Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Jakej je v tom jako rozdíl? Když se někdo rozhodne pořídit dítě tak by měl být připraveni na obě ne? My se pohlaví dozvěděli asi měsíc před porodem a stejně jsem byla opatrná na barvy.
To znám, má 144cm, 146 jsou mu krátké a 152 ma v pase obrovské. Jediné co mu pasuje jsou Unuo, Sijeme srdcem, atd. (končí na 152, oboje značky), tady takové šité softshellky, které jsou teda sice dražší ale jsou na gumu, tak mu neostavaji. Takže by jsem zkusila nekoho kdo šíje
Osvědčily se nám Levi's. Jsou sice dražší, ale vydrží pěkné, dokud z nich nevyroste. Jinak teď se celkem nosí zkrácené délky, takže nechávám donosit, dokud mu z nich nekoukají lýtka
(sám je spokojený).
@Mrs. S jemu jsou velké v pase i 146.
Jemu jsou v pase velké všechny kalhoty a ty na gumu mu dělají pytel. Jen nepadají…
To samé mladší. Tomu jsem vychytala střih a šiju tepláky.
Ale starší chce džíny. Takže sháním. Pokud máš tip na někoho, kdo šije, sem s ním.
Já synovi kdysi kupovala neutrálně vypadající dívčí. Byly hubenější. Jinak viz nahoře, teď jsou moderní zkrácené délky.
Doporucuji Zaru ty maji hodne uzke a v pase regulovatelne kalhoty, resim to same mame kalhoty pouze Zara nebo Lindex
Mám zásobu kalhot po starším, které chci, aby prostřední vynosil. Takže jim ustřihnu pásek těsně ned koncem zipu a na overlocku našiji barevně ladící tenký vysoký náplet. Kalhoty jsou trochu volnější, ale na bocích lehnou, jsou pohodlné a vypadají, jako když se tak koupily. I se mě maminky od dětí ze školy ptaly, kde se takové kalhoty kupují. Jako bonus netlačí břicho a rychle se oblékají.
Name it.
To se osvědčilo u nás.
Naopak teď jsem koupila kraťasy adidas a to je na tlusté.
Tady se pripichnu, na délku potřebuje syn alespoň 152, na šířku by mu stačila 128. I když mu tu regulaci v páse stáhnu na max, stejně mu padají. Plus to teda vypadá že má plinu..
Taky mám stejný problém, syn má vel. 140, ale v pase jak pětiletý. Tepláky a jiné oblečení mu šiju, ale „slušné“ kalhoty jsou problém. Zkusím mrknout na tu Zaru na Vinted.
@fotze taky měl pytel. Nedávno jsem vyřazovala.
@AnastazieB to je přesně u nás. Mladší už kvůli tomu chodí do školy v teplácích. Pořád v nich vypadá lépe než v džínách. Protože, jak poznamenala @Tamtama, s tím pytlem vypadá jak v plíně.
Mám otázku. Kde kupujete kalhoty pro hubené kluky?
Syn je hubený a má dlouhé nohy. Má cca 150 cm. Když mu koupím 152, je mu krátká - končí dost nad kotníky a v pase má pytel. Kdybych mu vzala 158, může si vzít k sobě bráchu.
Tepláky kupuju jen na tkaničku, ale v pase má pytel a vypadá to hrozně.
Džíny má skinny z C&A na regulaci a vypadá to taky děsně.
Vyzkoušeli jsme všechno možné. Značky H&M, C&A, Tesco, Next, Reserved, Kik, Pepco, Lidl.
Mladší má stejný problém, tomu už šiju tepláky doma (na doma nosí legíny a do školy tepláky).
Klidně i beru typy na značky, co šijí džíny na míru. Našla jsem Farmers, ale tam hlavně tepláky. Ale tepláky bych raději levnější, protože je likvidují ve velkém.