K čemu využíváte AI?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@unuděná píše: Více
Ha, tk to si právě, po zkušenostech na emimi, vůbec nemyslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě před pár měsíci jsem nepoužívala AI vůbec, pak jsem to zkusila a dnes používám skoro denně ![]()
Nejvíce k revizi a úpravě emailů mému narcistickému ex, právní komunikaci s ním a občas i k výkladu toho co napsal on. Obdobně také k revizi formálnější komunikace, kde je to třeba.
Kromě toho také, když potřebuji najit odpověď na otázku, která není snadno dohledatelná, vyžaduje obsáhlejší rešerši ci hlubší znalost konkrétní problematiky či souvislostí, nebo i najít na konkretni situaci a možné postupy řešení - šetří to hromadu času.
Nad výsledky přemýšlím, upravuji výstupy a dotazy tak, aby odpovídaly mým potřebám, kladu doplňující dotazy atd.
- Citovat
- Upravit
Převážně na vyhledávání různých možností, kdy já bych na tom strávila moře času - naposled, jestli se mi vyplatí jet na letiště busem/vlakem nebo autem. Řešila jsem s ním prodej auta včetně kupní smlouvy. Teď řeším přepis plynu, přežvýká za mě xy stránek obchodních podmínek a najde mi, co přesně potřebuji.
A pak pro zábavu - hledali jsme historii rodinných příjmení, syn chtěl vědět o černé díře aj.
Také děkuji a prosím, dělám to automaticky. Navíc si vzpomenu na Sheldona, když se dozvěděl, že by stroje mohly rozeznávat emoce: „To je dobře, alespoň budou vědět, že jsem jim vždycky fandil.“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marieke píše: Více
Tak záleží jaké AI používáš, pokud nějaké slabší tak to je zbytečné, ale pokud použiješ nějaké lepší, můžeš si nechat udělat psychologickou analýzu svých traumat z dětství. Například.
- Citovat
- Upravit
studie, meta-analýzy, tabulky a psychologie
Jinak opravdu na všelijaké věci. Velmi často na hledání odborných studií, meta-analýz - v tom je vynikající. Tvorbu článků pro své blogy. Často si udělám extrakci nebo závěr nějaké studie a tabulky k tomu mohou být taky. Dolů pod to si dám vysvětlení statistických proměnných. Dávám to na své blogové stránky. Často pak rovnou napíšu ať mi to vygeneruje ve formě html kodu, abych tam neměl takový maras co tam strká do kodu jeden doplněk, tak aby to byl přehledný snadno čitelný kod. Poslední články byly z oblasti psychologie a narcismu viz moje stránka https://astrologie.webnode.cz/
dělám totiž astrologii, ale s důrazem na psychologickou pomoc. V tom horoskopu to krásně ladí (velmi přesně) když dáš dohromady psychologii a astrologii, není to věštění budoucnosti, je to pomůcka pro osobnostní růst. Není to hádání z křišťálové koule protože prostě kloubím dva přístupy.
- Citovat
- Upravit
Já pracuju jako datová analytička, takže pro mě je AI hlavně obrovská úspora času. Pomáhá mi třeba s vysvětlováním kódu nebo vzorců, když si nejsem jistá, s návrhem SQL dotazů, ale i s převodem byznys zadání do konkrétních kroků analýzy…Ale upřímně ji hodně používám i úplně normálně doma 🙂 Třeba na plán jídel na celý týden pro rodinu podle toho, co máme v lednici, inspiraci na vaření, nákupní seznamy, tipy na výlety nebo aktivity pro děti, dokonce i na jednoduché omalovánky nebo vystřihovánky. Není to o tom, že by člověk musel, ale spíš takový chytrý pomocník, když nechceš všechno vymýšlet sama. Teď se koukám i po nějakém kurzu, jak AI využívat ještě líp (narazila jsem třeba na Engeto), protože chci umět psát prompty efektivněji, dělat si vlastní šablony a zkusit i jednoduché automatizace, aby mi AI ještě víc ušetřila čas a nemusela jsem jí věci pořád dokola vysvětlovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Upřímně ji používám hlavně prakticky – na rychlé plánování jídelníčku, tréninku, rutiny kolem zdravého životního stylu nebo když chci ušetřit čas a energii na věci, které si raději dělám sama a pořádně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit