Kakání u tříleté dcery
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Tak to bylo u nás aktuální minulý týden. Přesně - tuhá stolice a pak už blok. Křičela „bolí“ a „neci“ a držela to 3 dny. Už jsem chtěla zavolat doktorce, cpala jsem do ní kefír, švestkový kompot, hodně pít…nic.Ono pak už si tělo poradí samo a prostě to šlo ať chtěla, nebo ne. Ale plakala u toho hrozně, celá opocená, rozklepaná. U nás navíc problém, že to tlačila proti plínce, takže se jí to zaseklo na půl cesty, prdelku roztaženou… ![]()
Takže u nás to šlo nakonec bez čípků, jen jsem nasadila „projímavou“ stravu a laktobacílky a po těch se jí ta stolička myslím upravila a nemá to tak tuhé
A ten blok v halvě nějak snad překonala sama, párkrát byla ještě vystreslá předem, musela jsem jí držet za ruku,ale jak už to má měkčí a nebolí to, už se nenervuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,taky doporučuji Lactulose sirup a na tu prdelku obyčejný gel z dubové kůry,je hodně léčivý,nám skvěle pomohl,je i na hemeroidy,trhlinky a krásně jí to zacelí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kecačko, tyjo a nepálil jí ten gel z dubovky? Já když si ho dala na zašití nástřihu, tak jsem po chvilce letěla do sprchy jak to pálilo. Takže to bych se bála. Lepší možná namočený tamponek v odvaru z dubové kůry
Ale vim, že spoustu mamin používalo a nepálilo je to no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše malá taky nemohla na velkou, jednou jí dokonce tolik bolelo bříško, že nemohla ani chodit a byli jsme u doktora. Ten nám dal glycerinové čípky. Pak jsem jí objednala Emulips a bylo po problému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeva píše:
kecačko, tyjo a nepálil jí ten gel z dubovky? Já když si ho dala na zašití nástřihu, tak jsem po chvilce letěla do sprchy jak to pálilo. Takže to bych se bála. Lepší možná namočený tamponek v odvaru z dubové kůryAle vim, že spoustu mamin používalo a nepálilo je to no
Nepálil,vůbec neprotestoval,ale třeba je více druhů,to nevím,ale když je i na hemeroidy a dělají se také sedací koupele a nikdy jsem neslyšela,že pálí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No sedací koupel je ok, já si nakonec nástřih polévala odvarem z dubové kůry a bylo to příjemné a krásně se to hojilo. Ale ten gel (myslím že je jen jeden) mě pálil příšerně, zkusila jsem 2× a pokaždé jsem to šla umýt. Je jedině dobře, že prcka to nepálilo, to by se ozval, tomu věř ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeva píše:
No sedací koupel je ok, já si nakonec nástřih polévala odvarem z dubové kůry a bylo to příjemné a krásně se to hojilo. Ale ten gel (myslím že je jen jeden) mě pálil příšerně, zkusila jsem 2× a pokaždé jsem to šla umýt. Je jedině dobře, že prcka to nepálilo, to by se ozval, tomu věř
Určitě ho to nepálilo,to by řval,ale byl naprosto v klidu,já sama jsem se stím nemazala,ale malej měl prasklinku v konečníku a pomohlo nám to..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, nám dr. taky doporučovala jakési čípky, ale malá si je nechtěla nechat dát, takže něčím do zadečku jsem ji nechtěla ještě víc stresovat. Naštěstí to jde řešit i orálně ![]()
Jinak lactobacílky jsou super, ale spíše na úpravní střevní mikroflóry, než stolici jako takovou. Pro tu projímavá strava, hodně pít, fakt dobrý jsou i ty sušený věci jako křížaly, švestky…ale ne každý to pozře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dubová kůra
Holky, dubová kůra pálí. Máme stejné potíže u dcery, začalo to v roce a půl. Asi měsíc nám trvalo, než jsme poznali, že zadržuje. Teď skoro po roce se to začalo malinko lepšit, ale jsou to vlny. Museli jsme na ní nastoupit, a přidržet jí jako když chodí holky do travičky čůrat. Byla to jediná možnost jak se vykakat. A jelikož to bylo po 2 a více dnech. Objemná stolice, natržená prdelka. Různě měníme taktiky. Odměny, lákadla, záchodníčkoví skřítci apod. Teď jsme udělali to, že jsme jí nechali být, nenutili. Nešla 7 dní, v průběhu toho jsme podávali Lactulosu pro změkčení. Pak jsme na ní nastoupili. Po třech dnech, začala kakat po drobečkách sama do plínky. (v těch 7mi dnech přestala chodit čůrat na nočník…) Už to trvá tři týdny a čekám kdy na to přijde sama, že musí chodit zas na nočník. Zas jí slíknu plínky a uvidíme co se bude dít, zda to bude po troškách pouštět do kalhotek nebo si dá říci. Lékaři mají různé názory, hlavně nestresovat, netlačit na ně a že to přejde samo. Na lačno vypít teplou vodu nebo jabl. či hruškový juice a pak po půl hodině snídaně a pak po půl hodině na nočník. U nás ale díky tomu,že je spáč a miluje mlíko k tomuto režimu ještě nedošlo. Na zhojení zadečku modrá indulona a bepanten. Pomáhají koupele z odvaru dubové kůry. Pozor! mastička pálí (i mě na hemeroidy, ale já to vydržím) Přeji všem pevné nervy, občas je to hodně potřeba. Jana
- Citovat
- Upravit
kakání
Dobrý den mám úplně stejný problém u mé holčičky asi nějkaý blok v červenci ji budou 3 roky a nechce kakat vždycky když se jí chce tak jde někam vedle začne tlačit ve stoje a stahuje prcku už to trvá strašně dlouho a nevím co mám už dělat nepomáhá nic má strašně tvrdou hlavu myslíte že ji mám nechat i nedávat čípky a třeba po týdnu nebo i po dvou týdnech se vykaká sama? Protože ve stoje se teda nevykaká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kačka 3 píše:
Dobrý den mám úplně stejný problém u mé holčičky asi nějkaý blok v červenci ji budou 3 roky a nechce kakat vždycky když se jí chce tak jde někam vedle začne tlačit ve stoje a stahuje prcku už to trvá strašně dlouho a nevím co mám už dělat nepomáhá nic má strašně tvrdou hlavu myslíte že ji mám nechat i nedávat čípky a třeba po týdnu nebo i po dvou týdnech se vykaká sama? Protože ve stoje se teda nevykaká.
Ahoj, mame stejny problem, mam 3 letou dcerku…podrobnosti v diskusi Detska zacpa
zitra apisu vic, ted uz jdu chrnet
- Citovat
- Upravit