Školné ve školce

5
10.4.13 15:18

Školné ve školce

Ahojte chtěla jsem Vás poprosit o Vaše zkušenosti a získat nějaké informace. Dnes jsem byla se našima dvojčátkama u zápisu do školky. Teď v dubnu jim byly 2 roky, a jelikož chci příští rok v dubnu nastoupit zpět do práce, tak jsem je musela zapsat do školky již nyní. Do školky začnou tedy chodit v dubnu 2014. Ve školce jsme se bohužel dozvěděla pro mě moc nemilou zprávu. Školné za děti budu muset začít platit už od září 2013 a to ve výši 300 Kč/měsíčně za jednoho. Takže vlastně za 7 měsíců vyhodím jen tak 4200 Kč. Mluvila jsem o tom se svýma kamarádkama a ty mně tvrdily, že v jejich konkrétní školce bylo možné zažádat a školné začít platit až v době, kdy dítě začne školku navštěvovat. Prosím jaké máte zkušenosti vy? Je to v každé školce jinak? Díky moc za cenné info. Adéla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7725
10.4.13 15:19

@Adina16 U nás by se platit muselo, drží ti defacto místo, takže si ho zaplatíš. U nás 630kč za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
10.4.13 15:22

U nás se platí školné 450Kč..ve vedlejší 360Kč…ano, když má dítě natoupit v průběhu, platí se obvykle školné od začátku roku. Mám druhátko v březnu, takže to budu muset udělat taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
10.4.13 15:24

Drží ti místo, tak proč by to dělali zadarmo, když by tam mohlo chodit jiné dítě za peníze.

• Citovat
  • Upravit
9454
10.4.13 15:27

Ano plati se vsude za to ze ti do dubna drzi volna mista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
10.4.13 15:29

U nás se to dělá tak, že na to tvé místo vezmou dočasně nějaké jiné dítě, které se umístilo pod čarou, abychom nemuseli platit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
10.4.13 15:29

@peggy.sl A v dubnu ho vyhodí? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
10.4.13 15:31

V naší školce to bylo taky tak. Muselo se platit i když tam dítě ještě nechodilo. Na druhou stranu buď ráda, že ti je vzali, u nás se dostali děti jen narozené do konce srpna. Ale tak mě napadá, děti ti vzali, budou chodit až od 3let, ale platit budeš od září, proč je nevezmou dřív? Když už tam mají místo a děti mohou do školky už od 2let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
10.4.13 15:31
@danali píše:

to by me taky zajimalo jak to funguje? co s nim pak ta mama dela v dubnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
10.4.13 15:32

@Adina16 Buď ráda, že ti je vůbec vzali, co by za to spousta maminek dalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.4.13 15:33

@Adina16 u nás bys platit musela, protože Ti drží místo.. a vlastně díky tomu tam jiné dítko chodit nemůže.. spíš bych v takovém případě byla ráda, že to místo mají a že mi ho drží, kor až do dubna.. tady by se dítka vůbec nečapaly, protože tu berou velmi často až od 4 a výše.. mmchdm, platíš krásnou částku, u nás to naposledy bylo přes 600 :think: :palec:

Příspěvek upraven 10.04.13 v 15:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
10.4.13 15:35

@ynax No já jsem dnes byla ve školce a ptala jsem se na druhou dceru (bude mít 3 až v květnu), tak jak to právě je s tím že bych jí zapsala a chodila by od září od 2let a 3měsíců a bylo mě řečeno, že sice zákon je hezky udělaný ale že ty školky na to nejsou vybavené aby tam chodily takto malé děti (třeba u nás je prý 25 dětí a jedna učitelka). takže je pro ně lepší si zřejmě nechat zaplatit to volné místo a vzít dítě od tří let. Takto nám to bylo dnes u nás řečeno. I maminky co tam byli s dětmi co budou mít v průběhu příští školní roku 3 roky, tak jim říkali že je vezmou, budou platit ale že je dřív jak v těch třech letech nechcou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2206
10.4.13 15:35

@Adina16 u nas tez, tusim, ze to byla polovina skolneho, tedy nejakych 290,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
10.4.13 15:37
@danali píše:

Přesně tak..udělají s těmi náhradními rodiči smlouvu, že je to dočasné, než nastoupí dítě XY, které je přijaté oficiálně..šaškárna, ale maminky si to chválí.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
10.4.13 15:38

@ynax mohou, ale do klasické státní školky ti takhle malé dítě nevezmou. 2roky a 10měsíců tgřeba jo, ale méně už výjimečně a ledaže by měli fakt málo dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin