K zápisu v pěti a půl - řeší to někdo?

2183
17.8.15 18:01

k zapisu v pěti a půl. řeší někdo?

Ahoj. Vím, že je ještě brzy, ale třeba se najde někdo, kdo to také řeší a nebo už řešil. Syn teď mu bylo pět. Správně by měl jít za rok do školy. Já jsem byla přesvědčena o odkladu, ale teď nevím..bude ve třídě předškoláku, kteří se budou na školu připravovat a jeho kamarádi do školy jsou jsou o půl roku starší. On sám o škole už mluví a já nevím. Jo ještě máme čas, ale tak jsem to chtěla jen tak s někým probrat. Třeba se někdo najde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1364
17.8.15 18:03

Kdy mu bude 6?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
17.8.15 18:04

V půlce července.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
17.8.15 18:05

Sestra má dneska narozeniny a nastupovala normálně v 6 letech do první třídy, je to necelých 20 let… táta je koncem září a první měsíc první třídy mu bylo pět, nicméně mi příjde že je trend odkládat, takže spolužáci by mohli být někteří až o dva roky starší, což by mohla být drobná nevýhoda… a pak si zkrátí mládí na VŠ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166

K zápisu půjdete v lednu/únoru 2016

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35327

K zapisu se chodi v lednu, unoru. Tak to ted neres, mas casu dost, uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659

@marieondatra v ČR je první třída velmi náročná. Zvláště pro kluky. Můžeš si nechat udělat test školní zralosti u psycholožky. Ten napoví. Ale určitě bych nic neuspěchávala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
17.8.15 18:06

JJ už to čtu že teď mu bylo 5, takže předpokládám je srpnový. No teď je ještě brzy to rozhodovat, děti udělají hodně velký pokrok během půl roku, každopádně se o tom poraďte s jeho učitelkami ve školce a pokud ony doporučí odklad, tak stejně absolvujete ještě pedagogicko psychologickou poradnu a dalšího odborníka, tak na to rozhodnutí nebudete sama. K zápisu sice půjdete v lednu, ale na konečné rozhodnutí máte čas do května. PPP vás stejně objedná až tak na duben, aby to bylo co nejpozději před případným nástupem do ZŠ a posoudil se aktuální stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
17.8.15 18:07

Já si uvědomuji dostatek času. A k tomu moji děsnou povahu -nerozhodnost. A tatínek ten se rozhodne až podle mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
17.8.15 18:07

@marieondatra k zápisu musí tak jako tak a času je dost. Ona to s vámi určitě probere učitelka v MŠ, uvidíš, jak se projeví u zápisu, když bude nejistota, pošlou vás do PPP a tam se rozhodnou, pokud odklad nedoporučí, tak stejně musí.
Taky to budu časem řešit a prostě počkám a uvidím. Pokud je dítě šikovné, tak není důvod ho držet ve školce o rok déle.

• Citovat
  • Upravit
9909
17.8.15 18:08

@marieondatra Já se synem šla taky k zápisu v 5 ti a půl letech :) Syn se narodil 11.7.a taky jsem nevěděla, zda se rozhodnout pro odklad.Zkus to probrat s učitelkou ve školce, přeci jen je s malým v kontaktu celý den a vidi, jak je na tom ;) My nakonec odklad nedali, syn je ve třídě z kluků nejmenší a ze třídy nejspíš i nejmladší. Jsou tam odkladový deti i o rok a vic starší, ale máme za sebou první třídu, syn mel samé jedničky a i já vidim, že ten další rok ve školce by byl už zbytečný.

Příspěvek upraven 17.08.15 v 18:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
17.8.15 18:09

Jinak moje straší dcera je srpnová, a mohla jít do školy v 6letech, tedy měsíc po narozeninách a já ji dla o rok později, nelituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
17.8.15 18:09

@marieondatra dceru mám červencovou. Řešila jsem, jestli jí dát odklad, aby šla do školy ne čerstvě v 6-ti letech, ale až v 7-mi. Psycholožka mi řekla, že je velice šikovná, nemá žádné dys- a že ji táhnou starší sourozenci, že to je na mně, ale že by školu zvládla dobře.

Ale v 5. třídě to bylo velké mínus, když děti i o 2 roky starší dělaly přijímačky na gymnázium. Proti přetlaku dětí a o tolik starších neměla moc šanci. Kdybych se mohla znovu rozhodnout, do školy jí dám až v 7-mi, protože se narodila v červenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.8.15 18:12

K zápisu budete muset jít tak jako tak, takže vydrž a uvidíš. Ale pokud by nebyl vyloženě důvod pro odklad, tak by byla škoda ho rozdělit od těch, se kterými se do školy chystá jít a zjevně se na to asi i těší, jestli o tom už teď mluví :D

• Citovat
  • Upravit
32903
17.8.15 18:13

K zápisu musí a pak uvidíte.
Já jsem koncem června a šla jsem v 6 do školy. Ale byla jsem tam nejmladší, nejmenší, nic moc. Všichni narození od července dál šli až další rok.
Můj syn je v květnu, odklad bude mít na 99% kvůli nesoustredenosti a špatné řeči. Vůbec mi to nevadí, květen je na konci škol. roku, půjde v 7 a čtvrt.
Do ledna času dost a pak uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin