Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, a ty se s nim bavis? Penize nosis? Darky nosis? K sexu se hlasis? Pribijis policky a menis zarovky? Ma se te proc zastat? ![]()
A ty nechces brat dceri tatu? Rikas si, ze to staci? Jenze dcera jednou odejde z domova a ty s nim zustanes sama. A co pak dal? Budete jako dva spolubydlici? Nebudu to vic rozvadet, nektere diskuterky zde by se do mne pustily a o to nestojim. Jen ti napisu, ze mam podobnou zkusenost a dnes vazne uvazuju, ze odejdu.
Tohle je tezka otazka, kterou za Tebe nikdo nezodpoví. Kde je spravna vyvazenost obetovani se pro rodinu vs sobeckosti?
Podle me clovek musi byt castecne sobecky, aby pak mohl existovat a fungovat pro druhe… Ale kazdy to ma jinak, kazdy ma unikatni fyzicke a psychické potreby a vztah s okolim…
Kazdopadne hodne sily a stesti…
A proč sis ho tedy brala? To takový nebyl? Za on se zase změnil s dítětem ![]()
@Mall126 píše:
A proč sis ho tedy brala? To takový nebyl? Za on se zase změnil s dítětem
No co furt máte s tím to takový dřív nebyl?
Jasně, že nebyl.
@g.sandova píše:
No co furt máte s tím to takový dřív nebyl?
Jasně, že nebyl.
Tomu úplně nevěřím. Nemyslím si, že 90% chlapů se jen tak změní. Jeden, dva možná, ale všichni? Určitě ne. Podle mě to ženská neřeší do chvíle, kdy ji ten chlap nezačne štvát a pak má „důvod, co proti němu použít“.
Vždyť se tu opakuji stále stejné scénáře - je věčně v práci, sedí a hraje, chodí s kamarády po hospodách… Ve většině případů takový chlap prostě je. A najednou mají dítě a ženská se diví, že je na to sama. I když vlastně doteď na všechno sama taky byla. Chlapů se nezastávám, ženská má ty situace řešit hned a ne po dvou dětech. Prostě teď je potřeba předělat/udělat, žijeme tady dva a pomůžeme si. Když na něco sama nestačím (třeba já na výměnu žárovky, jelikož jsem malá a ani na židli na ni nedostanu), řeknu chlapovi, že je potřeba to udělat. A on jde a udělá to. ![]()
@Mall126 píše:
Tomu úplně nevěřím. Nemyslím si, že 90% chlapů se jen tak změní. Jeden, dva možná, ale všichni? Určitě ne. Podle mě to ženská neřeší do chvíle, kdy ji ten chlap nezačne štvát a pak má „důvod, co proti němu použít“.
Vždyť se tu opakuji stále stejné scénáře - je věčně v práci, sedí a hraje, chodí s kamarády po hospodách… Ve většině případů takový chlap prostě je. A najednou mají dítě a ženská se diví, že je na to sama. I když vlastně doteď na všechno sama taky byla. Chlapů se nezastávám, ženská má ty situace řešit hned a ne po dvou dětech. Prostě teď je potřeba předělat/udělat, žijeme tady dva a pomůžeme si. Když na něco sama nestačím (třeba já na výměnu žárovky, jelikož jsem malá a ani na židli na ni nedostanu), řeknu chlapovi, že je potřeba to udělat. A on jde a udělá to.
Taky bych to tak viděla, že do určité doby je plno věcí prehlizeno, ale pak už najednou ne ![]()
Já bych si položila otázku. Je to pro mě tak nesnesitelný, že mi to stojí za to, že přijdu o půlku času s dcerou?
@Anonymní píše:
Poslední dobou si tak říkám, k čemu mám toho mého manžela? Moc se se mnou nebaví, peněz moc nenosí, kytky nenosí - že prý je to drahé, sex bývá tak jednou za měsíc, poličku nepřibije, žárovku nevymění, před svými rodiči se mě nezastane… jediné co, tak si hezky hraje s dcerou a ráno dělá snídaně. A je hodnej. Stačí to?
A co děláš pro partnerskou spokojenost ty?
Nevím. Mně by to nestačilo. Můj dělá všechno co jsi napsala. Ale i já se snažím. Snažíme se oba, abychom měli hezký vztah a bylo nám v něm dobře. ![]()
@Anonymní píše:
Poslední dobou si tak říkám, k čemu mám toho mého manžela? Moc se se mnou nebaví, peněz moc nenosí, kytky nenosí - že prý je to drahé, sex bývá tak jednou za měsíc, poličku nepřibije, žárovku nevymění, před svými rodiči se mě nezastane… jediné co, tak si hezky hraje s dcerou a ráno dělá snídaně. A je hodnej. Stačí to?
Dovedu si to představit i z druhé strany: K čemu mám tu mojí ženu?
Moc se se mnou nebaví, nesedne si se mnou večer k vínu, jediný, kdo vydělává, jsem já, sex bývá maximálně jednou za měsíc, když se o něco pokusím, odbyde mě, vařit neumí, doma všechno rozbíjí a po mě pak chce, ať to opravuji, je hnusná na mé rodiče ![]()
Tak záleží, jestli potřebuješ doma údržbáře nebo partnera. To, kam jste se dostali, je vina vás obou, tak bych s takovými výroky byla opatrná.