Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chystám se na umělé oplodnění a zvažuji, že kdyby se to podařilo, tak bych pak rovnou zůstala doma. Nechci riskovat ty stresy v práci.. Jen bych se ale chtěla zeptat, jaké jsou povolené vycházky, po celý den nebo jen pár hodin dopoledne a odpoledne? A kolik se vlastně platí? Je to považované jako nemocenská?
Ahoj, jsem na rizikovém, ano jako nemocenská se to platí a já mám neomezené vycházky ![]()
Je to bráno jako nemocenská-tedy vypočítáno z platu.
No a vycházky-já mám např.neomezeně-dle mudr.těhotná nemusí mít pravidelné časy.Jsem přeci těhotná a ne ´mám žádnou nemoc,která lze chytit jen tak ![]()
S vycházkama je to individuální, někdo dává celodenní, jiný 2 hod dopoledne a 2 hod odpoledne, někdo 4 hodiny v kuse buď dopoledne nebo odpoledne…To se spíš poptat holek, co jsou u tvého doktorka, jak on to praktikuje.
ahoj já byla na nemocenské po IVF, ale já byla až potom druhém, s komplikacemi -hyperstimulačním syndromem poté, co se dvojky ujaly (odsávali mi vodu z břicha, vypadala jsem jako v 6. měsíci…)
vycházky jsem měla 2 hod. dopoledne a 4 hod odpoledne, ale byla jsem s dr. domluvená, že v případě, že by to nevyšlo, že mu mám zavolat a vyřídíme to spolu
stále jsem měla připravenou výmluvu -omdlela jsem (neměla jsem k tomu daleko) zvracela jsem - běžně
a pak jsem si musela odpočinout apod. ![]()
jj počítá se ti normálně nemocenská z platu, já pak přecházela rovnou na mateřskou
Příspěvek upraven 28.04.11 v 10:04
taky jsem mela neomezene vychazky(poprosila jsme doktora) a mela to jako nemocenskou a sla jsem marodit hned jak jsem zjistila ze jsem tehu, hrozil mi potrat
ale mam kamosku, co ji dr. dal normalni vychazky
Opravdu neomezené? To se máš
Takže od rána do večera můžeš být pryč, akorát noci musíš být doma?
A nemocenská je 60% původního platu?
salomme píše:
S vycházkama je to individuální, někdo dává celodenní, jiný 2 hod dopoledne a 2 hod odpoledne, někdo 4 hodiny v kuse buď dopoledne nebo odpoledne…To se spíš poptat holek, co jsou u tvého doktorka, jak on to praktikuje.
jojo,u nas se neomezene nejak nepraktikuji a nebodu protestovat,jsem rada aspon za ten cas,nektere maji casy debilneji ![]()
zirafka-1 píše:
Opravdu neomezené? To se mášTakže od rána do večera můžeš být pryč, akorát noci musíš být doma?
A nemocenská je 60% původního platu?
no ja uz mam triletou dcerku, ze zminovaneho rizikoveho tehu
ale doktorovi jsme rekla, ze mam rizikove povolani(ucitelka na SS), ze je tam plno deti, ze musim denne slapat nekolikrat schody nahoru a dolu a ze jsem na zac. tehu krvacela, ze chci miminko donosit, dlouho jsme se snazili a musim rict, ze muj doktor byl super a neomezene mi napsal.ale musela jsem udelat psi oci a poprosit ho ![]()
Ahoj Já jsem také doma a mám vychazky od 8:00 - 20:00h. Docela to jde.Jenže nemužu ani nikam na víkend,přes noc musim být doma.
Ja jsem mela vychazky 8-20 hodin, neomezene moje MUDra nerada pise. Ale v praxi to znamena, ze stejne zadna kontrola takhle brzy rano nebo pozde vecer nechodi ![]()
Aliik píše:
Ja jsem mela vychazky 8-20 hodin, neomezene moje MUDra nerada pise. Ale v praxi to znamena, ze stejne zadna kontrola takhle brzy rano nebo pozde vecer nechodi
Ahoj myslíš ,že nechodí??:-) Mě setra říkala,že pravě choděj tak abych to dodržovala.nebo myslíš ,že mě jen straší
![]()
""http://premamy.sk/images/ticker/tehotenstvo/29277.png:http://premamy.sk/…vo/29277.png
ahoj,
já jsem taky doma, mně gyndr. řekla, že max. vycházky jsou 6 hodin, víc nelze dát
takže já je mám od 10-14, pak 16-18 ![]()
Ani nevíte, jak vám holky ty neomezené vycházky zavidim, užijte si to i za mne ![]()
taky marodím a vycházky mám od 13-17 a ted sem narazila na netu na článek, a tam přímo píší: Dosud může ošetřující lékař rozhodnout o délce i času vycházek podle svého uvážení. Zákon jim nezakazuje, aby povolili vycházky bez omezení, pokud to zdravotní stav pacienta a stanovený léčebný režim připouštějí. Zítra jdu do poradny tak schválně co mi na tohle řekle doktorka