3měsíční se přitahuje do sedu bez pomoci

bagristka
22.2.12 10:30

3 měsíční se pořád opírá ve stoje o nohy - stojí

Holky prosím o radu. Můj chlapeček, kterému jsou 3 měsíce, se nejraději chová „nastojato“, někdy se nechá v klubíčku, ale spíš ne. Snažím se když je nastojato abych ho držela víc kolem hrudníku a nebyla celá váha mé ruce. Jenže problém je, když se posadím, tak on se okamžitě „staví“ na nohy, prostě chce stát, totéž když si ho dám na břicho jakoby aby na mě pásl koníky, tak totéž - hned je opřenej o nohy a stojí. Předpokládám že pro jeho kolena a kyčle to asi nebude úplně nejlepší. Ale nevím co stím, když mu v tom bráním tak se strašně vzteká, musela bych ho nosit jenom za chůze..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
677
22.2.12 10:53

Mě dr. vždycky říkala, že co dělá dítě samo to je v pořádku. Zbytečně ho nestav a chovej ho takhle co nejmín, ale když ho takhle chováš a on to prostě udělá, tak bych to neřešila. Myslím, že dnes se tohle, posazování, stoupání, chodítka a já nevím co všechno mooooc řeší… ber to tak jak to je. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
22.2.12 11:00

Pohledej na netu, co to je vzpěrný reflex. Podle mě je to ono. A nepodporuj ho v tom. Nejde o žádné stání. Je do nějaký míry i fyziologický, ale neměl by přetrvávat dlouho.

Takže se neboj, ale právě nepodporuj. Není to nic, co by si měl zafixovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
22.2.12 11:11

Náš malý toto dělala asi od 4 měsíců a nepřestal :). Řešila jsem to taky, ale zabránit tomu nešlo. Až začne lézt, tak už to tak dělat nebude. Co dělá sám, tomu nelze zabránit, zbytečně ho nestav, ale to určitě neděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
22.2.12 17:26

3m - přitahuje se do sedu bez pomoci

Nedávno jsem tu založila diskusi o tom, že malej (3m) se chce pořád nosit „na stojáka“. Kromě toho ještě toleruje polohu klubíčko tak, že je o mě opřený zády a já ho držím pod zadečkem, a kolínka má výš. Jenže nastal problém, že on se přitahuje trupem dopředu aniž bych mu jakkoliv pomáhala, nevím jestli to dobře popisuju, jakoby se prostě chtěl předklonit. Takže se musím zaklonit a držet ho dlaní na hrudníku a tisknout ho zpátky k sobě. Už si připadám jak totální magor. Opravdu nejsem schopná nosit mimino v náručí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
22.2.12 17:41

Upřímně asi mě tu nějaké maminky ukamenují ale můj malý se od 3 měsíců chce nosit jen ve vzpřímené poloze (v leže řval), ve 4 měsících se překulil na bříško, v 5-ti se perfektně koulí přes celou postel, v 6-ti když jej posadím sedí a teď má 7 a když se chytne (např. ve vaničce okraje) zvedne se na nohy a nějakou dobu sám stojí. Ve vajíčku (autosedačce) se vzpírá do sedu proti pásům a v kočárku se chytne okrajů a sedne si..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.2.12 17:44

Mne mala na sikme plose taky zveda hlavu, ted uz z lehu na zemi.MUdr rekla,ze ji mam nechat, ze je to spravne, trenuje svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.2.12 17:47

MAlej se taky chce v klubíčku přitahovat do sedu, takže tak už v podstatě nenosím a nosíme hlavně „na klokánka“ :-) Nedovolovala bych, aby se takhle přitahoval :nevim:

Kkomik - a proč prcka posazuješ, když si ještě sám nesedl? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
22.2.12 17:57

já malého nosím jenom jakoby pod zadečkem čelem k sobě a podpírala jsem hlavičku, malej se mi ve 3 měsících taky převalil, jak na bok tak na bříško…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
22.2.12 18:00
kate02 píše:
MAlej se taky chce v klubíčku přitahovat do sedu, takže tak už v podstatě nenosím a nosíme hlavně „na klokánka“ :-) Nedovolovala bych, aby se takhle přitahoval :nevim:Kkomik - a proč prcka posazuješ, když si ještě sám nesedl? 8o

Nepsala jsem to blbě on se překulí na bříško, pak si ,,stoupne,, na všechny 4 a sedne, a já ho jen srovnám (třeba mu ,,upravím,, nožičku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.2.12 18:02

Dcera to taky chce dělat. Když začne, tak jí zkrátka nosím jinak, aby to nedělala. :nevim: Na stojáka v ruce nenosím. To, že to vyžaduje není směrodatné. Syn by třeba chtěl obědvat čokoládu, mladší by si možná taky nechala říct. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.2.12 18:09
Kkomik píše:
kate02 píše:
MAlej se taky chce v klubíčku přitahovat do sedu, takže tak už v podstatě nenosím a nosíme hlavně „na klokánka“ :-) Nedovolovala bych, aby se takhle přitahoval :nevim:Kkomik - a proč prcka posazuješ, když si ještě sám nesedl? 8o
Nepsala jsem to blbě on se překulí na bříško, pak si ,,stoupne,, na všechny 4 a sedne, a já ho jen srovnám (třeba mu ,,upravím,, nožičku)

aha, tak to jo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
22.2.12 18:12
Alpaka píše:
Dcera to taky chce dělat. Když začne, tak jí zkrátka nosím jinak, aby to nedělala. :nevim: Na stojáka v ruce nenosím. To, že to vyžaduje není směrodatné. Syn by třeba chtěl obědvat čokoládu, mladší by si možná taky nechala říct. :think:

Nevím, syn se upně vztekal a vzpíral do sedu, pokud chtěl sám nechala jsem jej, taky je pravda že jsem ho takhle nosila minimálně…S tou čokoládou je to samozřejmé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
22.2.12 18:31

ja teda nechapu, jak ma trenovat a naucit se sedet, kdyz mu v tom branite. jasne, posazovat se nema, ale kdyz se chce sam zvednout, tak at se zvedne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
22.2.12 18:39
lucie.t píše:
ja teda nechapu, jak ma trenovat a naucit se sedet, kdyz mu v tom branite. jasne, posazovat se nema, ale kdyz se chce sam zvednout, tak at se zvedne :nevim:

No mám stejný názor ale hold je každý jiný a má jiný názor. Já jsem ,,pedant,, na jiné věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí