Do školky o rok dříve?

64
10.4.13 09:51

Do školky o rok dříve?

Ahojky mám dceru které bude v květnu 3 roky jelikož mám rodičovskou dovolenou na čtyři roky chtěla bych ji dát do školky. Je to mamánek a mám ji pořád za zadkem a chci aby si trošku zvykla než půjde do školky na stálo. Ale nevím jak to ted ve školkách chodí jestli pořád platí že bych ji tam dala každý den na čtyři hodiny a nebo už se to zase změnilo. Možné je že mi ji ani nevezmou protože budou mít plno a nemám ani práci. A jaký vůbec máte na to názor vy? dali by jste své děti do školky o rok dříve nebo by jste ještě ten rok počkali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
10.4.13 09:54

Od prosince 2012 může dítě od 2 let na celý den každý den v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
10.4.13 09:55
@micelinka píše:
Od prosince 2012 může dítě od 2 let na celý den každý den v týdnu.

A nepříjdu o rodičovský příspěvek kdyby mi ji vzali do té školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
10.4.13 09:57

@Dephulka ne ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
10.4.13 09:58

Ja spis pochybuji, ze ji dostanes do statni skolky… podle zákona sice mohou prijimat deti od dvou let, ale v kritériích je většinou, ze musí mit do konce roku tri roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.4.13 10:01
@radulicek píše:
Ja spis pochybuji, ze ji dostanes do statni skolky… podle zákona sice mohou prijimat deti od dvou let, ale v kritériích je většinou, ze musí mit do konce roku tri roky…

píše, že dítěti bude teď v květnu 3 a chce dát do školky, ale rodičák má do příštího roku čili do 4 let dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
10.4.13 10:03

@Dephulka Můj syn nastoupil do státní školky ve dvou letech a třech měsících - a naprosto bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
10.4.13 10:17

@IvkaH aha.. ja myslela, az pristi rok v kvetnu… nejak mi to nedoslo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
10.4.13 10:19

Já myslím, že školka by jí pomohla. Třeba jen na dopoledne 3× v týdnu. Pak častěji. Ale nemá smysl dávat dítě do školky nepravidelně, pak má dítě velký zmatek a spíš mu to škodí. Chce to pravidelný režim.

O rodičák nepřijdeš. Spíš jde o to, jestli se do školky dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
10.4.13 10:29
@Dephulka píše:
Ahojky mám dceru které bude v květnu 3 roky jelikož mám rodičovskou dovolenou na čtyři roky chtěla bych ji dát do školky. Je to mamánek a mám ji pořád za zadkem a chci aby si trošku zvykla než půjde do školky na stálo. Ale nevím jak to ted ve školkách chodí jestli pořád platí že bych ji tam dala každý den na čtyři hodiny a nebo už se to zase změnilo. Možné je že mi ji ani nevezmou protože budou mít plno a nemám ani práci. A jaký vůbec máte na to názor vy? dali by jste své děti do školky o rok dříve nebo by jste ještě ten rok počkali?

Já mám taky na čtyři roky, jsem domluvená s paní ředitelkou, že půjde až mu bude třiapůl, aby si zvykl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
10.4.13 11:00
@Dephulka píše:
A nepříjdu o rodičovský příspěvek kdyby mi ji vzali do té školky?

pokud máš vyplácení rodičáku podle starýho, tak jí nemůžeš dát do školky na celý měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.4.13 11:11
@Eugiinka píše:
pokud máš vyplácení rodičáku podle starýho, tak jí nemůžeš dát do školky na celý měsíc

to uz neni pravda. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
10.4.13 11:14
@kattkka píše:
to uz neni pravda. ;)

není to pravda, pokud máš rodičák z balíčku 220tis. pokud podle starýho, tak to tak je…
ale nebudu se hádat…zajděte si na sociálku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.4.13 11:15
@Eugiinka píše:
není to pravda, pokud máš rodičák z balíčku 220tis. pokud podle starýho, tak to tak je…
ale nebudu se hádat…zajděte si na sociálku. :kytka:

ja se nehadam.Je uplne jedno jestli jedes z ablicku nebo ne. Myslim ze se objevi Jani a nemusime chodit ani na socialku. ;).Plati to od 1.12.12 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.4.13 11:20

@Eugiinka : tady je diskuze dva mesice stara. https://www.emimino.cz/…rankovani/3/

https://www.emimino.cz/…o-ms-131671/
ten druhy odkaz mluvi za vse… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin