Kakání a zase kakání

319
15.8.05 14:13

Kakání a zase kakání

Ahoj holky,
náš malej začal mít období vzdoru a já jsem z něj naprosto s prominutím na palici.
On si usmyslel,že ho při kakání bude bolet prdelka a tak odmítá kakat.Pořád tvrdí,že se mu nechce,ale kolikrát je vidět,že to všema silama drží .Když ho dám na záchod,začne hystericky řvát a vztekat se,že nechce a kakat nebude.
Pořádně naposledy kakal minulou sobotu a od tý doby snad 3× a to jen aby se neřeklo,když mu vyhrožuju nemocnicí a čertem ajá nevím čím ještě.Po dobrým to vůbec nejde,po zlým taky ne a po vyhrůžkách tu a tam něco ukákne.
Dávám mu švestkový kompot,jablka,jogurty,dobrali jsme Nutrolin sirup a já už jsem vážně unavená,protože to je den co den scéna na záchodě a stejně bez efektu.
Nevím co s ním.Sladkosti včetně čokolád už jsme zatrhli a po kombinacích,co sní, by se musel pokadit snad každý, jen ne náš Martínek.
Nevím,jestli mu můžu dát glycerinový čípek,jestli si dobře pamatuju je až od 10-ti let.
Poradíte mi někdo, co stím?Neměl jste někdo s dítětem taky takový problém???
Pa Lenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2436
15.8.05 14:29

Ahoj Lenko,
měla jsem ten samý problém s dcerou, ve stejném věku. Už tu i byla diskuse na tohle téma, popisovala jsem to tam docela podrobně, ale chápu, že nemáš čas hledat. Míša to zadržovala jak jen to šlo, pak brečela, musela jsem ji držet za ruce jinak byla schopná nekakat vůbec. Musela jsem koupit projímadlo Duphalac a začít s takovou dávkou, aby prostě nebyla schopná kakání zadržet. Postupně jsem snižovala jak se přesvědčila, že OPRAVDU kakání nebolí. Samozřejmě projímavé potraviny + hodně pít což byl asi největší kámen úrazu. No bylo to peklo, hlavně jedno mimino u prsu a cácoru přitom držet za ruce při kakání :roll: Ale podařilo se nám ten strach překonat a už je všechno v pořádku. Glycerinový čípek si nenechala vůbec zavést, to projímadlo bylo v pohodě. Smí se i v těhotenství, při kojení, pro děti. U nás šlo o to, překonat strach z bolesti a pak to přestala zadržovat a žádné projímadlo nepotřebovala. Hodně zdaru!
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
15.8.05 15:14

Ahoj holky,
to jsem ráda, že nejsem jediná s tímto problémem.....Klárka to začala dělat už v roce a půl, od dvou let to ale začíná být čím dál horší. Zadržuje to, co nejldéle to jde, někdy i 8 dnů. Začíná říkat: au, bolí zadeček a potlačí kakání ještě o dva dny.
Nám trochu pomohlo změnit mlíko a dávat jí ho častěji nebo projímadlo Duphalac. Švestková šťáva nebo projímavá jídla nepomáhají, navíc je dost v jídle vybíravá… Už se mi daří přesvědčovat ji, že kakání není nic špatného. Jenže teď začala chodit bez plíny a kakání se zase zadrhlo :(
díky za další rady, Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
15.8.05 17:10

Holky, doufám, že nás toto období vzdoru mine, protože naše slečinka kaká každý večer mezi 22-22,30 a to pouze za vyžádané asistence tatínka!!!! Asi se předvádí, ale tatínek je strašně pyšný, jak je nenahraditelný!
E. + 2,5r + 34tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
15.8.05 18:11

Katko,tak koukám,že jsme na tom stejně.Přesně jedno u prsu a druhý držet za ručičku na záchodě… :roll:
Ten Duphalac vyzkouším.Akorát nevíš,jestli je na recept nebo volně prodejný???Naše doktorka má teď dovolenou.
Jinak holky díky,teď vím,že v tom nelítám sama.Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
15.8.05 21:23

Ahoj holky, tak mám podobný problém a docela mě to začíná trápit. Nikdy jsem si nemyslela, že bude mít moje dcerka problém s kakáním, protože od malička kakala 1×-3× denně pravidelně každý den. Žádný problém.

