Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky mám dceru které bude v květnu 3 roky jelikož mám rodičovskou dovolenou na čtyři roky chtěla bych ji dát do školky. Je to mamánek a mám ji pořád za zadkem a chci aby si trošku zvykla než půjde do školky na stálo. Ale nevím jak to ted ve školkách chodí jestli pořád platí že bych ji tam dala každý den na čtyři hodiny a nebo už se to zase změnilo. Možné je že mi ji ani nevezmou protože budou mít plno a nemám ani práci. A jaký vůbec máte na to názor vy? dali by jste své děti do školky o rok dříve nebo by jste ještě ten rok počkali?
Od prosince 2012 může dítě od 2 let na celý den každý den v týdnu.
@micelinka píše:
Od prosince 2012 může dítě od 2 let na celý den každý den v týdnu.
A nepříjdu o rodičovský příspěvek kdyby mi ji vzali do té školky?
Ja spis pochybuji, ze ji dostanes do statni skolky… podle zákona sice mohou prijimat deti od dvou let, ale v kritériích je většinou, ze musí mit do konce roku tri roky…
@radulicek píše:
Ja spis pochybuji, ze ji dostanes do statni skolky… podle zákona sice mohou prijimat deti od dvou let, ale v kritériích je většinou, ze musí mit do konce roku tri roky…
píše, že dítěti bude teď v květnu 3 a chce dát do školky, ale rodičák má do příštího roku čili do 4 let dítěte
@Dephulka Můj syn nastoupil do státní školky ve dvou letech a třech měsících - a naprosto bez problémů.
@IvkaH aha.. ja myslela, az pristi rok v kvetnu… nejak mi to nedoslo…
Já myslím, že školka by jí pomohla. Třeba jen na dopoledne 3× v týdnu. Pak častěji. Ale nemá smysl dávat dítě do školky nepravidelně, pak má dítě velký zmatek a spíš mu to škodí. Chce to pravidelný režim.
O rodičák nepřijdeš. Spíš jde o to, jestli se do školky dostane.
@Dephulka píše:
Ahojky mám dceru které bude v květnu 3 roky jelikož mám rodičovskou dovolenou na čtyři roky chtěla bych ji dát do školky. Je to mamánek a mám ji pořád za zadkem a chci aby si trošku zvykla než půjde do školky na stálo. Ale nevím jak to ted ve školkách chodí jestli pořád platí že bych ji tam dala každý den na čtyři hodiny a nebo už se to zase změnilo. Možné je že mi ji ani nevezmou protože budou mít plno a nemám ani práci. A jaký vůbec máte na to názor vy? dali by jste své děti do školky o rok dříve nebo by jste ještě ten rok počkali?
Já mám taky na čtyři roky, jsem domluvená s paní ředitelkou, že půjde až mu bude třiapůl, aby si zvykl.
@Dephulka píše:
A nepříjdu o rodičovský příspěvek kdyby mi ji vzali do té školky?
pokud máš vyplácení rodičáku podle starýho, tak jí nemůžeš dát do školky na celý měsíc
@Eugiinka píše:
pokud máš vyplácení rodičáku podle starýho, tak jí nemůžeš dát do školky na celý měsíc
to uz neni pravda. ![]()
@kattkka píše:
to uz neni pravda.
není to pravda, pokud máš rodičák z balíčku 220tis. pokud podle starýho, tak to tak je…
ale nebudu se hádat…zajděte si na sociálku. ![]()
@Eugiinka píše:
není to pravda, pokud máš rodičák z balíčku 220tis. pokud podle starýho, tak to tak je…
ale nebudu se hádat…zajděte si na sociálku.
ja se nehadam.Je uplne jedno jestli jedes z ablicku nebo ne. Myslim ze se objevi Jani a nemusime chodit ani na socialku.
.Plati to od 1.12.12 ![]()
@Eugiinka : tady je diskuze dva mesice stara. https://www.emimino.cz/…rankovani/3/
https://www.emimino.cz/…o-ms-131671/
ten druhy odkaz mluvi za vse… ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.