Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj ženský, chtěla bych nás všechny neštastné maminy tady sjednotit a potom za všechny s vaším svolením a učastí zajít za našim ctěným panem vašnostou a předložit mu stížnost na stálý problém neumístěných dětí. Pro letošní rok je to 70. neumístěnejch v žádné školce.
@lukymuky píše:
Ahoj ženský, chtěla bych nás všechny neštastné maminy tady sjednotit a potom za všechny s vaším svolením a učastí zajít za našim ctěným panem vašnostou a předložit mu stížnost na stálý problém neumístěných dětí. Pro letošní rok je to 70. neumístěnejch v žádné školce.
Jen 70 v celým městě
Tomu snad ani nevěřím ![]()
Je jasné, že pokud se to týká tebe, tak je to nepříjemné. Malej je v listopadu, co? To už nebyl považován ani za tříletého.
Každopádně doporučuji v srpnu a září obvolávat školky, rodiny se stěhuji, děti školky nezvládají, mohl by někdo odpadnout.
@Lenka512 píše:
No údajně letos děti z ročníku 2010 vůbec neměly šanci…
Tak to fakt jen údajně. Vím o holčičce z února 2010, která se dostala a určitě nebyla sama.
Je to určitě o konkrétní školce a komunikují mezi sebou, takže kdo měl víc přihlášek, tak se dostal do jedné, z ostatních ho asi vyřadili ![]()
Ale děti, kterým nebyly ani tři na konci října, ty holt do školek většinou neberou ![]()
Ale 70 mi přijde jako dobré číslo sumasumárum. Hlavně podt odvolání a prudit. Vloni se dostala holčička známé, které bylo tři až na konci září. Na odvolání.
@Lenka512 píše:
Aha…říkám jen co jsem slyšela od kamarádky z Kladna.
Jasný, tak nikdo nemůže znát situaci ve všech školkách, to je jasné ![]()
Mělo by jich být víc ![]()
My jsme tedy šli do školky v roce 2009, na Kladně a nepřijali nás, i když u zápisu paní ředitelka tvrdila že určitě do další nemáme chodit že nás berou. Nevím jak se jmenuje školka, ale když jdeš od václaváku ke kaufu tak tak vpravo mezi baráky. Přišlo nám rozhodnutí že nás neberou, tak jsem šla podat odvolání, měli jsme to štěstí že se ten rok otevírala ta druhá u kaufu a tam nás vzali. Takže i když jsme už mimo školku souhlasím s tebou ![]()
Ale situace je skoro stejná všude. V naší městské části ředitelka školky odhaduje, že nevezme tak 60 dětí. Syn je v půlce října a na zápis do státních školek ani nejdu. je to bez šance. naštěstí je v jeslích a dala jsem přihlášku do soukromé školky, kde je na pořadníku z doby před porodem. tam má docela šanci. a v nejhorším případě zůstane ještě rok v jeslích. i když mám pocit, že by ho tety docela rády viděly jinde - je to raubíř
![]()
chápu, že situace je asi pro tebe velmi nepříjemná, kor jestli musíš nastoupit do práce. zkoušela bych ta odvolání. můžete zkusit sepsat petici, ale tu bych doporučila zorganizovat třeba přes mateřské centrum. tam máš asi větší šanci na podporu než zde - tady se tolik lidí nesejde. Ale počítej s tím, že to stejně k ničemu nebude… tak jen jestli ti to za tu vynaloženou energii stojí. spíš bych ji věnovala do podávání odvolání, obvolávání i vzdálenějších školek a případně zkusila i nějaké školky v blízkých vesnicích. tam bývá situace trošku lepší.
Tak ja nevim, ale u nas neberou deti narozene od dubna 2010.
Takze ta situace je podobna. Nikoho nic nezajima. Jsme od Prahy.
