Mohu čočky po měření v optice kupovat i jinde?

7
30.4.25 05:30

kontaktní čočky predpis

Dobry den,

Byl jsem na měření oči pro čočky v optice,
zaplatil jsem 1200czk za měření a jedny čočky, a měl jsem přijít za 14 dní, když jsem přišel tak jsem se tedy slušně zeptal jestli mohu dostat parametry čoček že si je chci kupovat i jinde, ale pán mi řekl že jiný kupovat nemůžu, že musím kupovat jen ty přímo u něj, a k parametrům mi řekl jen dioptrie a skoro mě vyhodil.. ja myslel že jsem si tam byl zaplatit vyšetření aby mi řekl jaké čočky teda mám, a ne že to nejde a musím kupovat jen ty jeho.. je to normalni?

Příspěvek upraven 30.04.25 v 07:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
635
30.4.25 05:45

A z krabičky dioptrie a zakřivení nevyčtete? Případně prostě kupujte ty stejné (pokud vyhovují), ale jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65424
30.4.25 05:50

Tak se objednej do optiky, ať ti změří oči. Ony se ty čočky nedělají každému na míru, jen potřebuješ vědět dioptrie. U nás už někteří doktoři nedávají papír s výsledkem měření, rovnou řeknou, ať se necháš změřit v optice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
30.4.25 05:54

@EmmaFrost
Dobry den, právě mi schválně nedal ani tu krabičku jen čistě čočky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
30.4.25 05:59

@vokishka
Dobry den,

Právě jsem byl přímo v optice a platil asi 1000kč jen mi nechce dát ten papir co naměřil.. vubec tomu nerozumím, říká že můžu kupovat jen přímo od nej.. je to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1565
30.4.25 06:03
@adam105 píše: Více

Dioptrie a zakriveni a casto i vyrobce je napsany primo na blistru s cockou. Jinak bych se po tom jeste jednou zeptala na to, co nameril a pozadala o vystup z mereni. Pokud by mi jej nedal, ptala bych se kde jsem se zavazala nakupovat cocky jen u nej.
A otazka teda je, zda je mereni zraku zdarma pod podminkou nakupu u nich, pokud ano, prijde mi fer prvni cocky koupit tam. Pokud je to placena sluzba, tak bych o to durazneji zadala vystup z mereni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65424
30.4.25 06:10

Jedny si tam kup a pak s nimi jdi jinam nakupovat. Budou mít na sobě parametry. A v těch optikach to bývá, když se měříš u nich, tak si u nich koupíš třeba brýle. Oni nejsou ordinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65424
30.4.25 06:28

A pokud nemas krabicku, tak az budes potrebvat dalsi, muzes jit tam, kde chces dalsi koupit, dat jim primo tu cocku a oni to změří podle toho. Běžně to delam s brýlemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
30.4.25 06:43
@vokishka píše: Více

No, cocka a bryle je trochu rozdil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
30.4.25 06:44

Udelala bych to stejně, jedno baleni koupila a vyreseno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65424
30.4.25 06:47
@j.a.n.i1 píše: Více

Tak oni maji přístroje na změření. A cocky jsou univerzaly, bezne se nedelaji primo na miru. Jsou podle dioptrii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
30.4.25 06:52

Nejsou univerzální, lisi se prumerem, zakrivenim a dooptriemi. A mezeni z pouzivane cocky bych neverina, ono cp si budeme povidat, ani tu o mereni z brýlové cocky, ktera je pevna, čistá není úplně přesné, ano, pokud mas jen čistě sférické dioptrie bez ničeho, tam se trefí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
30.4.25 07:02

@j.a.n.i1 dobře zkusim koupit od nej, jen mě zarazil ten přístup, neměl jsem problém od něj kupovat, ale když mě vyhodil jen kvůli tomu že chci vědět jaké čočky teda mam, tak mě to odradilo.. přece kdyby měl zavřeno nebo bych se odstěhoval, tak nemohu byt vázaný jen na jeho obchod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21712
30.4.25 07:06

@adam105 tak si v té optice kup jednu sadu. Na krabičce budeš mít všechny potřebné parametry a další čočky si můžeš koupit jinde. Mě přijde teda trochu sprosté nechat si změřit parametry, dostat zkušební čočky, i když vše za peníze, a pak jít rovnou jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12659
30.4.25 07:10

Ale ono to tak je, v optice ti oci meri kvuli zakoupeni cocek, bryli u nich i kdyz tedy to byva to vysetreni zarma nebo levnejsi. Jinak si jdi na ocni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí