Kach chodit v Brne zpívat?

28294
13.8.13 12:38

Kach chodit v Brne zpivat?

Ahoj, mam doma ctyrletaka zpevacka a premyslim, kam by se dalo chodit zpivat… Meli jsme v planu Valaska, ale letos do pripravky neprijimaji zadne deti.

Nemate nekdo tipy a zkusenosti s necim jinym, nejlepe cenoverijatelnym? A nevite jk to chodi v Liduskach? Existuji jeste? Premyslela jsem pak vyhledove i o hre na pistalku, pokud by ho to teda bavilo. Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2242
13.8.13 12:48

Do lidušky se dělají přijímačky vždycky na jaře, tuším v dubnu, berou tam od 5 let. Zpívat se dá třeba i v Kantiléně, mívají zkoušky v Besedním domě, od kolika let berou nevím, dělávají nábor ve školkách, takže od 5 let určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
13.8.13 12:54

@suvik Ta píšťalka mě rozesmála :D Já kdysi LŠU začínala se zobcovou flétnou - moc mě to bavilo. Hrála jsem Bacha, Haydna atd., neměla jsem ráda koncerty a závěrečné každoroční zkoušky :mrgreen: Později jsem přešla na příčnou flétnu. Já kdysi o zpěvu uvažovala pro dceru. Dcera i syn mají hudební talent. Nakonec jsem si řekla, že je ještě čas. ZUŠ je řehole - byla za nás a je stále. Dcera (8 let) nakonec tancuje, je to její velká láska, sama se pro to rozhodla už jako malá - teď už bude začínat 4. rok. Je to soukromá taneční ZUŠ - dcera dělá step a moderní tanec. Jsou tam dost náročné tréninky, vystoupení atd., ale jí to moc baví a žije tím. Ve škole ji chválí. V ZUŠkách stále funguje výuka zpěvu - sbory nebo sólový zpěv. Ke konci školního roku u dcery ve škole vybírali talenty pro sbor v ZUŠ Kvapila a o pár dní později i Kantilény. Když nám pak poslali domů zprávu z obou, že dceru vybrali a pozvali nás na nejužší konkurz, šla jsem do vývrtky. Ale vzhledem k jejím náročným tanečním tréninkům, které zabírají většinu odpolední v týdnu, jsme to zamítli. Syn (4 roky) je talentovaný a bylo by moc fajn, kdyby hrál na nějaký hudební nástroj (jsme hudební rodina a i manžel je aktivní muzikant), ale zatím je ještě malý a nechce o tom ani slyšet, takže ho do ničeho nutit nebudeme. Věřím, že to přijde samo časem. O Valáškovi jsem taky kdysi uvažovala (když byla dcera ještě malá), pokud chceš lidovky, tak v Brně je těch kroužků víc. Ale vím, že Valášek je hodně známý a má velmi dobré výsledky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
13.8.13 12:58

Co Yamaha škola, mají tam cosi pro čtyřleťáky, ale není to vyloženě zpěv http://www.yamahaskola.cz/…e-krucky.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
13.8.13 12:59

Bartsch ja to nechci hrotit, jestli to tak vyznelo, ani si na synovi nahanet sve ztracene sny, ale zas je fakt, ze me nasi nikdy nikam nedali a myslim si, ze je to skoda, hudebni hluch nemam. Takze ja treba uvazuju, ze se naucim na klavir.

Spis bych to chtela vyzkouset, podporit, jestli to bude od ctry nebo od peti nebo na zakladce je celkem jedno, ale myslim si, ze zpivat nekde by ho bavilo uz i ted. Tezko rict, nemam vubec zadny zkusenosti. Tak me to prave zajima. Dik moc za tvoje. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
13.8.13 13:01

@zuzkasim Jojo, talentovky bývají většinou v dubnu, někdy vypisují i pozdější termíny. My máme třeba nejblíž ZUŠ Veveří, ale zase pracuji kousíček od ZUŠ Kvapila. Já sama dělala LŠU (dnes ZUŠ) na Veveří. Kdybys chtěla dát malého na tanec, tak dcera jezdí do Králova pole - ZUŠ Bartůňkovi. Ve stepu patří k republikové (a nejen republikové) špičce. Ale není tam jen step. Může se věnovat i modernímu tanci (streetdance, hip hop atd.). Většina dětí však děla obojí a tak těch tréninků je během týdně později požehnaně :roll: Do přípravky berou děti 4 - 6 let. Je to jedna hodina týdně. A musím říct, že to s tak malými dětmi velmi dobře umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
13.8.13 13:11
@suvik píše:
Bartsch ja to nechci hrotit, jestli to tak vyznelo, ani si na synovi nahanet sve ztracene sny, ale zas je fakt, ze me nasi nikdy nikam nedali a myslim si, ze je to skoda, hudebni hluch nemam. Takze ja treba uvazuju, ze se naucim na klavir.Spis bych to chtela vyzkouset, podporit, jestli to bude od ctry nebo od peti nebo na zakladce je celkem jedno, ale myslim si, ze zpivat nekde by ho bavilo uz i ted. Tezko rict, nemam vubec zadny zkusenosti. Tak me to prave zajima. Dik moc za tvoje. :kytka:

Nejde přece o tvé nesplněné sny ;) Pokud půjde do ZUŠ, tak ta je až od 5 let, ale je to prostě řehole a nejde ji dělat jen tak napůl. Není to dětská hra. A musí mít dítě motivaci. Takže klidně ještě vyčkej a spíš mu časem nabízej možnosti, nutit se do toho nedá. To stejné udělám i se synem já, talent má, má cit pro rytmus a moc pěkně zpívá. Ale nechce zatím, tak nechce. Je ještě malý a já doufám, že se rozhodne časem sám. Dědovi rád „hraje“ na trubku, divím se, že to tak perfektně „ufoukne“ 8o Děda by byl rád, kdyby syn jednou pokračoval. Říkal, že mu odkáže svou „bachovku“ :mrgreen: Ale obávám se, že spíš bude inklinovat ke stejnému nástroji jako jeho tatínek… bicí :mrgreen: Ještě doufám, že se do toho vloží moje máma a přemluvíme děti, aby je učila na klavír - aspoň jednoho. Vysvětlovala jsem synovi, že když bude umět hrát na klavír, bude moct jednou na to balit holky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
25.10.13 22:48

Jen tak pro info ozivuju, nakonec ve Valaskovi otevreli jeste pripravku pro uplny malace, tak chodime tam. Zatim to syna bavi, uvidime jestli jak po delsi dobe, zatim tezko hodnotit. Jeste jsme meli v planu zkusit Slovacka v Zabinach, o nem jsem se dozvedela pak v prubehu zari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí