K čemu využíváte AI?

7716
27.5.25 15:03

K čemu využíváte AI?

Přijde mi, že už jsem poslední člověk na světě, co se denně neradí s Chatem GPT, případně jinými AI tak by mě zajímalo k čemu konkrétně AI využíváte? Nějaké tipy? Ať mi neujede vlak, ale já fakt nevím :-D V práci zas nic složitého nedělám, aby mi to pomáhalo s tabulkama, když hledám něco na netu tak normálně přes Google, recepty na stránkách o vaření atd., dělat s tím obrázky pětiprstých figurek mě nebere, e-maily si píšu sama, protože mě psaní bavilo odmalička, takže vážně netuším čím začít, ale jak píšu, něco bych s tím začít měla ať nezůstanu mimo? Takže jaké reálné využití to má u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13197
27.5.25 15:07

To je zase nejaky sber dat pro clanek? co treba zadat tento dotaz do chatu gpt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7716
27.5.25 15:10
@markytka3 píše: Více
Žádné články sem nepíšu, jsem normální uživatel a sorry teda, že už se tady člověk nemůže pomalu zeptat ani na nějaké rady a tipy, však to můžeš přeskočit, hvězdo :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
27.5.25 15:20

Jako zeptat se chatu GPT k čemu lidi vyuzivaji chat GPT je jinej level :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
27.5.25 15:28

Na:
Lidé mě nejčastěji používají k těmto účelům:

1. Vysvětlování a učení – Pomáhám vysvětlovat složité pojmy z matematiky, fyziky, programování, dějepisu nebo jiných oblastí. Např. „Co je kvantová fyzika?“ nebo „Jak se řeší kvadratická rovnice?“

2. Psací pomoc – Lidé chtějí pomoct s psaním e-mailů, esejí, slohovek, článků, motivačních dopisů nebo životopisů.

3. Překlady a jazyková pomoc – Překládám texty mezi jazyky, vysvětluji gramatiku, opravuji chyby, pomáhám s formulací vět nebo se stylem psaní.

4. Programování a technické otázky – Často dostávám otázky jako „Jak naprogramovat jednoduchou webovou stránku?“ nebo „Proč mi nefunguje tento kód?“

5. Tipy a nápady – Např. nápady na dárky, recepty, výletní cíle, podnikání nebo jak řešit každodenní problémy.

6. Zábava a konverzace – Někdo si chce jen popovídat, jiný chce vygenerovat vtipy, příběh nebo básničku.

7. Sebezlepšení a životní poradenství – Lidé se ptají na time management, motivaci, zlepšení návyků nebo rady v těžkých situacích.

• Citovat
  • Upravit
1240
27.5.25 15:32

Na vsechno mozny. Obcas v praci, ale hlavne pro zabavu, kdyz neco nevim. Treba proc chyta lepe barva na mastny nez na umyty vlasy, jak osetrit venku nalezenou kuru pro sklipkana, atd. Pak mi bolelo koleno, popsala jsem priznaky, napsala mi, ze to vypada na pretizeni, coz nakonec byla pravda. Nebo kdyz neumim detem vysvetlit treba rysovani, tak to pekne vysvetli po jednotlivych krocich i s obrazkem. Poradi i s vyberem filmu, kdyz zadas co se ti libi, najde ti podobny styl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
27.5.25 15:41

Chat GPT používám v podstatě místo google. A na vysvělování nebo učení. Na denní bázi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14621
27.5.25 15:42

K ničemu a netuším, k čemu bych to měla v běžném zivote potrebovat a proč, mám vlastní inteligence dost na to, abych uměla použít k vyhledávání něčeho Google nebo knihu a napsat mail :lol:

Navíc, pokud nějaké informace hledám, ráda se dozvím jméno autora té myšlenky, takze co nemá označeného autora, to beru v podstatě jako nerelevantni. Například i recepty, noname z internetu od kohokoliv neberu, raději mám tištěné kuchařky nebo recepty když už ne označené jménem kuchaře, tak aspoň “pod hlavičkou” někoho/něčeho. Čímž ale myslím lidské zdroje, ne něco vygenerovaneho počítačem, to je prostě a jednoduše vůbec nezajímá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
27.5.25 15:51

Tak já osobně to vůbec nevyužívám, ale třeba moji kolegové v práci zase hojně. Kolegyně HR manažerka normálně diktuje do mobilu termíny a místa schůzek a tam nějaká AI asistentka ji to hodí do kalendáře se vším všudy. Včera mi to zrovna předváděla. A jeden tedy jeden z nevyšších šéfů tady prý kolikrát konzultuje - jakože vývojář má tenhle a tenhle problém a jeho nadřízený zase tenhle a tenhle a nemůžou se dohodnout. Jaké může být rozuzlení nebo jak začít s oběma pohovor… a jako jo, „vyhazuje“ to pak fakt dobrý a konstruktivní řešení. Myslím, že člověk by na takový taky časem přišel, ale určitě by ho to stálo už třeba nějakou schůzku nebo fakt přemýšlení různých variant…
Myslím, že třeba ve studiu to je fakt nápomocno, cokoliv nevíš různé příklady z chemie tady vyplivne řešení i s vysvětlením, což mi přijde dokonalé. To tak kdyby býalo za nás :zed:. O tom, že napíše esej v jakémkoliv jazyce na různá témata za chviličku, o tom ani nemluvím :nevim:
Snad se k použití taky časem dohrabu, ale přesně jak píše zakladatelka, zatím nějak nevidím, v čem přesně by mi to usnadnilo práci nebo rozhodování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
27.5.25 15:54

Nepouzivam. Máme něco v telefonu ale to jsme jen vyzkoušeli. Nějak netuším k čemu by mi to mělo pomoct. Možná při nějaké činnosti kde není čas ťukat do telefonu? Např řízení. Ale tak spoustu věcí potřebuje člověk vidět když hledá něco konkrétního :nevim:.
Možná bych vyzkoušela nějaké ty postavičky ale nechce se mi hledat a stahovat něco pro pár minut zvědavosti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
27.5.25 15:54

@Semtex využívá právě ty internetové zdroje. Akorát co by člověk sám dohledával dva dny, ona shrne do pěti minut. Šetří to čas a nervy.

• Citovat
  • Upravit
854
27.5.25 16:01

Využívám hodně pracovně. Píšu rozsáhlé texty, které vycházejí z mých poznámek - a Chat GPT mi ty překlepy, hrubky a nesmysly během minuty krásně opraví. Jasně, musím to celé ještě přečíst, protože někdy to píšu tak krkolomně že to ani on nedokáže rozluštit :) Ale je to obrovská pomoc. Osobně jsem akorát hledala třeba knihy na nějaké téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14621
27.5.25 16:17
@Velryba černá píše: Více

Hele jako já nevím :think: parkrat jsem něco zkusila se zeptat, a skončilo to na tom, ze je to pro mě něco jako takovy ten otravny a radoby vševědoucí strejc, co si mysli, že všude byl, všemu rozumí a všechno zná, ale ve skutečnosti mu to člověk jenom tupě odkejvá, aby měl klid, a zjisti si radši sam, protože kdoví, jak to ve skutečnosti vlastně je :lol: což ovšem neznamená, že někdy nemůže mít pravdu.

A nejvice mi vadilo, když to na jednoduchou otazku, kterou lze zodpovědět dvěma slovy, vychrlilo obsáhlou esej, je to známka toho, ze vůbec netusi, co se po “tom” chce. Tak proto je to pro mě od té doby úplně nerelevantni a považuji to za nepříliš inteligentní :lol: typicky když jsem se zeptala, “jak dlouho” něco trvalo, například nějaká válka. Tak to vychrlilo všechno možné o té válce a dobu trvání od do. Kdybych chtěla vědět letopočty, zeptám se, ve kterých letech válka probíhala, když jsem se zeptala, jak dlouho trvala, tak chci vědět zaokrouhleny počet let, měsíců, případně dni, nebo jejich kombinaci, ale uz ne kdy a kde to probíhalo a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
27.5.25 16:20

@Semtex já to právě nedávno použila na stanovení diagnózy dítěte.

• Citovat
  • Upravit
643
27.5.25 16:25

Včera jsem chtěla po chatuGPT, aby mi udělal vizualizaci místnosti s barvou na stěnu, co jsem našla na jednom e-shopu a na části s tapetou, která zase byla v náhledu na druhém e-shopu. Sice mu to trvalo půl dne (neplacená verze) a měl to celé dožluta, ale když pak stáhla teplotu barev, tak super.
Taky bych chtěla, aby mi neujel vlak, ale moc se do toho nehrnu. Pravda, začínám to využívat jako alternativu googlení, jen člověk nesmí zapomenout, že to můžou být nesmysly, co tu třeb naplkáme my na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze