Zahrádka pro děti

6926
18.1.12 12:22

Zahrádka pro děti

Holky, co máte zahrádku nebo balkon, pěstujete něco spolu s dětmi? Mrkev, hrášek…? Pomalu plánujeme, co letos zasadíme/vysejeme…
Krom rajčat, hrášku a mrkve…
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9028
18.1.12 12:24

Zasej jim fazole, jsou krásný, když se vyloupnou, krásně kvetou a jsou to pnoucí kytky s krásnejma listama. Taky můžeš sladký ředkvičky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.1.12 12:25

Ještě všelijaké bylinky…

Hezká je nějaká malá skalka (v truhlíku, nebo velký nižší květináč) s netřesky, Majdě se hrozně líbí, jak okolo „maminky netřesku“ rostou miminka=)
A jako bonus je netřesk dobrý při bolavých ouškách (a další, je podobné použití jako aloe).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
18.1.12 12:27

U nás jedou jahody, ředkvičky, cherry rajčátka, hadovky,… Jen letos stála úroda za houby - všechno mi chytilo nějakou plíseň a co nechytlo plíseň, to sežrali slimáci :cert: :cert: :cert:
A jinak děti si vysadily takové ty malinké lesní jahody - ty si daly do květníků a měli je celé léto :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
18.1.12 12:30

Holky a dotaz - je plno firem, co nabízí semínka… Je v tom nějaký rozdíl?? Nebo je to jen předhánení firem…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.1.12 12:36

Jahody v květináčích na balkoně. A musím je bránit proti předčasnému sklizení. O každé jahodě byla diskuze jestli je dost červená (já říkala, že ne, že ji ještě necháme, syn se háda, že červaná akorát k utržení :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.1.12 12:38
Davdan píše:
Holky a dotaz - je plno firem, co nabízí semínka… Je v tom nějaký rozdíl?? Nebo je to jen předhánení firem…?

Já měla ty sazenice jahod od zahradnice. A super!

Se semeny zkušenost nemám, resp. já kupovala vždy v Hornbachu a tak, a tam je úspěšnost vzejití tak 50 %. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
18.1.12 12:58
Wiolla píše:
Jahody v květináčích na balkoně. A musím je bránit proti předčasnému sklizení. O každé jahodě byla diskuze jestli je dost červená (já říkala, že ne, že ji ještě necháme, syn se háda, že červaná akorát k utržení :lol: ).

To je parádní teda. Jahody máte na balkoně? a kolik a jak veliké květináče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.1.12 13:42
pannda píše:
Wiolla píše:
Jahody v květináčích na balkoně. A musím je bránit proti předčasnému sklizení. O každé jahodě byla diskuze jestli je dost červená (já říkala, že ne, že ji ještě necháme, syn se háda, že červaná akorát k utržení :lol: ).
To je parádní teda. Jahody máte na balkoně? a kolik a jak veliké květináče?

Asi tři malé sazeničky, 2 jsem měla v truhlíku mezi ostatníma kytkama, jedna byla sama v květináčku, snad průměr okolo 15cm? Nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
18.1.12 13:43

A je potřeba nějaká zvláštní péče? Jsi mě navnadila s jahodama… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.1.12 13:58

Žádnou zvláštní péči u kytek neprovozuju. Musí být blbuvzdorné a samostatně soběstačné. :lol:

Došlo to se mnou tak daleko, že jsem zainvestovala do mega super samozavlažovacích květináčů (Lechuza) a tam si stačí 1× do týdne vzpomenout je zalít. Ale co tam dala zahradnice za substrát nevím, možná v něm bylo nějaké hnojivo, to netuším. Na fotce je vidět (trochu), že tam jsou ještě teď (jahody - stomeček - kytka). Když do jara přežijou, dobrý. Když ne, tak pudou… :lol:

Ze mě si příklad fakt neber. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
18.1.12 14:01

Aha…no myslela jsem, že jahody potřebují zvlášt nějak hnojit. Něco na jaro vymyslím, díky za inspiraci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.1.12 14:31

Tak mně se taky něco plete, že se jahody mají hnojit. :lol: V tom substrátu byly asi takové ty granule, co se rozpouštějí postupně, fakt nevím… Já je rozhodně nijak nepřihnojovala. :jazyk: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.1.12 20:21
Davdan píše:

Jo, kupuju jenom české výrobce, konkrétně Semo. Mají to přímo do českých podmínek, klíčivost výborná, semínek je celkem hodně, fakt jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
7.2.12 20:50
Lucie_Sx píše:
Davdan píše:
Jo, kupuju jenom české výrobce, konkrétně Semo. Mají to přímo do českých podmínek, klíčivost výborná, semínek je celkem hodně, fakt jsem spokojená.

Jéé díky za info! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box