Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy,
potřebovala bych poradit.mám 2 měsíční holčičku,je plně kojená a její kakání je spíše řidší a už bez bílých hrudek.Takhle to vypadá už asi 14 dní,moje otázka zní zda mimi musí mít v kakání ty bíle hrudky,nebo ne?
Barva je vajíčková ![]()
Kaká 1-2 denně.
Děkuji za rady!
S.M.
Tak podle barvy a frekvence to vypadá, že je v pořádku
Jestli ti normálně prospívá a je spokojená tak je určitě zdravá ![]()
ja bych v tom taky nevidela problem. Laktacni poradkyne mi rikala, ze ty bile tecky akorat znamenaji ze to MM je tucne a vyzivne…tzn. ze to tve nejspis momentalne neni pro mimco tak extra vyzivne, ale pokud ti pekne spinka a papa v nejakych slusnych intervalech, tak mu to asi staci a vse je ok..
![]()
O te vyzivnosti, me to bylo zase laktacni poradkyni vysvetleno tak, ze ty bile hrudky jsou v kakani, kdyz se dostane mimco k zadnimu vyzivnemu mleku. Takze aby ses nedesila, ze to tvoje neni vyzivne.
Takze jedine se snazit, aby mala pila dele, aby ji zaclo tect to zadni mleko.
Jinak u prvniho syna bylo kakani s hrudkama a ted u druheho je to spis bez. Ale nerekla bych, ze je to problem, pribira krasne, prospiva a je zdravej jako ripa. A uz ma na pul roce 9kg.
Takze bych rekla, ze se nemusis nicim znepokojovat, je to tak v poradku a pokud je mala take spokojena, je to uplne super. ![]()
ahojky.. naše kakání bylo také bez hrudek (plně kojená do 4měsíců, pak přikrmovaná) a normálně mi prospívala a vše bylo v pořádku, takže jestli prospívá, tak by mělo být vše v pořádku. ![]()
vývoj barvy a konsictence kojícího mimin si teda už nepamatuju
- ale vím, že se mě vždy na ko na to mudra ptala, ale pokud prospívá a je spokojená, určitě je vše v pořádku ![]()