Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahojky,ted tady tak sedím a pořád mi lítají malé mušky na obrazovku,manžel mi říká,proč pořád ten počítač mlátím
z čeho to může být?Z hlíny v květináči?Jak se toho zbavím?Děkuji za rady
Jo jo, já je měla z hlíny.
Koupila jsem si v Hornbachu masožravou kytičku (rosnatku a tučnici) a bylo po problému za pár dní ![]()
Nejspíš to budou svilušky a daří se jim ve vlhké a přemokřené hlíně. Stačí, když nebudeš kytky přelévat. Nebo na ně zabírají žluté lepkavé destičky, které koupíš v květinářství, zapíchneš do květináče a oni se na to nalepí.
Ovoce, hlína, kobzole. Prozkoumej spíž, nebo kde skladuješ tyto potraviny.
Jak jsem pochopila z jiné diskuze, bydlíš v bytovce, že? Může to být stupačkama od sousedů…
Mohou to být i octomilky - nemáš třeba v koši nějaké zbytky ovoce či zeleniny?
asi to bude z té hlíny,jsou spíše v obýváku,v kuchyni ne,koš vynáším každý den,někdy i dvakrát,záleží,jak se malé „daří“ do plýnek
Ester 13 jj, bydlím ve čtyřpatrovým domě,ale v koupelně nic nelítá ![]()
Ale svilušky jsou roztoči, ti nelétají, ne? Jak vypadají ty kytky? Neschnou Ti?
Ester13 píše:
Ale svilušky jsou roztoči, ti nelétají, ne? Jak vypadají ty kytky? Neschnou Ti?
Svilušky létají - jsou to černé mušky…
Teď jsi mě nalomila, jestli se to jmenuje svilušky… Mně to bylo řečeno v zahradnictví.
Koukám na net a ty svilušky to nejspíš nebudou. Jedině pak to ještě můžou být molice. Každopádně to bude podle mě to, co jsem myslela, černé mušky (malé) a lítají kolem květináčů? Bude to podle mě ono.
a je to ze suchých kvítek,nebo z přelitých?snažím se nepřelévat.Jsou takový malinkatý,černý,vždycky sedne na monitor,hned jí zabiju.
slonikova píše:
a je to ze suchých kvítek,nebo z přelitých?snažím se nepřelévat.Jsou takový malinkatý,černý,vždycky sedne na monitor,hned jí zabiju.
Ty mušky, co myslím, vznikají z přemokřené hlíny. Jinak teď čtu, že molice jsou zase bílé
Každopádně nevím název, ale extra kvůli tomu jsem do toho květinářství šla a tam mi řekli, že už si to koupím s tou hlínou (žijou tam zárodky). Zaléváním a vlhkem se vyvinou tyhle černé mušky a prevence je nepřelévat kytky a ty žluté destičky, které je vychytají. Já mám od nich pokoj a je fakt, že když nechám substrát spíše vyschnout (ne vyloženě pomalu uschnout kytku, to ne), tak se mi neobjevují.
Jo, molice to budou. Já si nemohla vzpomenout. tak nejlepší je kvítka přesadit do sterilní hlíny, pořádně osprchovat a koupit ty žluté lepíky, jak psaly holky.