Jsou to symptomy nachlazení?

3165
19.4.13 08:27

Jsou to symptomy nachlazení?

Ahoj.

Vím, že nejste lékařky (až na možné výjimky), ale chci jen slyšet váš názor. Předem říkám, že lékařce se nemohu momentálně dovolat- buď má obsazeno a nebo telefon nikdo nezvedá. :nevim:

Náš šestiměsíční prcek od úterka začal kýchat a pokašlávat(takový suchý kašel). Teplotu má večer 37.6 -MAX (měřenou v dupce), ráno 37.4 zhruba. To bych brala jako průměrné nachlazení, nebo spíše počínající.
Akorát mě velmi zarazil včera při obědovém příkrmu a dnes ráno při mlíčku. Když jsem ho chtěla odbrknout, tak začal nejprve trošku kašlat a pak už tak škaredě silně a hodil mi blinkáče až za záda 8o Mám strach, zda se jedná o normální nachlazení a nebo to může být něco vážnějšího?

Jinak přes den je velmi aktivní, hraje si, usměvavý, občas si teda zakašle a kýchne. Jen s tím jídlem mě teda překvapil a doktorce se NE a NE dovolat. :zed:

Zajímaly by mě Vaše zkušenosti, zda máte někdo podobnou, popřípadě nějakou radu, pro co jít do lékárny. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Wecernice2
19.4.13 08:30

A ta teplota je po odečtu?

• Citovat
  • Upravit
Everyone
19.4.13 08:33

Naše 6 měsíční to měla (a má) taky..minulý pátek začala kašlat, suchý kašel, nějdřív občas, pak skoro pořád, odsávali jsme pořád hleny, pak začala při dýchání jakoby pískat..no jeli jsme do nemocnice, nejdprve si nás zvali denně na kontrolu, a pak si nás tam nechali, byli jsme tam do včera..diagnóza - obstrukční bronchitida způsobená asi virovou infekcí (tatínek měl nedávno angínu)..takže jí odsávali hleny, 4× denně dostávala inhalace slaným roztokem pro zvlhčení, a taky dostávala lék v inhalátoru..dnes zas trochu kašle..důležitý- zvlhčovat vzduch (pokud topíš tak mokrou plenu na topení), hodně pít, zvýšená poloha v postýlce..

• Citovat
  • Upravit
3165
19.4.13 08:41

@Wecernice2 Bez odečtu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
19.4.13 08:43

@Martina.ova Bobeček malý.. hlavně ať je co nejdříve zdravá :kytka:. To malý nějak nepíská a hleny, když mu chci odsát, tak tam nic nemá, jen snoplíky. Výjimečně něco nasaji. Každopádně děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
19.4.13 08:45
@Maculinka píše:
@Wecernice2 Bez odečtu :oops:

Tak potom bych řekla, že teploty nemá. A jestli má kašel, v lékárně bych si nechala poradit nějaký sirup pro tak malé dítě. Nám v tomto věku syna lékarník napočítal dávkování mucosolvanu a dávali jsme stříkačkou nebo na lžičce odměřenou dávku. Začít dávit ho podle mně dávily hleny, ty rozpustí ten sirup a bude klid. Ale zavolala bych dr. a ještě se poradila. Jinak také doporučuji zvlhčování vzduchu, zvýšenou polohu, ať hleny nezůstávají v krku a nedráždí a na spaní spíše chladno.

• Citovat
  • Upravit
7661
19.4.13 08:47

Přičetla bych to tomu nachlazení. Malé děti často při zahlenění zvracejí, ono je to na jednu stranu i dobře, že se zbaví napolykané rýmy. Chápu, že se bojíš, a určitě s doktorkou konzultuj, jestli se nemáte přijít ukázat, ale panikařit nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
19.4.13 08:54

@Maculinka
tak to je dobřem že hleny nemá :)
Já taky doufám, že se malá brzy uzdraví, v nemocnici to bylo už téměř dobré, ale doma zase začla kašlat..ještě ji dráždí ty hleníky no

• Citovat
  • Upravit
3165
19.4.13 09:16

Moc všem děkuji za reakce a hezký víkend :kytka: (i když to počasí… :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
19.4.13 10:56

Mladší syn mi při nachlazení skoro pravidelně blinkal snad až do dvou let. Snědl skoro celé jídlo, zakašlal a letělo to ven. Ne teda pokaždé, ale párkrát během nachlazení. Takže to může být klidně taky z toho. Ale pro klid bych se zkoušela dovolat doktorce. Jinak mě Dr. kdysi poradila na kašel jitrocelový sirup (půl lžičky) a do toho příslušné množství Stoptusinu. Ale nevím jestli ho můžou už tak malí, to už si nepamatuju. Jo a teplotu bych teda řekla že nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí