Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny Maminky,
mám takový dotaz, kdy se Vaše miminko otačelo prvně na břísko? My máme 5 měsíců a pořád to neumí, dokonce ani když ho tam dám, tak tam moc dlouho být nechce, jinak na bok umí. Tak nám dokorka předepsala Vojtovu metodu a rhb.
Děkuji
Ahoj, tak mně se syn naučil otáčet už ve 4.měsících a v 5 už to uměl i z bříška na záda. Ale on je celkově dost šikovný. A myslím, že v 5-ti měsících to není žádná tragedie. Když už se točí na bok, tak to dlouho nebude trvat ![]()
Ahojky my jsme měli 5 měsíců ted 20.9 a musím říct že se nám na bříško taky moc nechce,sem tam se mu to podaří ale je dost pohodlný
![]()
Otáčet se začala v 5,5 mšsících, ale je dost líná, musí vedle ní být něco hoooodně zajímavého, aby se přetočila.
Holka v 4,5m, kluk skoro v 7m (neměli jsme ani rhb ani jsme necvičili Vojtovu metodu) a jen tak pro zajímavost, kluk chodil nakonec dřív jak holka ![]()
náš Míša se začal otáčet někdy na začátku 4. měsíce, dnes má 5 měsíců a otáčení na pravou stranu už má zmáknuté, ale na levou stranu prostě nepůjde..... ![]()
Dle chytré knížky, co mám doma, by mimi mělo zvládnout přetočení na bříško do konce 6. měsíce. Ale i tento termín bych brala pouze jako orientační
Takže buď v klidu, ještě máte čas. My máme 5 měsíců a točíme se o stošest, ale na bříšku taky být nechceme… Ale je pravda, že my jsme to trénovali. Každé mimi je jiné ![]()
Spenata píše:
náš Míša se začal otáčet někdy na začátku 4. měsíce, dnes má 5 měsíců a otáčení na pravou stranu už má zmáknuté, ale na levou stranu prostě nepůjde.....
Vojta to tak taky měl, už jsem stresovala, že preferuje jednu stranu a budem chodit na rehabilitace a kdo ví co ještě
Na tu druhou stranu se přetočil fakt jen sem tam… Ale teď už se točí na obě dvě…
Prostě mu to šlo na tu jednu líp, tak se mu nechtělo namáhat s otáčením se na tu druhou… ![]()
mně na neurologii říkala doktorka, že v půl roce se ještě přetáčet nemusí, takže posílat v pěti měsících hned na rhb mi přijde skoro ukvapené ![]()
Ve 3 měsících. Čas máte do 6 měsíců a i to ještě spousta dětí nezvládne. ![]()
u nás to bylo taky po třetím měsíci..a taky preferovala jednu stranu..po asi třech týdnech se naučila přetáčet na obě strany a teď zvládá úplně v pohodě..přišla si na sama ![]()