Ahoj, taky jsme kladenský a nevzaly dceru do školky-narozená je na začátku září! Ředitelka byla tedy dost špatná z toho kolik dětí se jí tam navalilo, prý to nečekala. nicméně já to prostě zkusila i když mi bylojasné že nemáme šanci! chtít čertsvého tříleťáka přijmout?? to by musel být naprostý zázrak! tak si aspon prodloužím krásné dětství svojí dcery a budu se jí moct hoodně věnovat-a nemusím do práce ![]()
neštve mě ani tolik to že jí nevzaly, jsem s ní ráda ale ta situace že prostě nejsou školky! Co po nás stát chce-máme jít makat aby jsme mu hezky vydělávaly a nemáme kam dát děti…a když pak máme kam dát děti tak nás do práce nikdo nevezme protože máme děti… mě někde asi děsně uniká pointa ![]()
Ahoj, dnes jsem mluvila s paní na magistrátu a prý se nedostalo kolem 80 dětí, nicméně se má otevírat nová školka někde v Bulharské a taky přistavovat školka v Habešovně, kde bude nových 90 míst. Volala jsem ještě na odbor investic jestli se fakt začne stavět (slibovali to už loni) a prý jo - někdy v červnu, červnenci a jestli se začne mělo by se to dokončit do konce roku, aby na to šli čerpat peníze z EU. Samozřejmě nic nepotvrdí na 100%. Prý se teď bude vypisovat výběrové řízení na výstavbu (no nevím, už to klidně mohlo proběhnout, když je duben že). Jinak já mám taky nepřijatou říjnovou holčičku a to přesto, že má v té školce bráchu (právě v Habešovně). Tak já teda doufám, že to přistaví. Tím by se asi problém školek na Kladně vyřešil…
Ředitelky nemůžou za to, že nepřijmou tolik dětí. Mají povinnost přijmout přednostně děti, které mají rok do nástupu na ZŠ a když se jich sejde hodně a k tomu dalších 8 má odklad, tak s tím nic nezmůže…nedostatek mateřských škol je dlouholetý problém… ![]()
@jenny.fields píše:
Jen 70 v celým městě![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tomu snad ani nevěřím
Je jasné, že pokud se to týká tebe, tak je to nepříjemné. Malej je v listopadu, co? To už nebyl považován ani za tříletého.
Každopádně doporučuji v srpnu a září obvolávat školky, rodiny se stěhuji, děti školky nezvládají, mohl by někdo odpadnout.
Cože, tobě přijde 70 málo?
Ted mám další info že jich je 90sát.
Syn je narozený 22.10.10
JJ, vetšina ředitelek mi doporučila si behem léta volat a ptát se..jestli se něco neuvolnilo, jenže když to bude dělat každá druhá tak nemáme stejně šanci..
@jenny.fields píše:
Tak to fakt jen údajně. Vím o holčičce z února 2010, která se dostala a určitě nebyla sama.
Je to určitě o konkrétní školce a komunikují mezi sebou, takže kdo měl víc přihlášek, tak se dostal do jedné, z ostatních ho asi vyřadili
Ale děti, kterým nebyly ani tři na konci října, ty holt do školek většinou neberou
Ale 70 mi přijde jako dobré číslo sumasumárum. Hlavně podt odvolání a prudit. Vloni se dostala holčička známé, které bylo tři až na konci září. Na odvolání.
mě říkali všechny řídi že odvolani nema smysl, ani pani na magistráte-tedy na odboru školství..prostě kapacitní duvody, tam není co přešetřit..
no určitě jsou „tlačenky“korupcee je všude, se mi doneslo že i obálky jsou přijímány..
tady u GDM ma ženska tři děti, je už 3 roky doma určite a má díte ve školce…co je znam..
@lukymuky píše:
Cože, tobě přijde 70 málo?
Ted mám další info že jich je 90sát.
Syn je narozený 22.10.10JJ, vetšina ředitelek mi doporučila si behem léta volat a ptát se..jestli se něco neuvolnilo, jenže když to bude dělat každá druhá tak nemáme stejně šanci..
Já nevím, kolik se jich hlásilo, ale přišlo mi to málo. Čistě subjektivně. Nědo tady psal, že jen v jeho části Prahy se jich nedostalo taky tolik.
Každopádně snad to vyřeší ty nové školky, i když nebudou otevřené od září. Asi to dost lidí bude dělat, ale všichni určitě ne, za zkoušku to stojí, držím palce ![]()
A volala bych často, hodně často.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.