Jenže teď co začala chodit bez plen a chodí na nočník nebo záchod tak se třeba 4 dny nevykaká !!! Nevím čím to je … jestli na tom nočníku prostě nevydrží sedět a tlačit … projímadla ji dávat nechci, bojím se, že je to návykové a pak se normálně nevykadí , tak nevím jak to jinak řešit ????

Alusha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.8.05 21:36

Ahoj holky,
ja teda primo osobni zkusenost nemam, ale neni to treba tim, ze si cvrcek chce zajistit pozornost? Myslim tim, ze mu spis nez o nekakani jde o vyvolani te sceny na zachode… Syn me svagrove to delal tak, ze prisel, rekl kaka, svagrova ho odnesla na zachod, kde zacal rvat, vzpinat se a odmitat, takze ho svagrova opet pustila, za pet minut opet kaka a stejna scena na zachode, opakovalo se to nekdy i sestkrat, pak si kluk vycihl moment, kdy ho nesledovala (znate to, zazvoni telefon nebo musite na zachod) a behem nekolika vterin se podelal do gati, eventuelne na koberec. Radila jsem ji, aby mu pri prvnich naznacich proste dala plinku, ale ona ne a ne, takze pul roku behala s hadrem a prala a drhla a stresovala se. Pak to pozvolna prestal delat a zacal chodit na zachod, ale pred mesicem se mu narodil bratricek a od te doby se opet pokakava.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
1130
15.8.05 22:43

Ahoj maminy,
tak jsem si právě trochu oddychla, že s kakáním nemá problém jen naše Vendy. Kakala vždy dobře a pravidelně (v říjnu jí budou dva roky). Od té doby co jsme bez plen, tak jako když utne. Ne, že by to zadržovala to ne, zatím, ale má nějaký blok chodit na záchod nebo nočník. Čůrat na záchod chodí od samého začátku a dokonce s ní není problém s počůráváním, ale to kadění. Chodíme jen do kalhotek. :cry: Jsem z toho už nešťastná. Jakmile sedne na záchod a měla by zatlačit, tak ji na záchodě neudržím. Zkoušela jsem už také trochu přitvrdit, ale docílala jsem jen toho, že mi to nepřijde říct, že má hovínko v kalhotkách a klidně v tom sedí. Ale je to na ní poznat, protože se v tom samozřejmě necítí.
Už si nevím rady, jak ji naučit i na kakání na záchod jako to čůrání?!! Jestli má někdo nějakou radu, budu ráda a myslím si, že ne jen já. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
15.8.05 22:49

Jani,
u nás to vynucování pozornosti opravdu není.Já ho musím přemlouvat,aby se vykakal a on z kakání má prostě panickou hrůzu.Jen se řekne slovo kakat a celej se rozklepe.Každopádně se nám právě před chvíli zadařilo a s hysterickou scénou se vykakal.Potom mi řekl,že už se mu moc chtělo a moc ho bolelo bříško-to už na něm bylo i vidět.
Tak snad už budeme v pohodě i bez projímadel :roll: :roll: :roll:
Pa Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
15.8.05 22:50

A co chodit kakat na nočník. Dcera kadí do nočníku a čurá do záchodu. Cítí se víc jistá na nočníku.

Alusha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
15.8.05 23:24

No tak to jsem taky zkoušela.On mi z nočníku uteče a neudržím ho tam ani o vteřinu dýl,než je nezbytně nutný na čůrání.Kakat musíme na záchod,tam ho udržím spíš.
Ale díky za radu.Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.9.05 14:29

kakání a zase kakání

Ahoj Lenko, máme uplně stejný problém, dcera 2 raky, taky celé dny přešlapuje a nechce se vykakat, je to hrůza, drží se za zadek a říká že bolí bolí, teď užíváme duphalac, ale zatím žádná změna

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML