Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám doma mnoho kaktusů tohoto vzhledu. je to velké a chci se toho zbavit. Mám jich 6 kusů až ke stropu a několik menších, nicméně pěkně vzrostlých. je to nenáročná rostlina, jen nesmí přijít na přímé slunce i za oknem se spálí. nekvete, potřebuje pravidelnou a vydatnou zálivku. nechcete je někdo?
Příspěvek upraven 05.05.19 v 15:38
..ve skutečnosti mám takový pocit, že to ani není kaktus. Po ulomení vytéká bílé mléko, které je jedovaté, tak na to pozor ![]()
Ty jooo…je moc krásnej (ať už to je kaktus nebo ne) ale mě jde jen jeden druh rostlin: UMĚLÝ
takže já bych jí zabila i když je nenáročná ![]()
Ahojki
zájem by byl, ale předání by bylo asi horší…
jinak to není kaktus,ale pryšec, a ta bílá šťáva je jedovatá…
V
Ahoj, díky za nové info.
vvik - jestli je opravdu zájem, musela by sis pro něho přijet, nemám jak ho dopravit, nemám auto.
konikoni píše:
Ahoj, díky za nové info.
vvik - jestli je opravdu zájem, musela by sis pro něho přijet, nemám jak ho dopravit, nemám auto.
Jedině okolo Prahy, neboť jsme na tom podobně - taky pouze MHD:…
A tenhle „kaktus“ mám ráda, neb v bývalé práci to byla kromě plodícího citroníku jediná kytka,která tam vydržela… (paní jí měla cca 2,5 m vysokou v květináči o průměru cca 40 cm a výšky 20 cm - doteď nechápu, jak mohla takhle vyrůst. aby nespadla,byla přivázána k oknu)…
jinak jestli jsou opravdu tak vzrostlé, můžeš zkusit prodat
(našla jsem jeden starý inzerát,tu..
http://rostliny.hyperinzerce.cz/…dka-praha-8/ )
V
vvik, díky za typ na inzerci. já je mám taky ráda, ale za chvíli se tu nehneme. mě se kytky všechny daří vypěstovat do ohromných rozměrů a už mi to přerůstá přes hlavu. měli by mi dát přesličku, za pár let by byla jak v pravěku ![]()
Ahoj. Poradite mi, jak namnozit kaktus? Koupila jsem kaktus ve tvaru srdce, jen tak na ozdobu za okno. Necekala jsem, ze by se mu u me darilo
Ale on mi udelal dalsi 4 listky. Sly by nejak rozsadit? Nebo co s tim? Mam to nechat tak jak to je? Nevyzna se nekdo? Dekuji
@Kosopemi normálně jeden list uřízni a nech ve vodě zakořenit.
To s listy vypadá na voskovku… Určitě bych ji přesadila do většího květináče. Roste dost rychle. A množí se snadno… Utržený list dát na pár dnů do vody, až pustí kořínky tak do hlíny. Přežije téměř vše.
https://cs.m.wikipedia.org/…_masit%C3%A1
Příspěvek upraven 11.04.18 v 18:10
Ty srdíčka jsou voskovka Hoya kerrii. Proč je v květináči s nějakým kaktusem, je mi záhadou:)
Moc vsem dekuji. Domacimu zahradniceni nerozumim. Koupila jsem s popisem kaktus - srdce. Takze asi tak
![]()
@Kosopemi ho a až ti bude časem kvést, tak květy jsou krásné, ale v noci děsně smrdí a kape z nich tekutina… Takže bych kytku nedávala do ložnice.
@konikoni píše:
vvik, díky za typ na inzerci. já je mám taky ráda, ale za chvíli se tu nehneme. mě se kytky všechny daří vypěstovat do ohromných rozměrů a už mi to přerůstá přes hlavu. měli by mi dát přesličku, za pár let by byla jak v pravěku
No neke a kokos mas? Ten je libovej! ![]()