Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezky den, jdeme k zapisu a chci zkusit 2 skolky nebo musim jen jednu? Chci tahkle zvysit sance na prijeti.
Pokud vím, tak se to nesmí. Oni na to přijdou a pak by mohli zamítnout obě žádosti. Ale nevím, jestli se něco nezměnilo ![]()
Jejej, taky jsme chtěli dát žádost do dvou, zatím máme pořešenou jednu. Ono se to nesmí? Jak se to pak řeší, když má třeba nějaká školka ještě místo? (na vsích to ještě možné je, ve městech už asi těžko)
@mumík tak to me taky zajima.maly bude mit 2,5 roku v zari a chceme to zkusit, i kdyby jen na dva dny v tydnu a taky jsem chtela zkusit alespon dve a treti na vesnici u tchanovcu jako rezervni, kam se budeme pristi rok stehovat. netusila jsem, ze by se to nemelo
to ze nebude mit v tu dobu tri roky nas vyradi v poradniku nekam hodne dozadu, tak jsem taky chtela zkusit vice moznosti.. ![]()
U nás se to třeba může, do přihlášky se i píše, do jakých školek ještě dítě hlásím a kterou upřednostňuji. jen ředitelky si při výběru pak sednou a porovnají seznamy a přijato je dítě jen do jedné. většinou je to takto v praze v rámci všech městských částí stejné. zjisti si, jak je to ošetřeno u vás. slyšela jsem, že někde se opravdu může dát jen jedna přihláška…
Ahoj, ja jsem z Plzne.Tady normalne maminky davaly 2 i vice. U nas to zakazane neni, ale stejne se reditelky sejdou a duplicitni prihlasky vyndavaji
Obvykle je v podmínkách, že lze podat žádost pouze do jedné školky od jednoho ZŘIZOVATELE. Takže pokud zřizovatel město to a to zřizuje deset školek, lze obvykle podat jen do jedné (ale jsou města, která to mají jinak!), pokud ho zřizuje někdo jiný, např. kraj (to bývají školky u škol), tak lze podat i do nich (a v rámci nich zase obvykle do jedné). Na venkově když máte kolem sebe pět vesnic se školkou a každou z nich zřizuje obec, ve které MŠ leží, tak můžete do všech pěti.
To si musíš zjistit u vás ve městě, u nás to problém není, jen musíš nahlásit ostatním školkám, pokud tě do nějaké přijmou.
Tak dceři bude v září 2,5 roku. Musím nastoupit do práce, tak jsem zkoušela do všech třech školek, které jsou u nás ve městě a kvůli počtu uchazečů mi jí nevzali, kvůli věku byla holt na seznamu poslední, ale problém s více přihláškama jsem neměla, ani jsem tam nemusela psát kam všude jí hlásím, oni si to stejně pak proberou ty školky mezi sebou a volají, aby si maminka přihlášku stáhla kam nechce
@inthense píše:
Ahoj, ja jsem z Plzne.Tady normalne maminky davaly 2 i vice. U nas to zakazane neni, ale stejne se reditelky sejdou a duplicitni prihlasky vyndavaji
Nám je nevyndavali, malou přijali do dvou školek.
@wobludka píše:
Obvykle je v podmínkách, že lze podat žádost pouze do jedné školky od jednoho ZŘIZOVATELE. Takže pokud zřizovatel město to a to zřizuje deset školek, lze obvykle podat jen do jedné (ale jsou města, která to mají jinak!), pokud ho zřizuje někdo jiný, např. kraj (to bývají školky u škol), tak lze podat i do nich (a v rámci nich zase obvykle do jedné). Na venkově když máte kolem sebe pět vesnic se školkou a každou z nich zřizuje obec, ve které MŠ leží, tak můžete do všech pěti.
Krajské školky, v kterém kraji? Při školách? Kraje zřizují střední školy. ![]()
U nás se to taky nesmí, píšou to předem do novin, že se má dát žádost jen do jedné školky. Kdyby tam už nebylo místo a jinde jo, tak si to prý mezi sebou řeknou a nabídnou rodičům jinou školku. Zřizovatel všech školek je tu právě město.
@mag píše:
Nám je nevyndavali, malou přijali do dvou školek.
fakt? tak to jste meli stesti. a letos?
U nás si můžem dát na víc..jeden tatínek přiletěl do školky na poslední chvíli, že už je to pátá
My jsme dávali jen jednu a vzali ho. Ale běžně se dávají dvě. Ony si to pak ředitelky nějak přeskupí. U zápisu si ředitelka zapisovala na kterou ještě školku budou rodiče dávat přihlášku, aby věděla kam se obrátit.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.