Kaká do kalhot

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1560
9.1.22 21:14
@Lucie_Sx píše:
Urcite bych vratila plenu.
Je to trenink jako kazdy jiny a kdyz se nedari, je potreba se vratit o krok zpet.
Curani bych neresila, normalne bych posazovala na nocnik po spani, pred prochazkou, po prochazce, pred spanim, uplne stejne jako bez pleny. Plenu bych sundala a zase nandala.

U kakani bych trenovala, aby se pri tom prestala citit blbe. Takze mluvit o tom, jestli kaka, komentovat prubeh a huraaa, hovinko je v plince, super parada a jdeme ho vybalit, jee to vypada jak bobecek od srnky, nebo spis medveda? Co myslis, dela medved taky takova hovinka?
Proste o tom mluvit tak, aby to nebylo tabu, ale spis zabava.
Klidne ji ber na zachod i kdyz jdes ty a proberte to, jeee tlacim a uz je venku, ty jo, to byl asi ten obed, a to je ale velky.

Neuspechy nekomentovat, neresit!!

Tohle treba mesic, dva, dokud si nezafixuje, ze kakani je tezka pohoda, neni potreba se s tim schovavat a je to uplne normalni vec.

Pak, kdyz hlasi ze jde, zkusit posadit na ten nocnik. Nenasilne. Jakmile se povede, mluvit o tom uplne stejne. Cim casteji se povede, tim lip. A je vyhrano.
Je to trochu zdlouhava a trpeliva prace, ale ted jde tak trochu „o vsechno“, aby dcera nezadrzovala a nemela nejaky dlouhodoby problem (na ktery mate uz slusne naslapnuto).

(Natlaku a manipulaci typu " kdyz se ti to nepovede, to bude ostuda" bych se uplne vyhla.)

Tak plínu bych teda rozhodně nevracela :think: To je velký krok zpátky a je na to už i docela velká. Ono by se taky mohlo stát, že z pohodlnosti začne do plínky zase i čůrat.
Raději přežít pár nehod, pozitivně motivovat(máma ví asi nejlépe, co by na holčičiku mohlo platit), ono to půjde…jen prostě někomu to trvá déle.
Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.22 21:16

@Lucie_Sx no nemyslím si, ze mame naslapnuto na problem, ja jsem totiž nepsala ze ma problem se vykakat. To vubec ne, kaka normalne, vše co jste vyjmenovala dělám, akorat teda vrátit plenku me prijde zbytečné, kdyz ji dcera nevyžaduje.. ale díky za rady :palec:

• Citovat
  • Upravit
34322
9.1.22 23:41
@jamik1416 píše:
Tak plínu bych teda rozhodně nevracela :think: To je velký krok zpátky a je na to už i docela velká. Ono by se taky mohlo stát, že z pohodlnosti začne do plínky zase i čůrat.
Raději přežít pár nehod, pozitivně motivovat(máma ví asi nejlépe, co by na holčičiku mohlo platit), ono to půjde…jen prostě někomu to trvá déle.
Držím palce :kytka:

Jak „z pohodlnosti“…? Curat uz umi, ted se jen potrebuje hodit do pohody na to kakani… Jakmile bude kakani ok, tak bude bez plenky ok i s curanim, to uz umi, proc bycta dovednost mela jen tak „zmizet“.

Vsichni maji hruzu z vraceni pleny, ale proc ..?
Jako nejlepsi je tu plenu narazove nebrat, ale kdyz uz se stalo, tak vratit ji neni nic proti nicemu, pokud potrebuju neco dotrenovat.
Ridic zacatecnik taky pojede do Prahy, az kdyz to bude umet po vesnici :) .

@Anonymní píše:
@Lucie_Sx no nemyslím si, ze mame naslapnuto na problem, ja jsem totiž nepsala ze ma problem se vykakat. To vubec ne, kaka normalne, vše co jste vyjmenovala dělám, akorat teda vrátit plenku me prijde zbytečné, kdyz ji dcera nevyžaduje.. ale díky za rady :palec:

Psalas o tom, ze v urcite situaci kakani zadrzi.
Ono se to muze zvrtnout do problemu velmi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
15.1.22 00:16

Měla jsem s dcerou totéž. Hrozně šikovná ve všech směrech, bez plen, jen ten bobek byl pořád v kalhotkách. Vysvětlovala jsem, slibovala hory doly, ukazovala zničené oblíbené kalhotky, dokonce jsem fotila její šíleně špinavé pozadí, aby viděla tu hrůzu. Nic nepomohlo. :( Blížily se 3. narozeniny a rodinná oslava její a bráchy (dvojčata). Šli jsme na tu slávu koupit princeznovské růžové šaty (je to velká parádnice) a jak si je zkoušela v obchodě před zrcadlem, tak jsem poznamenala, že to nebude na oslavě vypadat hezky, velký hnědý flek vzadu na šatech, až se pokaká. A to nečekaně a okamžitě zabralo, od té doby v kalhotkách neskončil ani jeden bobek. :D Prostě paráda je paráda. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.1.22 00:28

Ja jsem plenu dceri vratila, kdyz jsem videla, ze preci jenom jeste neni pripravena. Ale co pravda, na trech letech to nebylo, ale na necelych 2. O par mesicu pozdeji to klaplo bez problemu.

Co se tyka problemu zakladatelky, myslim, ze to jeji dcerka dela naschval, protoze se ji to z nejakeho duvodu takto libi a nechce na tom nic menit. Tri lete dite musi chapat, ze hovinko se do kalhot nedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.22 14:00

@warita právě..ona to moc dobře chápe… Stále se snažím přijít na to co dělám špatně..nebo proč to tak dela… Taky me prijde ze ji to vyhovuje… No nezbyva mi nic jineho nez čekat až se to v ní zlomí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8461
15.1.22 16:14
@Anonymní píše:
@warita právě..ona to moc dobře chápe… Stále se snažím přijít na to co dělám špatně..nebo proč to tak dela… Taky me prijde ze ji to vyhovuje… No nezbyva mi nic jineho nez čekat až se to v ní zlomí :nevim:

Jj, ono se to zlomí. U nás to podle mě zlomilo to, že jsme šli na exkurzi do školky pro děti, co se pokakávají (soukromá školka) a on do ní nechtěl. Od té doby se nepokakal ani jednou, do té doby jsem se mohla na hlavu stavět a několikrát denně bobek v kalhotách. Byly mu přesně 3 a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze