád s břichem a podle včerejší kontroly se ještě pořád nic nechystá
. Zjistila jsem, že pokud intenzita bolesti nezesiluje, tak z toho nic nebude. Ale taky si po téhle akci připadám úplně zničeně ještě další den a bolesti se ještě nepravidelně přichází.