Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Na gyndu nebo na kožní.
I když, být tím lékařem a nemít zrovna dobrý den, minimálně zakroutím hlavou nad tím, proč mi tam někdo leze s opruzeným zadkem a nekoupí si prostě v lékarně mast ![]()
Kup Actimaris gel třeba, ten je výborný. Nebo v lékárně něco na opruzeniny. Nemusíš hned k doktorovi.
Sudocream nebo bepanthen baby. To by mělo zabrat, vypadá to na opruzeninu.
Z volně prodejných léků bych zkusila Imazol a hodně větrat a udržovat v suchu, pokud nepomůže, tak pak nezbývá než jít k doktorovi. Na tyhle věci dobře zabírá Pimafucort, ale je na předpis.
@Freya_H píše: Více
no ono spousta těch lidí z té lékárny zkusí vše možné a nezabere to. Jako lidi chodí s daleko většími blbostmi.
Zkus Silvertan, je to volné prodejné a doporučila nám to doktorka pro malého syna, kterému se to taky dělá
Protoze jsme zkusila vse a nic nepomaha, pomohla mi akorat mast s kortikoidy, ale ta je na predpis..
volně prodejná hydrocortison mast, to je slabý kortikoid. Můžeš zkusit kombinaci hydrocortison a imazol, obojí koupíš volně. Ale jak jsem psala výše, na tohle dobře zabírá Pimafucoct, což je kombinace antimykotikum, antibiotikum a kortikoid. Ale ten volně nekoupíš.
@Asta135 píše: Více
To jsem vse zkusila, ale je to spis jakoby roztrhla kuze, ne bezna opruzenina, pry to muzou delat i kvasinky nebo bakterie. Neskrabala jsem si to nic, i kdyz to svedi najednou jsme citila hodne vlhko a pak jsme zjistila, ze to krvaci. Vse volne prodejne a co je na opruzeniny, nic nezabira a je to horsi a horsi, opruzenina nekrvaci, ne? Dnes jsme mela kalhotky cele od krve a mit svetle kalhoty mela bych zadej cely cerveny.. ![]()
Boli me i konecnik, jakoby zevnitr ale..tak mozna by to bylo spis na proktologa..ale na toho je asi treba zadanka?
@Okta píše: Více
To neni hnedy uzbto mam x mesicu nekdy lepsi, jindy horsi, vyznousela jsme co slo a rozsituje se ti, zacalo to u konecniku, ted po cele delce hyzdi a je to nesnesitelne, svedibti a pali a mokva..z volne dostupnych kremu a leku a pudru jsem vyzkousela kde co..
No me to jako blbost neprijde, musim si tam dat toaletak stoceny, jak je tam vlhko a vzdy ho vymenim a je cely nasakly krvi, to ri peijde jako neco ok? Zadna ranka aspon viditelna tam neni, cela kuze mokva..a zhorsuje se toy poslednich par tydnu to svedilo a bylo lehce cervene a dneska je to des, besla bych k lekari jen tak, ale uz nevim co mam vyzkouset, zkusila jsme toho x a nic.
Tak asi bude načase překonat stud a zajít k tomu doktoru…
Co se tyce zmen na kuzi, bylo by to na kozni, ale pises i o tom, ze te boli konecnik, to muze byt x duvodu, ktere s tim muzou a nemusi souviset, to by bylo na proktologa, ale ideal je jit k praktikovi, kteremu vse popises, on se koukne a nasmeruje te.
Neni se za co stydet, lepsi to resit, uz jen z duvodu, ze to trva tak dlouho. Musi to byt velmi obtezujici a neprijmne..pokud ti nevyhovuje stavajici praktik, neni v okoli jiny?
BEzna opruzenina to nebude, kdyz to trva tak dlouho a volne dostupne leky nezabiraji. Bude to spis nejaka vetsi infekce a nejspis budes potrebovat neco co je na recept, takze navsteve lekare se proste nevyhnes. ![]()
Ahoj,
Mam takovy trapny dotaz..
Muj praktik sel do duchodu a misto nej je tam ted takovy hezky mlady doktor a ja se pred nim hrozne stydim, ale nevim k jakemu lekari zajit a zda nepotrebuji zadanku..
Udelal se mi nejaky exzem nebo co to je..svedi me u konecniku a mezi pulkami, tam to mokva a je to cele cervene a vlhke s krvi..dnes jsme mela na kalhotkach krev..
Davam foto, mel jste nekdo neco podobne. Ja uz to jednou mela u toho konecniku, ze to svedilo a bylo to taky takove zarudle a vlhke, byla jsme na gynde a doktorka mi dala nejakou mast Pevisone a ta zabrala, ale uz ji nemam, nicmene jsou to 3 tydny a mam to zas a ted i mezi pulkami. Je to na gyndu, na kozni nebo na proktologii?
Neumim si predstavit, ze nekde budu obnazovat a davat od sebe hyzde, je to tak trapne..ale je to hrozne obtezujici.. nemuzu se tam ani poradne podivat, nevidim tam a nafotit mi to taky nejdey napadlo me, jestli nejde o nejakou pistel treba..