Malé mušky lítají na světlo na monitoru

1816
1.1.12 21:04

malé mušky lítají na světlo na monitoru

ahojky,ted tady tak sedím a pořád mi lítají malé mušky na obrazovku,manžel mi říká,proč pořád ten počítač mlátím :mrgreen: z čeho to může být?Z hlíny v květináči?Jak se toho zbavím?Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17162
1.1.12 21:07

Jo jo, já je měla z hlíny.

Koupila jsem si v Hornbachu masožravou kytičku (rosnatku a tučnici) a bylo po problému za pár dní ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
1.1.12 21:09

Nejspíš to budou svilušky a daří se jim ve vlhké a přemokřené hlíně. Stačí, když nebudeš kytky přelévat. Nebo na ně zabírají žluté lepkavé destičky, které koupíš v květinářství, zapíchneš do květináče a oni se na to nalepí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
1.1.12 21:10

Ovoce, hlína, kobzole. Prozkoumej spíž, nebo kde skladuješ tyto potraviny.
Jak jsem pochopila z jiné diskuze, bydlíš v bytovce, že? Může to být stupačkama od sousedů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2171
1.1.12 21:10

Mohou to být i octomilky - nemáš třeba v koši nějaké zbytky ovoce či zeleniny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
1.1.12 21:25

asi to bude z té hlíny,jsou spíše v obýváku,v kuchyni ne,koš vynáším každý den,někdy i dvakrát,záleží,jak se malé „daří“ do plýnek :mrgreen: Ester 13 jj, bydlím ve čtyřpatrovým domě,ale v koupelně nic nelítá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
1.1.12 21:31

Ale svilušky jsou roztoči, ti nelétají, ne? Jak vypadají ty kytky? Neschnou Ti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
1.1.12 21:32

Je to určitě z kytek… budou to podle mě ty svilušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
1.1.12 21:32
Ester13 píše:
Ale svilušky jsou roztoči, ti nelétají, ne? Jak vypadají ty kytky? Neschnou Ti?

Svilušky létají - jsou to černé mušky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
1.1.12 21:33

Jo, jakou mají barvu? Viděla bych to spíš na ty octomilky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
1.1.12 21:34

Teď jsi mě nalomila, jestli se to jmenuje svilušky… Mně to bylo řečeno v zahradnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
1.1.12 21:36

Koukám na net a ty svilušky to nejspíš nebudou. Jedině pak to ještě můžou být molice. Každopádně to bude podle mě to, co jsem myslela, černé mušky (malé) a lítají kolem květináčů? Bude to podle mě ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
1.1.12 21:37

a je to ze suchých kvítek,nebo z přelitých?snažím se nepřelévat.Jsou takový malinkatý,černý,vždycky sedne na monitor,hned jí zabiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
1.1.12 21:40
slonikova píše:
a je to ze suchých kvítek,nebo z přelitých?snažím se nepřelévat.Jsou takový malinkatý,černý,vždycky sedne na monitor,hned jí zabiju.

Ty mušky, co myslím, vznikají z přemokřené hlíny. Jinak teď čtu, že molice jsou zase bílé :D Každopádně nevím název, ale extra kvůli tomu jsem do toho květinářství šla a tam mi řekli, že už si to koupím s tou hlínou (žijou tam zárodky). Zaléváním a vlhkem se vyvinou tyhle černé mušky a prevence je nepřelévat kytky a ty žluté destičky, které je vychytají. Já mám od nich pokoj a je fakt, že když nechám substrát spíše vyschnout (ne vyloženě pomalu uschnout kytku, to ne), tak se mi neobjevují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
1.1.12 21:41

Jo, molice to budou. Já si nemohla vzpomenout. tak nejlepší je kvítka přesadit do sterilní hlíny, pořádně osprchovat a koupit ty žluté lepíky, jak psaly holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí