Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Maminky, nemáte někdo doma Zamioculcas a víte něco o jeho pěstování..?My ho máme, teda manžel ho dostal před lety jako dárek - takže citová vazba jak blázen, péče z jeho strany ovšem nulová
a už mu říkám Adéla nenažraná, zabírá strašně moc místa, ty šlahouny už má tak přes 1,20m dlouhé..Mohu to prostě zkrátit, ostříhat, aniž by to zdechlo..?Nemáte s tím někdo zkušenost..?Všude píšou jen o množení a bla bla, ale tohle nikde není. Snad se někdo ozve..
![]()
Zdravím,myslíš pulku vyhonu nebo celej? Ja sem uštípla šlahoun asi tak v pulce a ten konec me pak zacal zesychat a nevypadalo to vubec dobre
Tak sem nakonec urizla celej ten slahoun, tak ma odpoved jde to, ale manzel to pozna
Tak aby Te jeste neocernil, ze se o to spatne staras ![]()
žampionka píše:
Maminky, nemáte někdo doma Zamioculcas a víte něco o jeho pěstování..?My ho máme, teda manžel ho dostal před lety jako dárek - takže citová vazba jak blázen, péče z jeho strany ovšem nulováa už mu říkám Adéla nenažraná, zabírá strašně moc místa, ty šlahouny už má tak přes 1,20m dlouhé..Mohu to prostě zkrátit, ostříhat, aniž by to zdechlo..?Nemáte s tím někdo zkušenost..?Všude píšou jen o množení a bla bla, ale tohle nikde není. Snad se někdo ozve..
![]()
normálně ho ustříhni až u hlíny,podrazí ti novej…hlavně to chce polostín a míň vody ![]()
Teda jak já ti závidím, tuhle kytku miluju a mít ji tak velkou to je můj sen. Podle mě je to nezničitelná kytka, vydrží vše. Ale zkrátit šlahouny to asi nee.
Tak to jste mne nepotěšily..
Já marně přemýšlím, jak to udělat, aby manžel neměl přípindky, já i on byli spokojení a přitom jsem neublížila jeho „milence“..tak té adéle taky občas říkám..No nic, asi to fiknu až u hlíny..Už i ten květináč je těžký jak kráva, bych to nejraději rozsadila, ale to by byl oheň na střeše..Kež by ho tak někdy vzrušoval i ten jeho binec všude okolo.. ![]()
žampionka píše:
Tak to jste mne nepotěšily..![]()
Já marně přemýšlím, jak to udělat, aby manžel neměl přípindky, já i on byli spokojení a přitom jsem neublížila jeho „milence“..tak té adéle taky občas říkám..No nic, asi to fiknu až u hlíny..Už i ten květináč je těžký jak kráva, bych to nejraději rozsadila, ale to by byl oheň na střeše..Kež by ho tak někdy vzrušoval i ten jeho binec všude okolo..
normálně to ustříhni,neboj se,narostou nový,já měla květinářství,tato kytka vydrží všechno
frisbee píše:žampionka píše:normálně to ustříhni,neboj se,narostou nový,já měla květinářství,tato kytka vydrží všechno
Tak to jste mne nepotěšily..![]()
Já marně přemýšlím, jak to udělat, aby manžel neměl přípindky, já i on byli spokojení a přitom jsem neublížila jeho „milence“..tak té adéle taky občas říkám..No nic, asi to fiknu až u hlíny..Už i ten květináč je těžký jak kráva, bych to nejraději rozsadila, ale to by byl oheň na střeše..Kež by ho tak někdy vzrušoval i ten jeho binec všude okolo..
No asi fiknu.. ![]()
A vydrží opravdu všechno, když přežila u nas..
![]()
Jako kytek mame pomerne dost a mam je rada, jen to hnojeni, presazovani, pravidelna zalivka, to pokulhava…
Vetsinou teda jen pres leto, to porad nekde bendime a skoro 2 mesice nejsme doma..Ale jinak se vaaaaazne snazim.. ![]()
fakt se neboj,my máme tmavej barák a to je jediná kytka,která tam přežije ![]()
Všechno nepřežije. Naši péči tedy ne
A kolik tam máte těch šlahounů, větví? Nám ubývaly, ubývaly, až jsem se rozhodla se jí zbavit, protože vypadala ošklivě. Jinak je to pěkná kytka.
Řežu to kudlou co nejvíc u hlíny
Taky mě štvou dlouhé šlahouny ![]()
a ja ten ustrihlej dala do vody a pustil korinky,sice za dlouho,ale pustil…
Holky, Zamioculcas je opravdu vděčná kytka. Mám jich doma několik, ale jeden je opravdu velký, šlahouny mají něco přes metr do výšky, průměr kytky je něco přes 1,50m je to ozdoba našeho obývacího pokoje, naštěstí ho máme 30m2, takže místa na růst tam má dost
. A rostou stále další šlahouny!!! Mám z něj radost. Zalévám přiměřeně podle potřeby, ale nepřelévám a hnojím od jara od podzimu asi 1× za 14dní. Každá návštěva jej obdivuje
![]()